Empisteutiko.gr
27.03.26 || 13:48
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία Daniel – Μητσοτάκης: Άμεση συμπαράσταση με πλατφόρμα που ανοίγει αύριο

10.09.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Κακοκαιρία Daniel – Μητσοτάκης: Άμεση συμπαράσταση με πλατφόρμα που ανοίγει αύριο
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν είμαι Χάρι Πότερ – Να σταματήσει η καταστροφολογία

Κατώτατος μισθός: Αποκαλυπτήρια σήμερα για τη νέα αύξηση, προς τα 920 ευρώ το βασικό σενάριο

26.03.2026
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία

Έρχονται ανακοινώσεις για πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα

10.03.2026
Την Λάρισα επισκέφτηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ανακοίνωσε μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.

Η αρωγή προς τους πληγέντες θα έλεθει το ταχύτερο χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι και η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει.

Το κράτος θα είναι δίπλα και γρήγορα στους πολίτες που πλήγηκαν, τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, λέγοντας ότι αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Θα καλυφθούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω του ΕΛΓΑ, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα για τη διαδικασία, χωρίς πολλή γραφειοκρατία, επισήμανε.  Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αγρότες και κτηνοτρόφοι θα καλυφθούν μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται, είπε.

Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αρωγή από την Ευρώπη. Η καταστροφή σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, στη σύσκεψη στη Λάρισα,  το ενδιαφέρον στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας «για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς». Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη.

Τέλος, ανοίγοντας την παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στο νερό και τις λάσπες για να επανέλθει η περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κάπως κανονικούς ρυθμούς.

Οι δηλώσεις των υπουργών

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος επισήμανε ότι ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο στήριξης από την πρώτη στιγμή και άμεσα έχουν ξεκινήσει τα κλιμάκια τις αυτοψίες. Ως σήμερα έχουν 2.500 αυτοψίες σε όλη τη Θεσσαλία.

Αύριο, είπε ακόμη, ανοίγει το arogi.gov.gr. Τα ποσά της πρώτης ενίσχυσης φτάνουν τα 10.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 6.600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών που αφορούν την οικοσκευή.

Το κόστος αποκατάστασης για επιχειρήσεις φτάνει το 80% για την ανακατασκευή και το 70% για κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισήμανε από την πλευρά της ότι το σχέδιο του υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες.

Πρώτον, τον έλεγχο του νερού με ελέγχους για την ποιότητα και για το πόσο ασφαλές είναι προς κατανάλωση από τους πολίτες. Δεύτερον οι οδηγίες των αρχών γηια τα λιμνάζοντα ύδατα και τους κινδύνους, όπως από τα νεκρά ζώα. Τέλος το υπουργείο προχωρά στην επιδημιολογική επιτήρηση για νοσήματα όπως οι γαστρεντερίτιδες ή ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε καταρχάς ότι έχει αρχίσει η διαδικασία καύσης και οργανωμένης ταφής των νεκρών ζώων εκτός Θεσσαλίας, αλλά σύντομα και στη Λάρισα. Τόνισε προς τους κτηνοτρόφους ότι πρέπει να συγκεντρωθούν τα νεκρά ζώα.

Ο ΕΛΓΑ έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο. «Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε ότι απαιτείται», είπε σχετικά.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι φιλοξενούνται οικογένειες με άτομα με αναπηρία στον Βόλο, ενώ παρατείνεται η καταβολή προνοιακών επιδομάτων.

Ένταση πριν από τη σύσκεψη

Κατά την είσοδό του στο κτίριο της περιφέρειας χαιρέτισε το προσωπικό και τους είπε ότι «θα τα φτιάξουμε όλα, να ξέρετε».

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκε ένταση έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας λόγω της έλευσης του πρωθυπουργού.

Το onlarissa αναφέρει ότι κάποιοι επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα λεωφορείου της αστυνομίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Tags: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIELΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΤΗΡΙΞΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ηράκλειο: Φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι της νεκρό βρέφος
Ελλάδα

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο βρέφος με εγκαύματα και κατάγματα – Ερευνάται ενδεχόμενο κακοποίησης

27.03.2026
Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

27.03.2026
Next Post

Κιλκίς: Νεκρός 33χρονος ποδοσφαιριστής - Κατέρρευσε την ώρα του αγώνα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νεκρός Ρώσος απατεώνας κρυπτονομισμάτων μετά από απάτη 500 εκατ. δολαρίων – Δολοφόνησαν και τη σύζυγό του

Νεκρός Ρώσος απατεώνας κρυπτονομισμάτων μετά από απάτη 500 εκατ. δολαρίων – Δολοφόνησαν και τη σύζυγό του

07.11.2025
Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

05.04.2024
Πάργα: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό σερβιτόρου με κοντάρι γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Πάργα: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό σερβιτόρου με κοντάρι γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του

13.07.2023

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved