Empisteutiko.gr
02.01.26 || 15:24
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

02.02.2021
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail

Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο – «Δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβήσουν» το μήνυμα του Κ. Μπογδάνου

Στόχος επίθεσης με διπλό εμπρηστικό μηχανισμό έγινε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τους μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του βουλευτή, και στο αυτοκίνητο της συζύγου του, που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Όλα έγιναν περίπου στις 19.30 το απόγευμα. Ο κ. Μπογδάνος βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, όταν άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο. Βγήκαν έξω και είδαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.  Ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός. Ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη του σπιτιού.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας για άλλη μια φορά έκρυψαν τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Όχι μόνον απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά απέναντι και στις οικογένειές μας. Δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβήσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο κ. Μπογδάνος. 

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

20.11.2025
Ο SSM απαγορεύει στις τράπεζες να δανείζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ… το χρέος θα εκτιναχθεί στα 2 δισ. – Υπάρχει λύση… καταστροφική

Ο SSM απαγορεύει στις τράπεζες να δανείζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ… το χρέος θα εκτιναχθεί στα 2 δισ. – Υπάρχει λύση… καταστροφική

20.11.2025
Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (2)

 

Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (1)

 

mpogdanos__1_
mpogdanos__2_
mpogdanos__3_

Η επίθεση με στόχο τον βουλευτή της ΝΔ προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, που σπεύδει να καταδικάσει την επίθεση και να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον κ.Μπογδάνο.

ΝΔ: Αναμένουμε ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης από όλο το πολιτικό σύστημα

Για επίθεση κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι αναμένει την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

«Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. Η σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση 

Με μια λακωνική ανακοίνωση σχολίασε την επίθεση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα», αναφέρεται.

«Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Στυγνή τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της ελευθερίας του λόγου. Καταδικάζω την επίθεση εναντίον του @bogdanosk και της οικογένειάς του. Η τρομοκρατία δε θα νικήσει. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται!

— Tasos Gaitanis (@tasosgaitanis) February 2, 2021

«Πολιτικός στόχος των δραστών η Δημοκρατία», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η πολιτική τους απομόνωση είναι προϋπόθεση για οριστική νίκη της Δημοκρατίας.

Στόχος τρομοκρατικής ενέργειας σήμερα ο @bogdanosk και η σύζυγός του. Πολιτικός στόχος των δραστών η Δημοκρατία. Η καταδίκη της ενέργειας αυτής αυτονόητη. Η πολιτική τους απομόνωση είναι προϋπόθεση για οριστική νίκη της Δημοκρατίας μας.
Δίπλα σου Κωνσταντίνε!

— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) February 2, 2021

Καταδίκη για το περιστατικό εξέφρασαν και οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Θάνος Πλεύρης μέσω twitter:

 

Ομόθυμη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος του @bogdanosk Απαίτηση όλων να συλληφθούν οι εγκληματίες που την διέπραξαν! #μπογδανος

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) February 2, 2021

 

Δεν μας τρομάζουν οι τρομοκράτες είμαστε δίπλα στον @bogdanosk https://t.co/IV5RTvPk2l

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) February 2, 2021

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης συνέδεσε την επίθεση στον βουλευτή με τις κινητοποιήσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς να τον κατονομάζει:

Χθες στα γραφεία μας στην Αχαΐα, σήμερα στο αυτοκίνητο του @bogdanosk και οι επιθέσεις σε βουλευτές και μέλη της ΝΔ συνεχίζονται.
Και όλα αυτά την ώρα που στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζεύουν υπογραφές για έναν δολοφόνο.
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

— Pavlos Marinakis (@pavlmarin) February 2, 2021

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης:

Ειναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του @bogdanosk. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμου. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους.

— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) February 2, 2021

Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Καταδικάζω την εγκληματική ενέργεια εναντίον του @bogdanosk . Καμία ανοχή στη βία. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ως μόνο αποδέκτη τη Δημοκρατία.

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) February 2, 2021

 

Η διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του @bogdanosk έχει μόνο ένα χρώμα. Το μαύρο. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να μας φοβίσουν.

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) February 2, 2021

 

Tags: ΕΜΠΡΗΣΜΟΣΜΠΟΓΔΑΝΟΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μετεγγραφές φοιτητών στο transfer.it.minedu: Τα κριτήρια, η προθεσμία και τα αποτελέσματα
Εκπαίδευση

Διεγράφησαν πάνω από 300.000 «αιώνιοι» φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια

02.01.2026
Κραν Μοντανά: Μία «αναμενόμενη καταστροφή» η φονική φωτιά στο μπαρ – Οι ευθύνες των ιδιοκτητών
Επιλογές Συντακτών

Κραν Μοντανά: Μία «αναμενόμενη καταστροφή» η φονική φωτιά στο μπαρ – Οι ευθύνες των ιδιοκτητών

02.01.2026
Next Post

Η απάντηση του Λιγνάδη για την παραίτηση του

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Είχαν μελέτη που προέβλεπε καταστροφή «Daniel» αλλά… δεν υλοποίησαν ούτε ένα από τα 26 έργα που προέβλεπε!

Είχαν μελέτη που προέβλεπε καταστροφή «Daniel» αλλά… δεν υλοποίησαν ούτε ένα από τα 26 έργα που προέβλεπε!

15.09.2023
Πλημμύρες: Φόβοι για κοκτέιλ χημικών στα νερά – «Λιώνουν οι γαλότσες»

Πλημμύρες: Φόβοι για κοκτέιλ χημικών στα νερά – «Λιώνουν οι γαλότσες»

05.10.2023
Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να παραλάβω το γραφείο μου στο υπουργείο, μου έδειξαν τη γραμματεία(Βίντεο)

Δόμνα Μιχαηλίδου για Χαμόγελο του Παιδιού: Ο πρόεδρος του μένει σε βίλα 2 εκατ. ευρώ

28.12.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved