Empisteutiko.gr
17.12.25 || 17:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς εφόσον συνεχιστεί το ράλι ανόδου

15.11.2024
in Οικονομία
Τιμολόγια ρεύματος: Σε ψηφιακή πλατφόρμα οι αιτήσεις αλλαγής παρόχου
Share TweetShareEmail

Τα  συναρμόδια αρμόδια υπουργεία παρακολουθούν από κοντά το θέμα της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας -και άρα του ρεύματος- και η “γραμμή”, καθώς φαινεται είναι να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το ertnews, στέλνεται και ένα διπλό μήνυμα αφενός ότι δεν θα αφήσει να πληρώσουν την άνοδο τα νοικοκυριά, -ενδεχομένως και οι επιχειρήσεις- αφετέρου ότι δεν θα δεχθεί να εξελιχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με τις σημερινές τους δηλώσεις παρέπεμψε ουσιαστικά στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί κατά την πρωτη φαση της περιφερειακής ενεργειακής κρίσης το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Χρυσοχοΐδης για κύκλωμα κοκαΐνης: «Θα είμαστε εδώ για να αποδομήσουμε κι άλλες εγκληματικές ομάδες»

Χρυσοχοΐδης για κύκλωμα κοκαΐνης: «Θα είμαστε εδώ για να αποδομήσουμε κι άλλες εγκληματικές ομάδες»

17.12.2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι βουλευτών και στελεχών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για ρουσφέτια

ΟΠΕΚΕΠΕ: Λύθηκε το πρόβλημα, κανονικά οι πληρωμές στους αγρότες

17.12.2025

Τότε, όταν οι τιμές του ρεύματός αυξήθηκαν ασύμμετρα, επιβλήθηκε φορολογία στα υπερκέρδη των παραγωγών με στόχο να χρηματοδοτηθούν ειπδοτήσεις για τα νοικοκυριά και να συγκρατηθεί η τιμή της κιλοβατώρας κάτω από τα 15 λεπτά.

Με την τοποθετησή του ότι το κράτος δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να κερδοσκοπήσουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η ίδια πολιτική και στην παρούσα φάση εφόσον οι υψηλες χονδρεμπορικες τιμές μεταφραστουν σε πρόσθετες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά.

Από προχθές Τετάρτη (13/11) πάντως, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, με τα ποσά να είναι αυξημένα φέτος για όσους επιλέγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Χθες (14/11) στο χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας η μεγαβατώρα ξεπέρασε τα 200 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση διεθνοποιεί το ζήτημα ζητώντας την παρέμβαση της Ευρώπης.

Το ράλι τιμών στο χρηματιστήριο ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Με το φαινόμενο να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η μέση τιμή του μήνα, που θα καθορίσει τα επόμενα τιμολόγια είναι ήδη 54% ακριβότερη από τον Οκτώβρη.

Δεν θα αφήσουμε τις τιμές του ρεύματος να περάσουν στον καταναλωτή διαμηνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης, που την επόμενη Παρασκευή θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα προκειμένου να εγκριθούν μέτρα ανάσχεσης τέτοιων φαινομένων.

«Χρειαζόμαστε όμως ένα εργαλείο που να μην επιτρέπει υπερέσοδα εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων – προσθέτω και τις επιχειρήσεις σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση φαινόμενα βίαιων αναταράξεων των τιμών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» επισήμανε.

Από τον Σεπτέμβριο, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία ζητούν από την κομισιόν μεγαλύτερη ευελιξία σε περιπτώσεις που οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται δυσανάλογα. Με το υπάρχον ευρωπαικό πλαίσιο μέτρα, πέρα από τις επιδοτήσεις των οικιακών καταναλωτών, επιτρέπονται μόνο αν οι υψηλές τιμές παραμείνουν για 3 μήνες.

«Υψηλότερες κατά 30% οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Όπως και τον Ιούλιο, στις ώρες αιχμής, η τιμή της μεγαβατώρας έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, στα 651 ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΙΚΕΝ, Αντώνης Κοντολέων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπήσει εις βάρος των πολιτών δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε χρησιμοποιήσει τέτοια εργαλεία στο παρελθόν».

Σημειώνεται πως την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η συμμετοχή των θερμικών μονάδων στο ενεργειακό μείγμα, με τον λιγνίτη να φτάνει στο 14%.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Taco Bell: Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα
Οικονομία

Τα Taco Bell επιστρέφουν δυναμικά στην Ελλάδα – Νέο κατάστημα στην Πανόρμου και relaunch του brand

15.12.2025
Η απάντηση της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ – Αντίμετρα 95 δισ. ευρώ
Επιλογές Συντακτών

Νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 5,3 δισ. από την Ελλάδα σήμερα: Tα οφέλη για τη χώρα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

15.12.2025
Next Post
Ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει… εμφάνιση (Εικόνες)

Ένοπλες Δυνάμεις: Σε αυτά τα στρατόπεδα μπαίνει λουκέτο - Από Αθήνα μέχρι Έβρο

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Γερμανικές εκλογές: Μεγάλος νικητής και επίσημα ο Όλαφ Σολτς – Το SPD επικρατεί μετά από 16 χρόνια

27.09.2021
Χαμός στη Eurovision με την 5άλφα της Ιρλανδίας και τις σατανιστικές τελετές: Τρόμαξε και το Twitter, «ένα σκ@τ# μου έφυγε» (vid)

Χαμός στη Eurovision με την 5άλφα της Ιρλανδίας και τις σατανιστικές τελετές: Τρόμαξε και το Twitter, «ένα σκ@τ# μου έφυγε» (vid)

08.05.2024

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να γίνει Τσόρτσιλ και προσεγγίζει τον Ρίσι Σούνακ

21.10.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved