Empisteutiko.gr
20.12.25 || 06:28
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα – Νεκρός από ηλεκτροπληξία 46χρονος εργάτης

05.05.2023
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας εργολάβος, ένας υπεργολάβος, αλλά και ένας πρώην προϊστάμενος Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου 2017 στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ. Εκεί όπου ένας 46χρονος εργάτης και πατέρας δύο παιδιών, ενώ έσκαβε με το φτυάρι για τη «δημιουργία σκαμμάτων για την επισκευή και υπόγεια του τοποθέτηση ηλεκτροβανών και την ηλεκτρολογική σύνδεση καινούργιων ηλεκτροβανών», χτυπήθηκε από ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 17 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή. Μία δίκη που παρουσίαζε ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ο θάνατος του 46χρονου εργάτη αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, διάσταση που ανέτρεψε η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιστολογικές εξετάσεις της οποίας επιβεβαίωσαν ότι ο 46χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ εργαζόταν.

Έκθεση που επικαλέστηκε χθες ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η αιτία του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος είναι η ηλεκτροπληξία» για να προτείνει έτσι την ενοχή των κατηγορουμένων. Ένα εργατικό ατύχημα για το οποίο η Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας ενημερώθηκε μετά από… δύο έτη. Την 1η Απριλίου 2019 στελέχη της Επιθεώρησης συνέταξαν έκθεση αυτoψίας στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν εκ των υστέρων στον χώρο εργασίας το ατύχημα θα είχε αποφευχθεί», περιγράφοντας τις ευθύνες για εργολάβο, υπεργολάβο και Δήμο Κιλελέρ. Έτσι, ο θάνατος του 46χρονου δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα για να ασκηθεί στη συνέχεια, δίωξη σε βάρος των τριών κατηγορουμένων.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Πλακιάς σε Μητσοτάκη: Εάν θέλετε Ιφιγένειες, να βάζατε τα παιδιά σας στο τρένο

«Πώς θα την αντιμετωπίζουμε, ως μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;» λέει ο Πλακιάς για την Καρυστιανού

19.12.2025
Θρίλερ στα Σπάτα: Άνδρας απείλησε με μαχαίρι επιβάτες και οδηγό λεωφορείου

Σέρρες: Χτύπησαν 55χρονη και της έκλεψαν τσάντες με ψώνια – Δύο συλλήψεις, η μία ανήλικη

19.12.2025

Ηλεκτροβάνες για το πότισμα του γηπέδου

Στο πλαίσιο έργου του Δήμου Κιλελέρ για συντήρηση αρδευόμενων και μη αρδευόμενων χρόνων πρασίνου ο εργολάβος (σ.σ. και πρώτος κατηγορούμενος) ανέλαβε το έργο, τμήμα του οποίου ανέθεσε στον υπεργολάβο (σ.σ. εργοδότης του θανόντα και τρίτος κατηγορούμενος), ενώ ο επιβλέπων του έργου ήταν ο πρώην προϊστάμενος Καθαριότητας και Πρασίνου (σ.σ. και δεύτερος κατηγορούμενος), καθώς ο Δήμος Κιλελέρ ήταν και ο ιδιοκτήτης του γηπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης και ο άτυχος 46χρονος το πρωί της 21ης Ιουνίου 2017 μετ μετέβησαν στους Αγ. Αναργύρους για το έργο, μεταξύ άλλων, της επισκευής και της υπόγειας τοποθέτησης ηλεκτροβανών για το πότισμα του γηπέδου.

Ενώ λοιπόν ο 46χρονος «με τη χρήση ενός χειροκίνητου σκαπτικού εργαλείου» (φτυάρι πατητό) εργαζόταν για τη «δημιουργία κομμάτων για την επισκευή και υπόγεια τοποθέτηση ηλεκτροβανών και την ηλεκτρολογική σύνδεση καινούργιων ηλεκτροβανών» αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο εργολάβος, όπως τόνισε χθες στην απολογία του, τον μετέφερε ο ίδιος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ανέφερε επίσης ότι 46χρονος, περπατώντας εισήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου λίγη ώρα αργότερα δυστυχώς εξέπνευσε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο θάνατος του 46χρονου αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, ενώ δεν δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα ούτε από τους εργοδότες ούτε και από τον Δήμο Κιλελέρ. Όταν, όπως τόνισε χθες ο εισαγγελέας, «έπρεπε να είχε ενημερωθεί άμεσα η Επιθεώρηση Εργασίας». Τον Φεβρουάριο του 2018 μετά και τις εργαστηριακές εξετάσεις ολοκληρώνεται η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία ανατρέπει την αρχική εκτίμηση και ο θάνατος του 46χρονου απο- δίνεται σε ηλεκτροπληξία. Αφού, όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, σκάβοντας ο 46χρονος «διήλθε από το σώμα του ηλεκτρικό ρεύμα», με αποτέλεσμα «να διαταραχθεί ο καρδιακός του ρυθμός, αιτία η οποία επέφερε λίγο αργότερα τον θάνατό του από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο». Μετά από εισαγγελική παρέμβαση, επιθεωρητές του ΣΕΠΕ μετέβησαν στο γήπεδο των Αγ. Αναργύρων και την 1η Απριλίου 2019 συνέταξαν έκθεση αυτοψίας. Στην οποία περιγράφονται οι ευθύνες για τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ αναλυτική αναφορά στα ευρήματα έκανε με την κατάθεσή της η Επιθεωρήτρια Εργασίας.

Πολύωρη ήταν χθες και η κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή, ενώ εργολάβος και υπεργολάβος (σ.σ. ο πρώην προϊστάμενος εκπροσωπήθηκε) στις απολογίες τους, αρνήθηκαν την κατηγορία σημειώνοντας ότι είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως το έργο δεν αφορούσε στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του γηπέδου, ούτε απαιτούνταν η παρουσία ηλεκτρολόγου για το συγκεκριμένο έργο.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, με αφορμή και την αιτία θανάτου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ιστοπαθολογικά ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που απέδειξε τη «διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος» που «διατάραξε τον καρδιακό ρυθμό». Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το δυστύχημα με βάση και την έκθεση των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, για να καταλήξει λέγοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενοι βαρύνονται με την ενοχή, καθώς δεν τήρησαν τις συμβατικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας.

Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έκρινε ενόχους τους 3 κατηγορούμενους και, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικό, επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε κάθε έναν (από 20 μήνες πρωτόδικα) με τριετή αναστολή.

Πηγή: onlarissa.gr

Πηγή: typosthes.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πλακιάς σε Μητσοτάκη: Εάν θέλετε Ιφιγένειες, να βάζατε τα παιδιά σας στο τρένο
Ελλάδα

«Πώς θα την αντιμετωπίζουμε, ως μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;» λέει ο Πλακιάς για την Καρυστιανού

19.12.2025
Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο – Μητσοτάκης: «Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα»
Ελλάδα

Έχουν ικανοποιηθεί ή δρομολογηθεί προς λύση τα 20 από τα 27 αιτήματα των αγροτών, λέει η κυβέρνηση

19.12.2025
Next Post
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μιλήσει αύριο σε τρία σημεία με …ολόγραμμα -«Πόσο Άδωνι αντέχετε;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μιλήσει αύριο σε τρία σημεία με ...ολόγραμμα -«Πόσο Άδωνι αντέχετε;

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Γεωργιάδης: Αχαΐρευτοι και άχρηστοι αυτοί που μαζεύτηκαν στο «Αττικόν»

Γεωργιάδης: Αχαΐρευτοι και άχρηστοι αυτοί που μαζεύτηκαν στο «Αττικόν»

16.10.2025

Νεκρός Εύελπις κατά την διάρκεια εκπαίδευσης στη Ρεντίνα

30.06.2023

Lockdown με τακτική «ακορντεόν»: Θα ανοίγει και θα κλείνει η χώρα μέχρι το εμβόλιο

09.11.2020

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

21.11.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved