Empisteutiko.gr
18.12.25 || 21:07
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώνουν τιμές τα σούπερ μάρκετ όσο περνούν οι μέρες – «Άλμα» στην βενζίνη

07.11.2022
in Επιλογές Συντακτών, Οικονομία
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Χαμηλότερα από πέρυσι οι τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη – Ανοδικά το ρεύμα στο 15νθήμερο

18.10.2025
Βουλιάζει η ζήτηση για ελληνικά καύσιμα, διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα

Νέος φόρος σε καύσιμα και αέριο – Φέρνει αυξήσεις, πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

10.07.2025

Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει ικανοποίηση από την πορεία του μέτρου για το καλάθι του νοικοκυριού, αφού οι αλυσίδες έχουν μπει σε έναν άτυπο ανταγωνισμό μείωσης τιμών.

Ενώ όμως υπάρχει μερική ικανοποίηση γύρω από την πορεία των τιμών πρωτίστως στο φυσικό αέριο και δευτερευόντως στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το πετρέλαιο Brent έχει ξεκινήσει νέο ανοδικό κύκλο φλερτάροντας εκ νέου με τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Άλμα στην τιμή της βενζίνης

Και ενώ φαίνεται κάποιο, έστω και μικρό αποτέλεσμα στα σούπερ μάρκετ, η τιμή της βενζίνης σημειώνει τις τελευταίες ημέρες σημαντική άνοδο και να πλησιάζει στην Αττική τα 2,1 ευρώ το λίτρο. Μοναδικό αντίβαρο είναι η τιμή για το diesel κίνησης που συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και πλέον διαμορφώνεται αισθητά χαμηλότερα από αυτή της βενζίνης, αποκαθιστώντας εν μέρει την ισορροπία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μήνα πριν η τιμή για το diesel κίνησης ήταν κατά περίπου 10 λεπτά υψηλότερα.

Σε ότι αφορά το καλάθι, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα επιχειρήσει να πάρει μέτρα προκειμένου να διορθωθούν κάποιες μικρές και τεχνικού χαρακτήρα αρρυθμίες που παρουσιάζονται, οι οποίες ωστόσο ενδεχομένως να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στην αποτελεσματικότητα της παρέμβασης.

Με την έναρξη του μέτρου παρουσιάζεται οι αλυσίδες που συμμετέχουν έχουν μπει σε έναν άτυπο μειοδοτικό διαγωνισμό, θέλοντας να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων και βέβαια περισσότερους πελάτες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι όγκοι των πωλήσεων εμφανίζονται μειωμένοι, ενώ η αξία αυτών είναι μεν αυξημένη ωστόσο αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τον πληθωρισμό, κάτι που σημαίνει ότι πιέζεται η κερδοφορία, ενώ μειώνεται και η δραστηριότητα.

Το καλάθι, αυτό που κάνει σε γενικές γραμμές εκτός του ότι δίνεται στους καταναλωτές μία διέξοδος σε σχετικά προσιτά προϊόντα, προκαλεί την ένταση του ανταγωνισμού, τόσο σε αυτά που περιλαμβάνονται στο καλάθι, όσο και στα υπόλοιπα – που είναι και τα περισσότερα – που είναι εκτός καλαθιού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε λίγες ώρες που λειτουργεί το μέτρο και αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν προχωρήσει σε αναθεώρηση, προς τα κάτω των τιμών.

Ας δούμε μερικές μειώσεις τιμών που έχουν γίνει τα τελευταία δύο 24ωρα:

  • Ρύζι ιδιωτικής ετικέτας του ενός κιλού, πωλούνταν 1,50 ευρώ, ενώ την Τετάρτη η τιμή του ήταν στο 1,85 ευρώ.
  • Ολόκληρο κοτόπουλο (συσκευασμένο) έπεσε στα 2,99 ευρώ από 3,98 ευρώ την Τετάρτη.
  • Στα 5,44 ευρώ πωλείται πλέον ελαιόλαδο ιδιωτικής ετικέτας έναντι 5,59 ευρώ προχθές.
  • Μειωμένη στα 3,15 ευρώ, από 3,25 ευρώ την Τετάρτη, εμφανίζεται η τιμή στο ηλιέλαιο (συσκευασία 1 λίτρου).
  • Η λευκή ζάχαρη (1 κιλό) πωλείται στα 1,28 ευρώ από 1,15 ευρώ προχθές, ενώ στα 0,84 ευρώ από 0,89 ευρώ μειώθηκε η τιμή για κακάο ιδιωτικής ετικέτας (συσκευασία 125 γρ).
  • Μειώσεις τιμών εντοπίζονται και στα απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα (χλωρίνες), στα 0,95 ευρώ, από 0,99 ευρώ προχθές, αλλά και στις οδοντόκρεμες.

Στην περιοχή των 110 ευρώ το φυσικό αέριο

Παράλληλα η τιμή του φυσικού αερίου κινείται πτωτικά και φαίνεται να έχει εδραιωθεί λίγο πάνω από τα 110 ευρώ η μεγαβατώρα, για τα συμβόλαιο του Δεκεμβρίου, ενώ αποκλιμάκωση παρατηρείται και στα άλλα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, πιο μεσοπρόθεσμα (μέσα στο 2023).

Για παράδειγμα η τιμή στο συμβόλαιο για τον Ιανουάριο του 2023 είναι στα 123 ευρώ και για τον Φεβρουάριο στα 124 ευρώ.

Απόρροια αυτής της κίνησης είναι και η αποκλιμάκωση στην χονδρική τιμή του ρεύματος που πλέον είναι στα σταθερά – για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδος – κάτω από τα 200 ευρώ η MWh

Οι τιμές στην Ευρώπη

Είναι χαρακτηριστικό ότι και σε όλη την Ευρώπη οι τιμές έχουν καταγράψει σημαντική αποκλιμάκωση. Σε κάποιες εξ αυτών μάλιστα όπως για παράδειγμα οι Σκανδιναβικές χώρες η τιμή είναι στην περιοχή των 35 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες χώρες είναι μεταξύ 100 και 150 ευρώ. Στην Ελλάδα η τιμή ήταν χθες στα 147 ευρώ, ενώ για σήμερα ξεπέρασε εκ νέου τα 200 ευρώ.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: TIMESΒΕΝΖΙΝΗΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Δένδιας για φρεγάτα «Κίμων»: «Δημιουργούμε το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό στην ιστορία του ελληνισμού»
Ελλάδα

Δένδιας για φρεγάτα «Κίμων»: «Δημιουργούμε το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό στην ιστορία του ελληνισμού»

18.12.2025
Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους και προαναγγέλουν νέες κινητοποιήσεις – Κρίσιμη σύσκεψη στις Σέρρες
Ελλάδα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες στη συνέλευση των Σερρών – Λένε όχι στον διάλογο με την κυβέρνηση

18.12.2025
Next Post
Πετράλωνα: Τον βίαζε ο πατέρας του και του έδινε €5 ευρώ να σιωπήσει – Διαβάστε το πόρισμα του εισαγγελέα

Πετράλωνα: Τον βίαζε ο πατέρας του και του έδινε €5 ευρώ να σιωπήσει - Διαβάστε το πόρισμα του εισαγγελέα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Πρεμιέρα σήμερα με 6 προϊόντα

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Πρεμιέρα σήμερα με 6 προϊόντα

13.12.2023
Δολοφονία Άλκη – Ξεφτίλα: Έσβησαν το «Άλκη ζεις» από τοίχο κι έγραψαν «ΠΑΟΚΑΡΑ»

Δολοφονία Άλκη – Ξεφτίλα: Έσβησαν το «Άλκη ζεις» από τοίχο κι έγραψαν «ΠΑΟΚΑΡΑ»

08.02.2022
Στην Αθήνα έφτασαν οι 27 Έλληνες ακτιβιστές για τη Γάζα – Μαζί τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, δείτε φωτογραφίες

Στην Αθήνα έφτασαν οι 27 Έλληνες ακτιβιστές για τη Γάζα – Μαζί τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, δείτε φωτογραφίες

06.10.2025

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved