Empisteutiko.gr
19.07.25 || 07:09
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Έρχονται επιδοτήσεις για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και «κούρεμα» δανείων

30.01.2021
in Οικονομία
Share TweetShareEmail

Το δρόμο για να δοθεί αναδρομικά ως «δώρο» στους δικαιούχους επαγγελματίες τμήμα των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προβλέπει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω της ίδιας απόφασης, το κονδύλι της ενίσχυσης αυξάνεται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ και τα ανώτατα ποσά του επερχόμενου προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών επιχειρήσεων -όπως φως, νερό, τηλέφωνο, μισθοί- αυξάνονται στα 10 εκατ. ευρώ.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η 5η τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου που λαμβάνει υπόψη της τη συνέχιση της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας, τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται για την οικονομία, καθώς και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας.

χρήματα σε ΑΤΜ

Και οι αλλαγές αυτές που εν τέλει υιοθετήθηκαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρίνονται- και σε αυτήν τη φάση της τροποποίησης- στις θέσεις της κυβέρνησης κατά τις σχετικές διαβουλεύσεις, καθώς ενισχύουν την ευελιξία που παρέχει το Προσωρινό Πλαίσιο, αυξάνουν τα όρια κρατικής ενίσχυσης και επεκτείνουν τους χρονικούς ορίζοντες των εν λόγω ενισχύσεων.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Προ των πυλών φθηνό μεσημεριανό ρεύμα με πορτοκαλί τιμολόγιο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

26.11.2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για τον Δεκέμβριο

25.11.2022

Οι βασικότερες από τις αλλαγές που εισάγονται, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Η παράταση της εφαρμογής του Προσωρινού Πλαισίου ως το τέλος του 2021, από τον Ιούνιο 2021 που είχε καθοριστεί με πρόσφατη τροποποίηση.
  • Η πρόβλεψη της δυνατότητας μετατροπής των επιστρεπτέων μέτρων (επιστρεπτέα προκαταβολή, εγγυήσεις, δάνεια) σε άλλες μορφές ενίσχυσης υπό προϋποθέσεις, όπως επιχορηγήσεις.
  • Ο διπλασιασμός των ορίων ενισχύσεων του σημείου 3.1, στη βάση του οποίου χορηγείται και η επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς αυξάνονται από 800.000 ευρώ ανά επιχείρηση σε 1,6 εκατ. ευρώ, από 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε 225.000 ευρώ και από 120.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας σε 270.000 ευρώ. Εάν σε αυτό προστεθεί και η ευχέρεια για αξιοποίηση του ορίου των 200.000 ευρώ μέσω του de minimis, τότε το μέγιστο συνολικό ποσό ανά επιχείρηση δύναται να διαμορφωθεί στα 2 εκατ. ευρώ.
  • Η αύξηση του ορίου των ενισχύσεων του σημείου 3.12, στη βάση του οποίου προβλέπεται ότι το κράτος μπορεί να συνεισφέρει στην κάλυψη μέρους των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που δεν καλύπτονται από τα έσοδά τους, από τα 3 εκατ. ευρώ που είχε καθοριστεί με πρόσφατη τροποποίηση στα 10 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι όσον αφορά, ειδικότερα, στο τελευταίο σημείο δρομολογείται η αξιοποίηση της σχετικής πρόβλεψης για τη δυνατότητα συνεισφοράς των κρατών στις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα ανεστάλη ή μειώθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη κατατεθεί σχετική διάταξη για την ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος και έχει προχωρήσει η διαδικασία προ-κοινοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις σχετικές τεχνικές συζητήσεις να προχωρούν για την οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου καθεστώτος ενίσχυσης, ώστε να εκδοθούν και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Στο νέο αυτό καθεστώς επιδότησης παγίων δαπανών, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι, κυρίως, επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας- όπως αυτοί θα προσδιοριστούν από το υπουργείο, παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καταγράφουν σημαντική ζημιά κατά το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Προσωρινό Πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη και τη στήριξη που έχουν λάβει μέχρι τώρα, και απασχολούν εργαζόμενους.

Το μέτρο αυτό, το όριο του οποίου πλέον αυξάνεται με την τελευταία τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου, είναι ακόμα ένα μέσο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να επεκτείνει περαιτέρω το «δίχτυ» ασφαλείας που έχει ήδη στηθεί με τα μέχρι σήμερα μέτρα, για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας των κλάδων που έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις του κορoνοϊού, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Πηγή: workenter.gr

Tags: ΔΕΚΟΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Παροχές: Ποιες σώζονται, ποιες κόβονται λόγω Daniel
Οικονομία

Κυβερνητικές πηγές: Αποφασισμένη να παρέμβει νομοθετικά η κυβέρνηση αν διαπιστώσει τραπεζικές χρεώσεις δύο ταχυτήτων

18.07.2025
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
Οικονομία

Καταπέλτης η Κομισιόν: Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι πανάκριβο – Οι πολίτες πληρώνουν το κόστος της πράσινης ανάπτυξης

18.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δόμνα Μιχαηλίδου: 24 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

07.05.2021

Λάρισα: Εικόνες από τους πρώτους εμβολιασμούς στο νοσοκομείο της πόλης (Εικόνες)

29.12.2020

Κορονοϊός: Βρήκαν το αδύναμο σημείο του; Σπουδαία ανακάλυψη που γεννά ελπίδες

22.09.2020

ΤΑΣΗ_

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025
Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

11.07.2025
Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

20.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved