Empisteutiko.gr
03.10.25 || 08:41
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Και επίσημα νεκρός ο Πριγκόζιν – Αναγνωρίστηκε η σορός του

27.08.2023
in Ελλάδα
Πριγκόζιν: Οι δυνάμεις της Wagner οπισθοχωρούν για να αποφευχθεί η αιματοχυσία – Αποδέχτηκε πρόταση Λουκασένκο
Share TweetShareEmail

Ότι είναι και επίσημα νεκρός ανακοίνωσαν αναφερόμενες στον ιδρυτή της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν την Κυριακή (27/8) ρωσικές αρχές. Η σορός του, όπως τόνισαν αναγνωρίστηκε μέσω DNA.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας επεσήμανε πως ολοκληρώθηκε η εξέταση στις σορούς των δέκα επιβαινόντων στο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη και τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαίωσαν τις ταυτότητες όσων έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους όπως σημείωσε βρίσκεται και ο ηγέτης της Wagner, Πριγκόζιν.

«Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων αντιστοιχούν στον κατάλογο επιβατών και μελών του πληρώματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

No Content Available

Ο Πριγκόζιν άφησε την τελευταία του πνοή όταν το ιδιωτικό του αεροπλάνο κατέπεσε στην περιοχή Tver της Ρωσίας ενώ είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη στις 23 Αυγούστου.

Μαζί με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στο αεροσκάφος ήταν και ο Ντμίτρι Ούτκιν πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του ρωσικού στρατού και επιχειρησιακός διευθυντής της Wagner.

Προς το παρόν οι ερευνητές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχουν αναφερθεί στα ενδεχόμενα της συντριβής, την ώρα που κυκλοφορούν διάφορες εικασίες: ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρα, ότι είχε τοποθετηθεί σε αυτό βόμβα, ότι σημειώθηκε ατύχημα ή ότι ο πιλότος έκανε ένα μοιραίο λάθος.

Από την πλευρά τους οι Δυτικοί φαίνεται να επιρρίπτουν την ευθύνη για το δυστύχημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η συντριβή σημειώθηκε δύο μήνες μετά την αποτυχημένη εξέγερση της Wagner.

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Πούτιν ζήτησε τη δολοφονία του Πριγκόζιν, χαρακτηρίζοντας τους υπαινιγμούς αυτούς «εικασίες».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος της Μόσχας, υποστήριξε το Κρεμλίνο δηλώνοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ» πως ο Πούτιν θα έδινε εντολή να δολοφονηθεί ο Πριγκόζιν.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύθηκε την Πέμπτη ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό και ότι αυτή θα καταλήξει σε συμπεράσματα.

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κάτοικοι από διάφορες ρωσικές πόλεις όπου η Wagner είχε κέντρα στρατολόγησης – από το Νοβοσιμπίρσκ ως την Αγία Πετρούπολη—καταθέτουν λουλούδια σε αυτοσχέδια μνημεία προς τιμή του Πριγκόζιν.

«Οι εχθροί τον σκότωσαν (…) αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει εκδίκηση εναντίον όσων διέπραξαν αυτό το έγκλημα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ένας υποστηρικτής του επικεφαλής της Wagner που κατέθεσε λουλούδια σε αυτοσχέδιο μνημείο στη Μόσχα.

Ο Πριγκόζιν και ο Ούτκιν «θα μείνουν στην ιστορία μας σαν πραγματικοί ήρωες, σαν ένα παράδειγμα του τι είδους των ανθρώπων που πρέπει να είμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ποιος ήταν ο Πριγκόζιν

Ο Πριγκόζιν πέρασε την τελευταία δεκαετία της Σοβιετικής Ένωσης στη φυλακή για ληστεία και απάτη. Ήταν επί χρόνια συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η εταιρεία κέτερινγκ που διαθέτει είχε σαρώσει τις κυβερνητικές συμβάσεις και του εξασφάλισε το παρατσούκλι «σεφ του Πούτιν».

Μετά από χρόνια αρνήσεων, παραδέχθηκε πέρυσι τη σχέση του με την μισθοφορική εταιρεία Wagner και δήλωσε ότι παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές. Έχοντας χτίσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το δημόσιο προφίλ του τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο πρόσφατα αποφάσισε να του κόψει τα φτερά, ανησυχώντας για το αυξανόμενο κύρος του ως ειλικρινής (σκληρός) επιχειρηματίας και την σκληρή κριτική που ασκούσε στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν αποτελούσε για χρόνια μέρος ενός κύκλου Ρώσων ολιγαρχών με στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Η μισθοφορική ομάδα Wagner του Πριγκόζιν, μια σκιώδης ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Έκτοτε άσκησε επιρροή για λογαριασμό της Μόσχας στη Συρία, τη Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν, το Μάλι και τη Μοζαμβίκη.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν και ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Η Wagner είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και ηγήθηκε της πρόσφατης επίθεσης στην πόλη Μπαχμού. Μάλιστα ο Πριγκόζιν, ο οποίος είχε στρατολογήσει μαχητές ακόμη και μέσα από τις φυλακές, θεωρείται ευρέως ως ένα σύμβολο της Ρωσίας εν καιρώ πολέμου: Αδίστακτος, ξεδιάντροπος και άναρχος.

Tags: ΓΕΒΓΕΝΙ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άρειος Πάγος για Τέμπη: Το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης για εκταφή νεκρών
Ελλάδα

Πάνος Ρούτσι: «Να μην τολμήσουν να κάνουν εκταφή χωρίς την έγκρισή μου, εμείς ζητάμε και τοξικολογικές εξετάσεις»

02.10.2025
Άρτα: Οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης εγκύου που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο – «Μούδιασε, λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή, μέσα σε ένα λεπτό»
Ελλάδα

Άρτα: Μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσε η οικογένεια της 28χρονης εγκύου που πέθανε από αναφυλακτικό σοκ

02.10.2025
Next Post

Άρχισαν τα όργανα: Ετοιμάζουν μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στις νέες ταυτότητες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 20χρονος που είχε καταρρεύσει σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5

03.03.2023
Στα όρια της εσχάτης προδοσίας ο Μητσοτάκης – Δεν γνωρίζει τις «τρύπες» στην άμυνα της Ελλάδας από τη βοήθεια στην Ουκρανία

Στα όρια της εσχάτης προδοσίας ο Μητσοτάκης – Δεν γνωρίζει τις «τρύπες» στην άμυνα της Ελλάδας από τη βοήθεια στην Ουκρανία

11.07.2024
Σεισμός στην Τουρκία: Σε γήπεδα η αναγνώριση των νεκρών από τους σεισμούς – Συγκλονιστικές εικόνες

Σεισμός στην Τουρκία: Σε γήπεδα η αναγνώριση των νεκρών από τους σεισμούς – Συγκλονιστικές εικόνες

08.02.2023

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30% ο ΦΠΑ – Δείτε πίνακα

07.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved