Υπό τον φόβο του αποκλεισμού του κόμματος – μορφώματος του από τον ‘Άρειο Πάγο, ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, επιχειρεί με ένα “colpo grosso”, δια της πλαγίας οδού για να συμμετάσχει στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, προσανατολίζεται να μην κατέλθει στις εκλογές ούτε ο ίδιος ως υποψήφιος αλλά ούτε και το κόμμα του “ΕΛΛΗΝΕΣ”.
Εφόσον ο Ηλίας Κασιδιάρης κινηθεί σε αυτή τη γραμμή, το σχέδιο προβλέπει: ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος “ΕΛΛΗΝΕΣ” και “βγάζει από τον πάγο” το κόμμα του “ΕΑΝ” που ο ίδιος είχε ιδρύσει παλαιότερα.
Ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπαίνει μπροστά και ήδη έχει προβεί σε επαφές ώστε να απορροφήσει όχι, μόνον στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που κινούνται στις παρυφές της ακροδεξιάς.
Με δήλωση του αποκάλυψε πως στο ΕΑΝ ενσωματώθηκαν ήδη το “Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα” του Νίκου Νικολόπουλου αλλά και η “Ελεύθερη πατρίδα” του δικηγόρου Νίκου Βασιλειάδη.
“Εμείς κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές ως ΕΑΝ. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον κ. Κασιδιάρη και θα τοποθετηθούμε. Όσον αφορά για το αν θα κατέβουν μαζί μας στελέχη των Ελλήνων, κανένας δε αποκλείεται, όποιος θέλει κάνει αίτηση και κρίνεται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλόπουλος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον επιχειρούμενο… “γάμο” με τον φυλακισμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα πυκνώνουν οι φήμες για επαφές του πρώην αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλου με τα κόμματα των κυρίων Κων. Μπογδάνου και Πρ. Εμφιετζόγλου.’
Τα ερωτήματα
Τα ερωτήματα που απασχολούν τον πολιτικό κόσμο είναι συγκεκριμένα:
-Εφόσον ο ‘Άρειος Πάγος, στις 2 Μαΐου, βάλει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, και ταυτόχρονα και στο ΕΑΝ του Α. Κανελλόπουλου, που θα κατευθυνθούν οι “ορφανές” ψήφοι;
-Το κόμμα Κανελλόπουλου – Κασιδιάρη και άλλων δυνάμεων που κινούνται στις παρυφές της ακροδεξιάς, εφόσον κατέλθουν στις εκλογές, θα πάρουν το “εισιτήριο” για την είσοδο στη Βουλή;
-Ποιο μπορεί να είναι το ποσοστό τους και τι “αγκάθια” μπορεί να βάλει στο δρόμο για την επίτευξη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος ή στην προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας;
Σύμφωνα με πολιτικούς επιστήμονες και δημοσκόπους, σήμερα, χωρίς το “αγκάθι” Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου, με το σύστημα της απλής αναλογικής, το πρώτο κόμμα ή τα κόμματα που θα επιχειρήσουν συγκυβέρνηση, εκτιμάται ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό 45% για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες 151 έδρες.
Στις δεύτερες εκλογές, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με τα σημερινά πάντα δεδομένα, ο πήχυς πέφτει στο 37% με 38% για να υπάρξει η ισχνή πλειοψηφία των 151 εδρών.
Και φυσικά καθοριστικό ρόλο για την επόμενη ημέρα, εκτός από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, θα παίξει και το ποσοστό της αποχής.
Πηγή: newsit.gr