Empisteutiko.gr
08.06.25 || 20:21
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Επέλαση της κακοκαιρίας «Άριελ» για 48 ώρες: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

30.11.2022
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

Θα επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι θα φέρουν μαζί τους σκόνη από την Αφρική, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο καιρικό «μείγμα».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, το σκηνικό αυτό θα επικρατήσει στη χώρα το προσεχές διήμερο, δηλαδή σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία «Άριελ»: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα και την Πέμπτη
Όπως είπε χθες στο iefimerida.gr ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας για την κακοκαιρία «Άριελ», η νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες θα περιλαμβάνει ισχυρές καταιγίδες, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά. Επιπλέον, θα πέσουν και αρκετοί τόνοι νερού, οι οποίοι στις ευάλωτες περιοχές δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Διαδοχικά κύματα ζέστης μέχρι τις 15 Ιουνίου – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40°C

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Θα φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου

08.06.2025
Ελλάδα – Σλοβακία: Δυνατό φιλικό τεστ για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο

Ελλάδα – Σλοβακία: Δυνατό φιλικό τεστ για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο

07.06.2025

Το κρύο θα διατηρηθεί, ωστόσο από αύριο Πέμπτη (1/12) θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Άριελ» θα διαρκέσει περίπου 48 ώρες.

Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Άριελ» σήμερα Τετάρτη (30/11), με έντονα φαινόμενα, είναι:

Κεντρική Μακεδονία
Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική
Λάρισα
Nότιο Ιόνιο
Εύβοια – Σποράδες
Αττική
Ανατολική Πελοπόννησος
Δυτική Κρήτη
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο αύριο Πέμπτη (1/12) είναι:

Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο
Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Δωδεκάνησα
Το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται αύριο το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.

Συναγερμός από Meteo για κακοκαιρία «Άριελ»: Έρχονται σφοδρές βροχές κατηγορίας 4
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία «Άριελ» είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Σικελία, κινούμενο αργά ανατολικά, το οποίο θα προκαλέσει έντονο κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Τετάρτη (30/11) – Πέμπτη (01/12).

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 30/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο Αιγαίο, ενώ αύριο Πέμπτη 01/12 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σημαντικά αναμένεται να επηρεαστούν ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη(30/11), με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη.

Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τετάρτη 30/11/22
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ αναμένονται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Από το πρωί στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, την Κρήτη (κυρίως η δυτική και η νότια), και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΤΕΤΑΡΤΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πανελλήνιες 2025 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις

08.06.2025
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Ο Τραμπ στέλνει 2.000 μέλη της Εθνοφρουράς μετά τις βίαιες διαδηλώσεις για συλλήψεις παράνομων μεταναστών
Επιλογές Συντακτών

Ταραχές στο Λος Άντζελες: Ο Τραμπ στέλνει 2.000 μέλη της Εθνοφρουράς μετά τις βίαιες διαδηλώσεις για συλλήψεις παράνομων μεταναστών

08.06.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Εγκρίθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων

Έλον Μασκ: «Πέταξε» εκτός Twitter δημοσιογράφους – «Κάνετε doxxing, μπλοκάρεστε, τέλος της ιστορίας»

16.12.2022

Εκτέλεσαν 41χρονο Γεωργιανό έξω από το σπίτι του στο Μοσχάτο

01.01.2022
Άνδρας έμπαινε κρυφά σε δωμάτια ξενοδοχείου και χάιδευε πόδια γυναικών

Άνδρας έμπαινε κρυφά σε δωμάτια ξενοδοχείου και χάιδευε πόδια γυναικών

06.08.2023

ΤΑΣΗ_

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

24.05.2025
Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

14.05.2025
Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

22.05.2025
Άνω Λιόσια: Η στιγμή που οι δράστες κυνηγούν και «γαζώνουν» τη μαύρη Mercedes του 42χρονου bodybuilder – «Με πυροβόλησαν»

Άνω Λιόσια: Η στιγμή που οι δράστες κυνηγούν και «γαζώνουν» τη μαύρη Mercedes του 42χρονου bodybuilder – «Με πυροβόλησαν»

17.05.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved