Empisteutiko.gr
24.03.26 || 12:04
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Human Rights 360: Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

23.11.2022
in Κόσμος
Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα στην Τουρκία: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν ακούει κανείς τις προκλήσεις σας
Share TweetShareEmail

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι η ΜΚΟ, Human Rights 360, η οποία το περασμένο καλοκαίρι κατήγγειλε ότι η Ελλάδα άφησε αβοήθητους 38 μετανάστες στον Έβρο και πέθανε ένα 5χρονο κοριτσάκι αλλά μετά ζήτησε συγγνώμη γιατί είχε κάνει λάθος με τις συντεταγμένες. Πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που την αφορά, εστάλη στην εισαγγελία.

Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για την Human Rights 360 περιγράφει ένα δίκτυο ΜΚΟ, το οποίο στόχευε στην «αφαίμαξη» κονδυλίων. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από δημοσιεύματα του περασμένου καλοκαιριού, τα οποία είχαν φέρει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πλέον το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος είναι στα χέρια του εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Politico: Τέλος η οικονομική βοήθεια αν δεν κρατήσετε τους μετανάστες, διαμηνύει η Kομισιόν σε Λιβύη και αφρικανικές χώρες

«Καραβιές» με εκατοντάδες μετανάστες σε Κρήτη και Γαύδο – Νέες επιχειρήσεις διάσωσης τις τελευταίες ώρες

07.03.2026
Ρόδος: Αποζημίωση €26.000 σε λαθροδιακινητές επειδή συνελήφθησαν εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων!

Σχεδόν 400 μετανάστες έφτασαν στην Κρήτη σε μία μέρα, σε εξέλιξη ακόμα δύο διασώσεις

06.03.2026

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος που αποκάλυψε η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Human Rights 360 φέρεται να είχε δημιουργήσει δίκτυο ΜΚΟ, με τη συνδρομή και άλλων προσώπων, για την παροχή υπηρεσιών.

Έτσι, επιχορηγήσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους πρόσφυγες τα οποία έφταναν Human Rights 360 κατέληγαν στις άλλες ΜΚΟ, στις οποίες συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα.

Από το πόρισμα φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις για σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίαση των διατάξεων για τις επιχορηγήσεις.

Δεσμεύτηκαν ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, ενώ το πόρισμα διαβιβάστηκε και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και στο υπουργείο Ανάπτυξης για να διαπιστωθεί εάν ανάλογος είναι ο τρόπος δράσης και άλλων ΜΚΟ.

Η εν λόγω ΜΚΟ το 2019 ορίστηκε ως διαχειρίστρια προγραμμάτων από τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, δηλαδή Νορβηγία, Ισλανδία και Ελβετία, στη χώρα μας. Όπως φαίνεται από την έρευνα υπάρχουν ιδιόμορφες διαδρομές χρήματος οι οποίες χρήζουν εξέτασης», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σήμερα (23.11.2022) στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στο OPEN.

Η απάντηση της HumanRights360

Η ίδια η οργάνωση, με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook κάνει λόγο για ψευδείς χαρακτηρισμούς και σημειώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα πόρισμα.  

«Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε το θόρυβο που προκλήθηκε σήμερα από μη υπογεγραμμένο δημοσίευμα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τη λειτουργία της οργάνωσής μας HumanRights360. Το εν λόγω άρθρο, το οποίο αναπαρήχθη από κάποια ελληνικά ΜΜΕ επικαλούμενο μια «πηγή» και ένα δήθεν «ογκώδες πόρισμα», για το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- η οργάνωσή μας δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση, ούτε ειδοποίηση- αναφέρει πλήθος ανακριβών στοιχείων και ψευδών ισχυρισμών διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας, ως Ετήσιος Απολογισμός της Δράσης μας.

Η HumanRights360 δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι τα στοιχεία που αναφέρονται και συνδέονται με την οργάνωσή μας στο άρθρο αυτό είναι ανακριβή και εσφαλμένα.

Αναφέροντας μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα σε σχέση με όσα επικαλείται το άρθρο, η HumanRights360, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, επιλέχθηκε από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό των EEA Grants, στις 19 Φεβρουαρίου 2019, να ενεργήσει ως Διαχειριστής Επιχορήγησης των προγραμμάτων «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» και «Άσυλο και Μετανάστευση», για τη χρονική περίοδο 2019-2024. Η ανάληψη αυτού του ρόλου είναι για εμάς πολυσήμαντη, διότι αφενός μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την πολυετή τεχνογνωσία μας στο πεδίο και να εξελίξουμε συνεργασίες τόσο με δημόσιους φορείς, όσο και με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (διεθνείς και μη), και αφετέρου δημιουργεί πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοδοτήσεων, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της οργάνωσης. Αποτέλεσμα της υποδειγματικής διαχείρισης των προγραμμάτων είναι η άρτια υλοποίηση 11 έργων μέχρι σήμερα, λεπτομερή αναφορά για τα οικονομικά στοιχεία των οποίων  δίδεται τακτικά στο δωρητή.

Άλλωστε, για τα συγκεκριμένα, όπως και για το σύνολο των προγραμμάτων μας λογοδοτούμε έμπρακτα και επιδιώκουμε τη διαφάνεια με κάθε μέσο. Έχουμε θεσπίσει  αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η ετήσια ανάθεση σε εξωτερικούς ορκωτούς λογιστές του ελέγχου των οικονομικών μας στον τομέα των προγραμμάτων και της διαχείρισής τους. Οι αναφορές που συνοδεύουν την ανάπτυξη των έργων μας δημοσιεύονται κάθε χρόνο και η  Ετήσια Αναφορά Δράσης μας όπως επίσης και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις και αυτές των ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών αποστέλλονται σε όλη τη βάση των δωρητών μας, σε κρατικούς και μη φορείς, και είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα μας όπως και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό και οπωσδήποτε ανησυχητικό το γεγονός ότι και αυτή η «τυφλή» επίθεση προς κάποια ΜΚΟ δεν στοχοποιεί μόνο τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά τη συλλογική έκφραση της αλληλεγγύης από την Κοινωνία των Πολιτών. Πρόκειται για άλλο ένα «επεισόδιο» από το γνωστό κυνήγι μαγισσών της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, που στόχο έχει να απαξιώσει συνολικά το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων,  με το λαϊκιστικό αφήγημα του περί «απιστίας» και «εγκλήματος». 

Η οργάνωσή μας με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους επωφελούμενούς μας  όσο και τους συνεργάτες μας και τους δωρητές μας, θα συνεχίσει να προασπίζεται τη δράση μας με διαφάνεια και λογοδοσία, ξεκαθαρίζοντας οποιαδήποτε παραπλανητική εικόνα».

 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Tags: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΜΚΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τουρκικός Τύπος: «Η Ασπίδα του Αχιλλέα προετοιμασία για σύγκρουση με Τουρκία»
Κόσμος

Τουρκικός Τύπος: «Η Ασπίδα του Αχιλλέα προετοιμασία για σύγκρουση με Τουρκία»

24.03.2026
H στιγμή που πύραυλος αναγκάζει τον Ισραηλινό Πρόεδρο να τρέξει σε καταφύγιο
Κόσμος

H στιγμή που πύραυλος αναγκάζει τον Ισραηλινό Πρόεδρο να τρέξει σε καταφύγιο

24.03.2026
Next Post
Ο Παύλος Χαϊκάλης χρεώνει 120 ευρώ για «διαδικτυακή συνεδρία» 90 λεπτών

Ο Παύλος Χαϊκάλης χρεώνει 120 ευρώ για «διαδικτυακή συνεδρία» 90 λεπτών

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μεταπνευμονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα νοσηλεύεται 60χρονη

Μεταπνευμονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα νοσηλεύεται 60χρονη

08.01.2025
Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος ομολόγησε ότι κάρφωσε με ψαλίδι στο στήθος τον 16χρονο αδελφό του μετά από καβγά για ρούχα

Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος ομολόγησε ότι κάρφωσε με ψαλίδι στο στήθος τον 16χρονο αδελφό του μετά από καβγά για ρούχα

27.12.2023

Κορονοϊός: Το 2,5% του πληθυσμού αποτελούν ενεργά κρούσματα – Αυξηθηκαν οι μολύνσεις στις μεγαλύτερες ηλικίες

13.01.2022

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved