Empisteutiko.gr
20.04.26 || 16:03
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γαλλία: Κλείνει τζαμί στο Παρίσι μετά τη δολοφονία του καθηγητή από τζιχαντιστή(Βίντεο)

22.10.2020
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Share TweetShareEmail

Το προσωρινό κλείσιμο ενός τζαμιού έξω από το Παρίσι, διατάχθηκε την Τρίτη, έπειτα από τη δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας από τζιχαντιστή, η οποία συγκλόνισε τη Γαλλία.

Το κλείσιμο διατάχθηκε στο πλαίσιο της καταστολής ατόμων που είναι ύποπτοι για υποκίνηση μίσους, ενώ το Μεγάλο Τζαμί του Παντίν, το οποίο βρίσκεται στα βορειοανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, είχε ανεβάσει βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, πριν την επίθεση στον καθηγητή, με το οποίο εξαπέλυε μίσος εναντίον του.

Πάντως στη χώρα επικρατεί τρόμος και οι αρχές βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο ταραχών ενώ έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον νεαρό τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Σαμιέλ Πατί. Ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ανζόροφ, ο οποίος μαχαίρωσε και εν συνεχεία αποκεφάλισε τον 47χρονο καθηγητή Ιστορίας επειδή παρουσίασε μέσα στην τάξη σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, είχε επαφή με τζιχαντιστή ρωσικής καταγωγής στη Συρία, όπως μεταδίδουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κεφαλονιά: «Κάναμε δύο φορές χρήση και η Μυρτώ έπαθε επιληπτική κρίση» είπε στην απολογία του ο 26χρονος αρσιβαρίστας

Κεφαλονιά: Γνωστός λογιστής στο Αγρίνιο ο 66χρονος – Νέο πρόσωπο-κλειδί μια 40χρονη από Αθήνα

20.04.2026
WSJ: Κράτησαν τον Τραμπ εκτός αίθουσας κρίσεων στη διάσωση των πιλότων – Ήταν εκτός ελέγχου, φώναζε επί ώρες

WSJ: Κράτησαν τον Τραμπ εκτός αίθουσας κρίσεων στη διάσωση των πιλότων – Ήταν εκτός ελέγχου, φώναζε επί ώρες

20.04.2026

Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «La Nouvelle Republique» έκανε γνωστό ότι δέχθηκε απειλές, λίγες ώρες αφότου αναδημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από το Charlie Hebdo. Σύμφωνα με την διεύθυνση της εφημερίδας, έχει δεχθεί πέντε απειλές στο Facebook. H αναδημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Charlie Hebdo έγινε στις 18 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε χθες, Τετάρτη, φόρο τιμής στον καθηγητή ο οποίος αποκεφαλίστηκε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν», τόνισε ο Μακρόν χαιρετίζοντας «έναν καθηγητή που δεν θα ξεχάσουμε», σε ομιλία του στο προαύλιο του πανεπιστημίου της Σορβόννης, στη διάρκεια μιας τελετής στην οποία παρέστησαν η οικογένεια του Πατί και περίπου άλλοι 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματούχοι και συνάδελφοι του δολοφονηθέντα, αλλά και μαθητές του.

 

Το φέρετρο του καθηγητή εισήλθε στον χώρο της τελετής υπό τους ήχους του τραγουδιού «One» των U2.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Γάλλος πρόεδρος, αφού απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μετά θάνατον στον Πατί, κατήγγειλε «την ολέθρια συνωμοσία» και «το μίσος προς τον άλλο», θύμα του οποίου ήταν ο καθηγητής Ιστορίας- Γεωγραφίας, που φονεύθηκε σε ηλικία 47 ετών «διότι ενσάρκωνε τη Δημοκρατία».

«(Ο Σαμιέλ Πατί δολοφονήθηκε) διότι οι ισλαμιστές θέλουν να μας κλέψουν το μέλλον μας και γνωρίζουν ότι με τους ήσυχους ήρωες όπως αυτόν, δεν θα το πάρουν ποτέ», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Ο Πατί αποκεφαλίστηκε από έναν ισλαμιστή στις 16 Οκτωβρίου κοντά στο γυμνάσιο όπου εργαζόταν, δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Ο δράστης έπεσε νεκρός λίγο αργότερα από τα πυρά αστυνομικών.

«Θα συνεχίσουμε, καθηγητή. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία την οποία διδάσκατε τόσο καλά και θα φέρουμε την κοσμικότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Έξω από τη Σορβόννη, όπου είχε τοποθετηθεί γιγαντοθόνη, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή και να αποτίσουν φόρο τιμής στον καθηγητή.

Στο μεταξύ η εισαγγελία αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι απαγγέλλει κατηγορίες εναντίον επτά ατόμων, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι. Ηλικίας 14 και 15 ετών οι δύο μαθητές του γυμνασίου κατηγορούνται για «συνεργεία σε δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση» επειδή υπέδειξαν τον καθηγητή στον δράστη μπροστά από το σχολείο με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και η εισαγγελία είχε ζητήσει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον ο ένας.

Εξάλλου ο Μπραχίμ Σνινά, πατέρας ενός μαθητή, και ο ισλαμιστής Αμπντελακίμ Σεφριουί κατηγορούνται για «συνέργεια σε δολοφονία τρομοκρατικής φύσης», κατηγορία που απαγγέλθηκε και εναντίον δύο φίλων του δράστη, του Ναΐμ Μπ. και του Αζίμ Ε.

Ένα τρίτο πρόσωπο που συνδέεται με τον δράστη, ο Γιουσού Σ., κατηγορείται για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων εναντίον προσώπων».

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

WSJ: Κράτησαν τον Τραμπ εκτός αίθουσας κρίσεων στη διάσωση των πιλότων – Ήταν εκτός ελέγχου, φώναζε επί ώρες
Κόσμος

WSJ: Κράτησαν τον Τραμπ εκτός αίθουσας κρίσεων στη διάσωση των πιλότων – Ήταν εκτός ελέγχου, φώναζε επί ώρες

20.04.2026
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στις ακτές της Ιαπωνίας – Τσουνάμι 80 εκατοστών στις ακτές
Επιλογές Συντακτών

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στις ακτές της Ιαπωνίας – Τσουνάμι 80 εκατοστών στις ακτές

20.04.2026
Next Post

Κορονοϊός: Τι έδειξαν οι νέοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στις Σέρρες ανάμεσα σε 302 rapid τεστ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέα Αγχίαλος: Το πόρισμα για την φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης

Νέα Αγχίαλος: Το πόρισμα για την φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης

04.08.2023
Ρωσία: Θερμοπυρηνικοί πύραυλοι στις πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου -Η φιέστα του Πούτιν, τι θα πει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ψάχνει «μισθοφόρους» με αμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα

18.09.2022
Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διαδέχεται τον δολοφονημένο πατέρα του και γίνεται «αρχιστράτηγος» στον πόλεμο

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Φήμες ότι φυγαδεύτηκε τραυματισμένος στη Μόσχα για χειρουργική επέμβαση

15.03.2026

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved