Μια 63χρονη γυναίκα πέθανε στην Ινδία μετά από επίθεση πιθήκων ενώ μετέφερε ζεστό νερό για το μπάνιο της.
Η γυναίκα, η Μαλάμμα, τρομάχθηκε από τους θυμωμένους πιθήκους και έχυσε νερό πάνω της, υποφέροντας θανάσιμα εγκαύματα στην κεντρική ινδική περιοχή του Βαρανγκάλ. Παρά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό, η γυναίκα πέθανε από τα τραύματά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Deccan Chronicle. Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά από μια αύξηση των επιθέσεων από πιθήκους στις γειτονικές περιοχές Warangal και Karimnagar.
Στο Mankamma Thota, Karimnagar, μια ηλικιωμένη γυναίκα γλίτωσε από παρόμοια μοίρα όταν μια ομάδα πιθήκων την περικύκλωσε και την έσυρε. Κάμερες CCTV κατέγραψαν τη στιγμή που ένας πίθηκος τράβηξε το σάρι της, προκαλώντας της να σκοντάψει. Γείτονες έσπευσαν και κατάφεραν να τη σώσουν πριν την πλησιάσουν οι πιθήκοι που την δάγκωναν.
Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Rajanna Sircilla, οι αγρότες είναι σε κατάσταση σοκ μετά την επιδρομή των ζώων στα ορυζώνες, που άφησαν πίσω τους τεράστιες εκτάσεις άγονης, ξεραμένης γης.
«Δουλεύουμε μήνες και χάνουμε τα πάντα σε μια νύχτα», είπε ένας απελπισμένος αγρότης.
Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι έχουν λάβει καταγγελίες από διάφορους χωρικούς, αλλά λένε ότι χωρίς επίσημες οδηγίες από την κυβέρνηση, οι χωρικοί αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την κρίση, με τα παιδιά να γίνονται στόχος.
Σε ένα χωριό, ένα εξάχρονο παιδί υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια του, όταν δαγκώθηκε από μια μαϊμού ενώ έπαιζε έξω.
Λίγο πιο κάτω, σε ένα γειτονικό χωριό, ένας έφηβος έσπασε τα πόδια του και υπέστη τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, αφού πήδηξε από ένα σχολικό κτίριο για να ξεφύγει από μια ομάδα πρωτευόντων.
Τα εξαγριωμένα ζώα φέρεται επίσης να έχουν εισβάλει σε σπίτια και να έχουν κλέψει αντικείμενα, προκαλώντας ζημιές στις στέγες.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, επιστήμονες στη Δυτική Αφρική εγκατέστησαν κάμερες στο Εθνικό Πάρκο Cantanhez της Γουινέας-Μπισάου και κατέγραψαν σκηνές με χιμπατζήδες να μοιράζονται ζυμωμένο αφρικανικό ψωμί
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα ευρήματα θέτουν ερωτήματα σχετικά με το αν και γιατί οι χιμπατζήδες αναζητούν σκόπιμα αλκοόλ. Και το συνέκριναν με την κατανάλωση αλκοόλ από τους ανθρώπους στην αρχαία εξέλιξη, με οφέλη για τους κοινωνικούς δεσμούς.
«Για τους ανθρώπους, γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί στην απελευθέρωση ντοπαμίνης και ενδορφινών, με αποτέλεσμα την αίσθηση ευτυχίας και χαλάρωσης», δήλωσε η Άννα Μπόουλαντ, από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ.