Empisteutiko.gr
02.05.26 || 19:52
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα – Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα σχολεία

27.01.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Μεγάλος προβληματισμός σε κυβέρνηση και ειδικούς για την αύξηση των κρουσμάτων. Αναπροσαρμογή της στρατηγικής προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση. «Πόλεμος» για τα εμβόλια.

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκονται ειδικοί και κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα και των μολύνσεων από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Αν και ο δείκτης θετικότητας ήταν χθες κάτω από το όριο του 4% και ο αριθμός των τεστ μεγάλος (36.000) – άρα υπήρχε ερμηνεία για τον φαινομενικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων (842) – τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ν’ αποτυπωθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα και ν’ αξιολογηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων. Ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300, αλλά παραμένει σταθερός στα περίπου 280 για τουλάχιστον τρία 24ωρα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή

Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ – Τα σενάρια στο τραπέζι

21.04.2026
Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11.03.2026

Την ίδια στιγμή, ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική ερευνάται με προσοχή εάν οφείλεται σε διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού και γι’ αυτό θα υπάρξει συντονισμένη έρευνα των εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει ακριβής χαρτογράφηση. Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ: «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μια προσαρμογή στη στρατηγική μας – και θέλω να το ξαναπώ – δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ξεκάθαρα έτσι ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση των νέων περιοριστικών μέτρων μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα, μολονότι στρατηγική της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή παραμένει το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Στη λογική της χαλάρωσης συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις από εννέα σε 100, γι’ αυτό και όπως λένε από την κυβέρνηση δεν πρόκειται για «απαγόρευση συναθροίσεων», αλλά για χαλάρωση προηγούμενης απαγόρευσης που ήταν σε ισχύ.

Τι ανοίγει και τι όχι την Δευτέρα

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο να μην υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων (π.χ. κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα).

Το ίδιο και για μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα σενάρια για «χρονόμετρο» στα ψώνια και τις εξόδους στα εμπορικά καταστήματα διαψεύδονται, με καλά πληροφορημένες πηγές ν’ αναφέρουν ότι ουδέποτε συζητήθηκαν στο Μαξίμου ή σε άλλες κυβερνητικές συσκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συνήθη διαδικασία, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα έως την Παρασκευή και θα προχωρήσουν στις σχετικές εισηγήσεις, με την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις κι αυτές ν’ ανακοινώνονται κατά την τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Πόλεμος» για τα εμβόλια

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ο στόχος των 200.000 έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να καλυφθεί ήδη με τους σημερινούς (σ.σ.: έως χθες είχαν γίνει περίπου 196.000 εμβολιασμοί), ενώ ο μηχανισμός είναι έτοιμος για πολύ περισσότερους σε καθημερινή βάση. Το μήνυμα του Μαξίμου, όμως, παραμένει σαφές: «Είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παραλαμβάνουμε, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διαδικασιών». Τούτο το μήνυμα είναι εξίσου επίκαιρο, δεδομένης της συζήτησης που έχει ανοίξει στην Ευρώπη σε σχέση με τις παραδόσεις και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κομισιόν και τις φαρμακευτικές εταιρείες, ύστερα από την αθέτηση δεσμεύσεων για τις παραδόσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Όπως εξηγούσαν στο newsit.gr κυβερνητικά στελέχη, από τη στιγμή που υπάρχει κεντρική συμφωνία της ΕΕ, η Κομισιόν είναι η μόνη αρμόδια για να προχωρήσει ακόμη και σε νομικές ενέργειες σε βάρος των εταιρειών. Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν, άλλωστε, ότι το φλέγον ζήτημα της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων τέθηκε από τον κ. Μητσοτάκη με τρόπο επιτακτικό στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, με τον πρωθυπουργό να δίνει έμφαση στην ανάγκη να πιεστούν από την ΕΕ οι εταιρείες να τηρήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει. Επιπλέον, ως προς τη στρατηγική και το σχέδιο των εμβολιασμών, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να είναι απολύτως εξασφαλισμένη και η δεύτερη δόση εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων για όσους εμβολιάζονται, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έπραξαν το αντίθετο αντιμετωπίζουν πρόβλημα ως προς τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Η Ελλάδα, επίσης, είναι η μόνη χώρα μετά τον Καναδά που έχει χαμηλά ποσοστά χαμένων δόσεων, καθώς έχουν χαθεί λιγότερες από 500 δόσεις, γεγονός που οφείλεται – όπως λένε από την κυβέρνηση – στους εργαζομένους των εμβολιαστικών κέντρων και στον πολύ καλό προγραμματισμό. Υπενθυμίζεται ότι έχει αναπτυχθεί μηχανισμός αναπλήρωσης των αδιάθετων δόσεων με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ (σ.σ.: για όσους δεν προσέρχονται στα ραντεβού). Τονίζεται, τέλος, πως υπάρχει επάρκεια από σύριγγες για να χρησιμοποιείται η έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο του εμβολίου και να καλύπτονται έτσι περισσότερα άτομα.

Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣΜΕΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κρήτη: Τρόμος για 86χρονη σε χωριό της Ιεράπετρας – Την ξυλοκόπησε στο σπίτι της μεθυσμένος 26χρονος Πακιστανός
Ελλάδα

Αττική: Νέες αποκαλύψεις για το “γηροκομείο” κολαστήριο – “Δώσε μου 2.000 ευρώ αλλιώς θα βρεις τη μητέρα σου σε κάδο σκουπιδιών”

02.05.2026
Τι σημαίνει η νίκη Μερτς για την Ευρώπη -Τι θα κάνει με μεταναστευτικό, Ουκρανία, πυρηνικά
Επιλογές Συντακτών

O Τραμπ κλιμακώνει την κόντρα με τον Μερτς και αποσύρει 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία: Τι σημαίνει για ΝΑΤΟ και Ευρώπη

02.05.2026
Next Post

Προβλήματα σε Χαλκιδική και Σέρρες από το χιόνι

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μέτρα ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το «καλάθι» Μητσοτάκη – Τα σενάρια για συντάξεις και οι εκπλήξεις

Η Ελλάδα το ήθελε, η κυβέρνηση το έκανε πραγματικότητα

11.09.2025
Σέρρες: Από τον ίδιο μηχανολόγο η έγκριση για τα λούνα παρκ σε Σιδηρόκαστρο και Πευκοχώρι

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών η δήμαρχος Κασσάνδρας

28.11.2024
Λαζόπουλος: Μα επιτρέπεται ο Μεγαλέξανδρος να ξεκινάει την εκστρατεία κατά των Περσών με γλωσσόφιλα στον Ηφαιστίωνα;

Λαζόπουλος: Μα επιτρέπεται ο Μεγαλέξανδρος να ξεκινάει την εκστρατεία κατά των Περσών με γλωσσόφιλα στον Ηφαιστίωνα;

09.02.2024

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved