Empisteutiko.gr
17.04.26 || 15:20
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Επιδότηση στο ρεύμα: Σκέψεις να μην δίνεται στον καταναλωτή – Πτώση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

20.04.2022
in Επιλογές Συντακτών, Οικονομία
Share TweetShareEmail

Επισήμως οι κυβερνητικοί αξιωματούχο δηλώνουν ότι βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΕ, αναφορικά με την ακρίβεια, αλλά την ίδια στιγμή ετοιμάζουν ένα εθνικό σχέδιο αποκλιμάκωσης των τιμών.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που στο Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή ώστε να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο παρέμβασης στο κομμάτι των τιμών, ειδικά σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι σε θέση να λάβει δραστικά μέτρα, ώστε να αποκλιμακώσει τις τιμές και ο δεύτερος σχετίζεται με το ότι οι τιμές έχουν ξεφύγει και προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα και δυσλειτουργίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ελληνικό FBI: Μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Εφιάλτης τα καύσιμα για τους οδηγούς – Δεν σπάει το «φράγμα» των 2 ευρώ

16.04.2026
Το πετρέλαιο σημειώνει εκρηκτική άνοδο, μια ανάσα από τα 100 δολάρια – Πάνω από τα 46 ευρώ «σκαρφάλωσε» το φυσικό αέριο

Το πετρέλαιο σημειώνει εκρηκτική άνοδο, μια ανάσα από τα 100 δολάρια – Πάνω από τα 46 ευρώ «σκαρφάλωσε» το φυσικό αέριο

09.04.2026

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται δύναμη πυρός που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ, ώστε να σβήσει ή να περιοριστεί η φωτιά που έχει ανάψει στους λογαριασμούς στο κομμάτι της ενέργειας.

Στο υπουργείο Οικονομικών ελπίζουν ότι από τον Ιούνιο και μετά μπορεί οι τιμές να σημειώσουν πτώση και να ξεκινήσει μία διαδικασία αποκλιμάκωσης. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς επίσης και ένα μίνιμουμ οικονομικής συνεννόησης ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία.

Αλλάζει η επιδότηση του ρεύματος

Στο μεσοδιάστημα βέβαια, η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, μία παρέμβαση που θα κινείται στην κατεύθυνση επιδότησης στην χονδρική τιμή του ρεύματος και όχι στον τελικό καταναλωτή και στους λογαριασμούς όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι η εν λόγω παρέμβαση και κοστοβόρος είναι, περίπου 500 – 600 εκατ. το μήνα και παράλληλα κρίνεται ως μάλλον αναποτελεσματική από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και μπορεί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να δηλώνουν ότι έχουν στραμμένο στο βλέμμα τους στις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Σύνοδο Κορυφής στις 18 Μαΐου, εντούτοις είναι δεδομένο δρομολογούνται παράλληλα εθνικής αποφάσεις προς την κατεύθυνση στήριξης καταναλωτών και επιχειρήσεων αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, αφού ο χρονικός ορίζοντας είναι μεγάλος μέχρι τότε και παράλληλα τίποτε δεν προδικάζει την λήψη δραστικών και αποτελεσματικών αποφάσεων.

Πτώση σε φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο

Στον απόηχο όλων αυτών των διεργασιών, η τιμές σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα κινήθηκαν πτωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η πρώτη ήταν την Μ. Πέμπτη των Καθολικών, διατηρήθηκε κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Πιο συγκεκριμένα έκλεισε στα 92,6 ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 3,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινα πράξεις και σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα στα 85 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησε 268,48 ευρώ, έχοντας κάμψη κατά 6,6%. Στην κορυφή του μίγματος παρέμειναν για μία ακόμη ημέρα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με 40,25%, ακολούθησε το φυσικό αέριο με 26,16%, οι εισαγωγές ρεύματος με 23,66% και σε πολύ μεγάλη απόσταση ο λιγνίτης με 3,24%.

Μεγάλη πτώση και για την τιμή του πετρελαίου μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα υποχωρεί κατά 5,24% στα 107,23 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 5,93 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει κατά ένα επιπλέον δολάριο χαμηλότερα.

Η πτώση προκύπτει εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης μετά τις καθοδικά αναθεωρημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το ΔΝΤ μείωσε σήμερα την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα, επικαλούμενο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός είναι πλέον «ξεκάθαρος και υπαρκτός κίνδυνος» για πολλές χώρες.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΔΕΗΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης
Ελλάδα

Κεφαλονιά: «Ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στην κόρη μου μάλλον είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος»

17.04.2026
Τουρκία: Το επικίνδυνο σχέδιο ελέγχου σε Ελλάδα και Ευρώπη – Η Diyanet εκπαιδεύει «τοπικούς ιμάμηδες»
Επιλογές Συντακτών

Τουρκία: Το επικίνδυνο σχέδιο ελέγχου σε Ελλάδα και Ευρώπη – Η Diyanet εκπαιδεύει «τοπικούς ιμάμηδες»

17.04.2026
Next Post
Εκτός ΣΚΑΙ το Survivor 5 – Ποιο πρόγραμμα θα το αντικαταστήσει

Εκτός ΣΚΑΙ το Survivor 5 - Ποιο πρόγραμμα θα το αντικαταστήσει

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

«Continental Breakfast»: Τα αλλόκοτα γλυπτά που προκάλεσαν… απορία στα social media

«Continental Breakfast»: Τα αλλόκοτα γλυπτά που προκάλεσαν… απορία στα social media

03.05.2023
Τραμπ: Ο συμπέθερός του είναι ο νέος πρεσβευτής στη Γαλλία

Τραμπ: Ο συμπέθερός του είναι ο νέος πρεσβευτής στη Γαλλία

20.05.2025
Στήριξη οικογενειών και στεγαστικό οι προτεραιότητες Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ – Σειρά συσκέψεων στο Μαξίμου

Στήριξη οικογενειών και στεγαστικό οι προτεραιότητες Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ – Σειρά συσκέψεων στο Μαξίμου

19.08.2024

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός bodybuilder και TikToker για αναβολικά – Έφοδος της ΕΛΑΣ στο γυμναστήριό του

20.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved