Empisteutiko.gr
27.02.26 || 15:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκένωση οκτώ οικισμών με μήνυμα από το 112

19.08.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκένωση οκτώ οικισμών με μήνυμα από το 112
Share TweetShareEmail

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις στη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής 8 οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο μέτωπο που εκτείνεται μεταξύ των οικισμών Πεύκα και Αετοχώρι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χωματουργικά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς δίνουν μάχη συνολικά 135 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 9 πεζοπόρα τμήματα και 31 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να σταλούν άλλα δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μενίδι: Το παρασκήνιο της γυναικοκτονίας – Είχε καταγγείλει τον πρώην άνδρα της για ενδοοικογενειακή βία

Αλεξανδρούπολη: Τρεις νεαροί, ο ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την δολοφονία του ηλικιωμένου

15.02.2026
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρό 5χρονο παιδί – Είχε εμφανίσει συμπτώματα ίωσης

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρό 5χρονο παιδί – Είχε εμφανίσει συμπτώματα ίωσης

30.01.2026

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να σταματήσει η φωτιά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου πέρασε νωρίτερα, καθώς δεν προβλέπεται μείωση των ανέμων.

Έντονο πρόβλημα δημιουργούν και οι πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ειδικότερα, οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν έρθει σε επαφή με τον αερολιμενάρχη να είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, λόγω του ότι η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί ο πυκνός καπνός να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.

Οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής με μηνύματα του 112 είναι οι: Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, αρχικά και ακολούθως οι οικισμοί Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό, Δωρικό και Άνθεια

Το πρώτο μήνυμα του 112 εστάλη στις 12.40 το μεσημέρι και ανέφερε«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το δεύτερο μήνυμα που εστάλη λίγο αργότερα ανέφερε: «Αν βρίσκεται στις περιοχές, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολούθησε και τρίτο μήνυμα με το οποίο καλούνταν οι κάτοικοι των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό να απομακρυνθούν επίσης προς την Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, λίγο πριν τις 18:00, με τέταρτο μήνυμα του 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού Άνθεια να εκκενώσουν την περιοχή τους προς την Αλεξανδρούπολη.

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι η Αστυνομία είναι σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα, ενώ άμεσα, μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, διατέθηκαν 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ΕΛ.ΑΣ. μεριμνά άμεσα για την ασφάλεια των πολιτών με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προστασία τους, υπό αντίξοες συνθήκες».

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια»

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

«Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί καλλιέργειες αλλά και σπίτια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτροβιτς.

 

Tags: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΦΩΤΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν μέσα στο επόμενο 48ωρο: Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού – Μαζική φυγή και ακυρώσεις πτήσεων
Επιλογές Συντακτών

Το Ισραήλ ανοίγει τα καταφύγια και οι Αμερικανοί αδειάζουν την πρεσβεία τους με φόντο επικείμενη επίθεση στο Ιράν

27.02.2026
Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος – Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας
Ελλάδα

Πάτρα: Μαλλιοτραβήγματα και μπουνιές σε σχολική εκδρομή – Στο νοσοκομείο μαθήτρια

27.02.2026
Next Post
Twitter: Ο Μασκ θέλει να καταργήσει το «μπλοκ» – Apple και Google αντιδρούν

Twitter: Ο Μασκ θέλει να καταργήσει το «μπλοκ» - Apple και Google αντιδρούν

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς των Ζουλού – Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς των Ζουλού – Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης

03.07.2023
Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση στο κιμπούτς του Κισουφίμ ενώ ήταν μέσα οι απεσταλμένοι του protothema.gr – Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση στο κιμπούτς του Κισουφίμ ενώ ήταν μέσα οι απεσταλμένοι του protothema.gr – Δείτε βίντεο

27.10.2023

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει γενική αργία την Τρίτη -Ούτε τηλεκπαίδευση, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

24.01.2022

ΤΑΣΗ_

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

31.01.2026
Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας

Λόρα: Ο πραγματικός λόγος που οι γονείς της δεν πηγαίνουν στη Γερμανία να τη βρουν

04.02.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον κράτησαν ζωντανό για 6 ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 9 σφαίρες και μια χαριστική βολή

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον κράτησαν ζωντανό για 6 ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 9 σφαίρες και μια χαριστική βολή

02.02.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved