Empisteutiko.gr
20.08.25 || 10:09
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

«Η κυρία Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές»

22.02.2021
in Πολιτική
Share TweetShareEmail

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, ανακοίνωση που στρέφεται κατά της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δημοσίευσε και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεά και Νήσων.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου με τίτλο «Ως εδώ» κάνει λόγο για «αντιθεσμικές ενέργειες» της υπουργού, η οποία «στη συνέντευξη Τύπου της 19/2 όχι μόνο δεν ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της, αλλά δεν είχε καν την ταπεινότητα να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων

«Μετά την έκδοση εντάλματος και τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ως κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, με βάση τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν εναντίον του, κανείς δεν δικαιούται να μείνει σιωπηλός ή να δηλώνει εξαπατημένος.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Λίνα Μενδώνη για το επεισόδιο με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Στημένο show δεν ήταν σε καμία περίπτωση»

Λίνα Μενδώνη για το επεισόδιο με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Στημένο show δεν ήταν σε καμία περίπτωση»

02.06.2025
Υπουργείο Πολιτισμού για το drone show με φόντο την Ακρόπολη: Προβαίνουμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

Υπουργείο Πολιτισμού για το drone show με φόντο την Ακρόπολη: Προβαίνουμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

16.05.2025

Από τις 5/2/2021, οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ως τις 19/2/2021 η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, η οποία είχε υπογράψει τον διορισμό του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας καταργήσει διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού μέσω δημόσιας πρόσκλησης, προέβη, σύμφωνα με όσα η ίδια είπε, σε μια σειρά από αντιθεσμικές ενέργειες.

Αντί να τον αποπέμψει αμέσως και να ζητήσει η ίδια την εισαγγελική παρέμβαση για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, αντί να ξεκινήσει διερεύνηση στο Εθνικό Θέατρο, αντί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό δίκτυ για την προστασία των θυμάτων, προτίμησε να ρωτήσει τον ίδιο τον κατηγορούμενο και προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, αναφερόμενη σε ανώνυμες καταγγελίες και φήμες!

Στην συνέντευξη τύπου της 19/2 όχι μόνο δεν ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της, αλλά δεν είχε καν την ταπεινότητα να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τοποθέτηση στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του μεγαλύτερου δημόσιου θεατρικού Οργανισμού της χώρας, που διαθέτει και τμήματα εφήβων, έναν άνθρωπο που σήμερα φέρεται ως κατηγορούμενος για υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Ως εργαζόμενοι στον πολιτισμό και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αισθανόμαστε οργή για τις εξελίξεις αυτές.

Η κ. Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές, από τον εμπαιγμό του καλλιτεχνικού κόσμο στην περίοδο της πανδημίας, μέχρι την μεθοδευμένη καταστροφή των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, τις απαράδεκτες επεμβάσεις στην Ακρόπολη και την προσπάθεια διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την αλλαγή νομικού καθεστώτος στα κρατικά μουσεία, ενώ είναι γνωστή η στάση συγκάλυψης που έχει κρατήσει για εγκληματικές υποθέσεις που ερευνώνται από την δικαιοσύνη, εντός της δομής του υπουργείου. Ωστόσο, η υπόθεση με το Εθνικό Θέατρο υπερβαίνει πια κάθε προηγούμενο.

Θεωρούμε ότι, μετά από τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, η παραμονή της Λ. Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για το Υπουργείο, για τους ανθρώπους που υπηρετούμε τον πολιτισμό από κάθε θέση και επαγγελματική ιδιότητα, για όλους όσους παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο και την ανάδειξη του Πολιτισμού στην θέση που πραγματικά του αξίζει».

Tags: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να γίνει άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία» – Η παρέμβαση στις τηλεδιασκέψεις των Ευρωπαίων ηγετών

19.08.2025
Μητσοτάκης από Παρίσι: Όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

19.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πέθανε ο γιος του Απόστολου Σουγκλάκου από κορονοϊό – Ήταν μόλις 33 ετών

08.04.2021
Μαρινάκης: Μέσα στην τετραετία ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα – Θα παντρευτούν στη Νέα Σμύρνη

16.02.2024
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Σε νέο χειρουργείο θα υποβληθεί ο πατέρας του ηθοποιού

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Σε νέο χειρουργείο θα υποβληθεί ο πατέρας του ηθοποιού

23.10.2024

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved