Empisteutiko.gr
01.01.26 || 09:50
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καραμανλής: Τσίπρας και Παπανδρέου επένδυσαν στο ψεύδος και το διχασμό -Και να τα βρουν μεταξύ τους, δεν φτάνουν για κυβέρνηση

14.11.2021
in Πολιτική
Share TweetShareEmail

Μέσω της Realnews, ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στα σενάρια συνεργασίας μεταξύ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται στη χώρα. Επίσης, μίλησε για τον Δακτύλιο και τα νέα διπλώματα οδήγησης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου σε περίπτωση εκλογών με απλή αναλογική, σημείωσε με νόημα πως «δεν θα μας ξένιζε ο κ. Τσίπρας να τα βρει με τον πρωθυπουργό του “λεφτά υπάρχουν”. Θα ήταν ταιριαστό ζευγάρι. Και οι δυο επένδυσαν στο ψεύδος και το διχασμό σε δυο διαφορετικές αλλά εξίσου κρίσιμες περιόδους, οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικές επιλογές. Ακόμα και αν τα έβρισκαν, όμως, αποκλείω το ενδεχόμενο οι δυνάμεις τους να έφταναν για κυβέρνηση».

Υπογράμμισε, όμως, ότι η στρατηγική της ΝΔ στοχεύει στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος ως το τέλος της τετραετίας με «όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες συμμέτοχους στην ανάπτυξη. Και όταν στηθούν οι κάλπες, αυτοδυναμία και με απλή αναλογική. Αλλιώς, αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Για να συνεχίσουμε το έργο μας» υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

20.11.2025
Ο SSM απαγορεύει στις τράπεζες να δανείζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ… το χρέος θα εκτιναχθεί στα 2 δισ. – Υπάρχει λύση… καταστροφική

Ο SSM απαγορεύει στις τράπεζες να δανείζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ… το χρέος θα εκτιναχθεί στα 2 δισ. – Υπάρχει λύση… καταστροφική

20.11.2025

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη μια εθνική μάχη είναι απών»
Σχετικά με την πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Σε μια κρίση πρωτόγνωρη, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κυβέρνηση εμπιστεύθηκε τους ειδικούς. Και όχι τους τηλεαναλυτές, τους ανεύθυνους λαϊκιστές ή το στενό μικροκομματικό της συμφέρον. Ταυτόχρονα, έχει να σταθμίσει και τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Προσπαθούμε, λοιπόν, να συντονίσουμε μια μεγάλη, εθνική προσπάθεια. Κάναμε και λάθη; Ναι, διότι αναζητούμε λύσεις. Ακόμα και η επιστήμη, άλλωστε, δεν έχει πάντα όλες τις απαντήσεις, όμως ψάχνει να τις βρει. Στη μεγάλη εικόνα, όμως, η κοινή προσπάθεια των Ελλήνων έχει πιάσει τόπο.

»Βέβαια, ακούω και σέβομαι τους προβληματισμούς των πολιτών. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ, όμως, με την απόπειρα μικροκομματικής εκμετάλλευσης της πανδημίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε ότι την απορρίπτουν και οι πολίτες. Όταν, σε άλλες χώρες, υπεύθυνες δυνάμεις της αντιπολίτευσης βάζουν πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας, εδώ έχουμε τη στείρα, ισοπεδωτική, διχαστική αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”. Μια θλιβερή, παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη μια εθνική μάχη είναι απών. Δυστυχώς».

Σχετικά με την πορεία της νόσησης του από τον κορωνοιό, ο ίδιος δήλωσε πως «δεν θέλω ούτε να φανταστώ πώς θα περνούσα την ασθένεια χωρίς αυτό το σπουδαίο δώρο που μας έκανε η επιστήμη. Κι αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω στους αναγνώστες σας: Ολοι εμβόλιο, γιατί ο ιός δεν παίζει!»

«Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα χάλια που μας παρέδωσαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε αστικές συγκοινωνίες υπό διάλυση. Απεργίες στα ΜΜΜ, κυκλοφοριακό κομφούζιο, ελάχιστα λεωφορεία και… ακριβότερα εισιτήρια! Τα χάλια που μας παρέδωσαν προσπαθούμε να διορθώσουμε εδώ και δύο χρόνια», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε δε ότι «στην Αθήνα παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε 1320, 55% πάνω. Ετσι, έχουμε ήδη 3.800 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα και συνεχίζουμε. Στη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε 235 λεωφορεία στο δρόμο, πλέον βγάζουμε 460. Σχεδόν τα διπλάσια. Στο Μετρό, στις γραμμές 2 και 3 αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38 και μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις. Συνολικά δημιουργήσαμε 1.389 νέες θέσεις απασχόλησης. Εν μέσω πανδημίας, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που μεγάλωσαν τον στόλο ΜΜΜ. Και μειώσαμε στο 1,20 ευρώ την τιμή του εισιτηρίου, που είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν οι χιλιάδες χρήστες των ΜΜΜ. Δεν λέμε ότι επαρκούν όλα αυτά, γι’ αυτό συνεχίζουμε την προσπάθεια».

«Ο Δακτύλιος έδωσε ανάσα στο κέντρο» -«Κίνητρα στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων»
Σχετικά με την εφαρμογή του Δακτυλίου ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «ο Δακτύλιος έδωσε ανάσα στο κέντρο, έχει πολλά θετικά αποτελέσματα και λίγες αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε» και υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί θεαματικά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας κι έχει αυξηθεί η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές γύρω από τον Δακτύλιο.

«Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται αύξηση της κίνησης σε συγκεκριμένους δρόμους εκτός Δακτυλίου. Για να διορθωθεί αυτό, έχουμε συνεχή συνεργασία με το Σύλλογο Συγκοινωνιολόγων, τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια, ενώ καταγράφουμε διαρκώς όλα τα δεδομένα. Ηδη εξετάζονται λύσεις, όπως ο επαναπρογραμματισμός ορισμένων φαναριών. Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχουν και τα περιβαλλοντικά οφέλη του μέτρου, που θα φανούν σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση σημείωσε ότι, «επεξεργαζόμαστε μια σειρά από προτάσεις για να κινητροδοτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ομως, ηλεκτροκίνηση χωρίς εύκολη φόρτιση δεν γίνεται, γι’ αυτό εφαρμόζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για εγκατάσταση φορτιστών σε όλη τη χώρα. Ηδη, έχουν εγκατασταθεί φορτιστές στις εθνικές οδούς, στα πρατήρια καυσίμων των ΣΕΑ -δηλαδή πλέον μπορείς να ταξιδέψεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλη τη χώρα. Σύντομα, αυτό θα επεκταθεί και στους χώρους αναψυχής των ΣΕΑ. Και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ολοκληρώνουμε το μητρώο φορτιστών, ενώ θα είναι έτοιμη και εφαρμογή που θα δείχνει τη διαθεσιμότητα των φορτιστών σε όλη την Ελλάδα».

«Εχουμε βάλει μπρος ένα πλάνο έργων 13 δισ.»
Σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής σε όλη την χώρα ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι, «έχουμε βάλει μπρος ένα πλάνο έργων 13 δισ. Και, μάλιστα, τουλάχιστον 3,2 δισ. από αυτά είναι ήδη συμβασιοποιημένα. Από αυτά που έρχονται, ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στη δημοπράτηση του μεγαλύτερου πακέτου σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει στην Ελλάδα, ύψους 3,3 δισ. Εχει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό μας σχέδιο για τη χώρα, γιατί προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα κόμβο υποδομών, χωρίς αναπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο. Προχωράμε, λοιπόν, στη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λαυρίου, Ραφήνας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης».

«Χτυπάμε τα κυκλώματα διαφθοράς στα διπλώματα οδήγησης»
Σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως «με το νέο σύστημα εξετάσεων χτυπάμε τα κυκλώματα διαφθοράς και βοηθάμε τους νέους οδηγούς να προετοιμαστούν πολύ καλύτερα πριν βγουν στο δρόμο. Διασφαλίζουμε αδιάβλητες εξετάσεις. Βάζοντας κάμερα στο όχημα, ελέγχοντας την ταυτοπροσωπία των εξεταζόμενων, διευρύνοντας το σώμα των εξεταστών, θεσπίζοντας τους επόπτες. Κι έτσι νιώθουμε τη σιγουριά να δώσουμε τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους 17 ετών να αποκτήσουν άδεια και να οδηγούν με έναν έμπειρο οδηγό δίπλα τους».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ
Ελλάδα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ

24.12.2025
Καρυστιανού: «Όνειρα σε μπάζωμα, ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο»
Πολιτική

Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται – Επιτροπή «σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας

21.12.2025
Next Post

Κορονοϊός: 3.869 κρούσματα, 80 θάνατοι, 536 διασωληνωμένοι σήμερα Κυριακή (14/11)

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Moderna: Θέλουμε άλλο έναν χρόνο για να τελειώσει η πανδημία

23.09.2021

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει στην ΕΕ 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V

29.01.2021
Συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

27.03.2024

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved