Δύο ημέρες απομένουν για τη Μεγάλη Πέμπτη και το καθιερωμένο πασχαλινό έθιμο για το βάψιμο των αυγών, μια διαδικασία που αγχώνει πολλές νοικοκυρές κάθε χρόνο, αφού όλο και κάτι μπορεί να πάει στραβά είτε κατά το βράσιμο είτε κατά τη βαφή.
Έξυπνα tips για να πετύχετε το τέλειο βράσιμο και βάψιμο των πασχαλινών αυγών
Όσων αφορά το βάψιμο των Πασχαλινών αυγών, είναι μία διαδικασία εύκολη αλλά χρειάζονται κάποια tips για να πετύχετε το αποτέλεσμα.
Πώς μπορούμε να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς να περάσει η βαφή από μέσα.
Πολλές φορές όσο προσεκτικοί και να είμαστε καθώς τοποθετούμε τα Πασχαλινά αυγά στην κατσαρόλα, ραγίζουν. Σε αυτήν την περίπτωση νομίζουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να διορθώσουμε το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.
Τί κάνουμε με τα ραγισμένα Πασχαλινά αυγά;
Η βαφή, μπορεί να είναι βρώσιμη, όμως αποτελεί χημικό προϊόν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν την βλέπουν στο ασπράδι του αυγού, δεν θέλουν να το φάνε.
Αν λοιπόν κάποια από τα αυγά σας ραγίσουν, τα παίρνετε όπως είναι ζεστά φορώντας φυσικά γάντια και αφού κόψετε ένα λεμόνι στη μέση, περνάτε το αυγό με τη λεμονόκουπα. Αν το ράγισμα είναι έτοιμο επιμείνετε περισσότερο.
Ο χυμός λεμονιού, θα κάνει το τσόφλι να ξανά «κολλήσει» κι έτσι θα μπορέσετε να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά σας χωρίς να περάσει ίχνος βαφής στο εσωτερικό τους.
Πηγή: newsbomb.gr