Empisteutiko.gr
23.04.26 || 10:38
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γώγος: Κλείστε τ’ αυτιά σας στην παραπληροφόρηση – Κοντοζαμάνης: Από το Δεκέμβριο η παραλαβή δόσεων εμβολίων

04.09.2020
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δυσάρεστη», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος. Σήμερα ανακοινώθηκαν 202 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος.

Η Παρασκευή είναι η δεύτερη ημέρα ενημέρωσης για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Σήμερα στην θέση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ένας άλλος γνωστός μας καθηγητής, ο κ. Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος από την πρώτη ημέρα έξαρσης της πανδημίας μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορονοϊό.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα», είπε ο κ. Γώγος ξεκινώντας την ενημέρωση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11.03.2026
Ψαλτοπούλου για κορονοϊό: Η νέα υποπαραλλαγή διαφεύγει εν μέρει από την ανοσία

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα εμβόλια του κορωνοϊού; Μελέτη σε 4 νοσοκομεία αποκαλύπτει

14.12.2025

«38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Η πανδημία συνεχίζεται, σημείωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της covid-19 στη χώρα μας, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη παγκόσμια διασπορά του ιού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 26 εκατ. κρούσματα και πάνω από 800 χιλιάδες θάνατοι, παγκοσμίως.

Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε νέα έξαρση της πανδημίας, προσθέτοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας, προσέθεσε.

Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και η Ελλάδα, είπε, προσθέτοντας πως η έξαρση αυτή σχετίζεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του καλοκαιριού και και τη χαλάρωση που παρατηρήθηκε.

Περαιτέρω ανέφερε πως στην Ελλάδα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 841 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 6.320, επισημαίνοντας πως από αυτά το 30% είναι ασυμπτωματικά, ενώ 66% προέρχεται από επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα. Επιπλέον, σημείωσε πως την ίδια περίοδο εντοπίστηκαν 698 σε χώρους όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα κ.λπ., και 168 σε κλειστές δομές.

Συνοψίζοντας, ανέφερε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη. Όπως εξήγησε υγειονομικά μπορεί να χαρακτηριστεί δυσάρεστη αλλά είναι αντιμετωπίσιμη.

Ωστόσο τόνισε πως είναι κρίσιμη γιατί πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό έχουμε τρία «όπλα»: την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, καθώς και την ιχνηλάτηση.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται στοχευμένη ενημέρωση για τα μέτρα, εμβολιασμοί για τις συνηθισμένες ιώσεις, όπως η γρίπη, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό θα εμποδίσουν την εξάπλωση και των εποχικών ιώσεων.

Τόνισε ότι «πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα οριζόντια μέτρα είναι αναγκαία αλλά η εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν αυτή την στιγμή και η συμμόρφωση με την χρήση μάσκας είναι πολύ σημαντική.

Για τα εμβόλια ο κ. υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων και ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την AstraZeneka.

 

Tags: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΚΩΡΟΝΟΙΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οικογένειες με παιδιά: Εφάπαξ ενίσχυση 150 ευρώ ανά τέκνο στα τέλη Ιουνίου με εισοδηματικά όρια έως 65.000 ευρώ – Ποιους και πόσους αφορά
Επιλογές Συντακτών

Οικογένειες με παιδιά: Εφάπαξ ενίσχυση 150 ευρώ ανά τέκνο στα τέλη Ιουνίου με εισοδηματικά όρια έως 65.000 ευρώ – Ποιους και πόσους αφορά

23.04.2026
Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία -Μέχρι τι ώρα θα βρέχει στην Αττική, πού αλλού θα έχει καταιγίδες

23.04.2026
Next Post

Σαν Σήμερα Σάββατο 05/09

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Self Test: Από σήμερα στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

19.04.2021

Pfizer: Αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου του κορονοϊού

20.11.2020
Sin Boy: «Μόλις βγήκα από την εντατική» – Η φωτογραφία με τον ορό μετά το άγριο ξύλο στο κομμωτήριο

Ο Sin Boy «ξαναπέθανε» στο Instagram: Σάλος με τη φωτογραφία που ανέβηκε στο προφίλ του

28.12.2025

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved