Την συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο (πάνω από επτά στους 10 ερωτηθέντες), τον απόλυτο διχασμό όσον αφορά τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά για τους μετανάστες και πρόσφυγες (46% εξίσου) και την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού (4 στους 10 πολίτες – πριν ανακοινωθεί ο μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων την Πέμπτη) καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ενισχύεται κατά 1% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5% με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 14%.
Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κορονοϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας συνολικά το 42% των πολιτών απαντά ότι ανησυχεί πολύ (17%), ή αρκετά (25%), το 26% μέτρια, ενώ συνολικά το 26% από λίγο (17%) έως ελάχιστα ή καθόλου (9%). Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Το 76% συνολικά των ερωτώμενων κρίνει τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων, στον Έβρο, κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (46%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (30%), συνολικά το 18% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα μέτρα είναι μάλλον σε λανθασμένη (10%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (8%) κατεύθυνση, ενώ 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Συνολικά το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι σίγουρα σε σωστή (25%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 46% συνολικά δηλώνει ότι οι κλειστές δομές είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (26%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται στο 39% (έναντι 38% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), του ΣΥΡΙΖΑ 25% (έναντι 25,5%), 6,5% σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), 5% το ΚΚΕ (σταθερό), 5,5% καταγράφει η Ελληνική Λύση (έναντι 4,5%), το ΜέΡΑ25 καταγράφει 2,5% (έναντι 3%), 1,5% η ΧΑ (σταθερό), 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 3,5% των ερωτηθέντων ψηφίζουν άλλο (έναντι 4%), το 3% άκυρο/ λευκό/ αποχή (έναντι 3,5% στην προηγούμενη έρευνα) ενώ το 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 8,5%).
Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 45% των ερωτηθέντων (έναντι 44% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), ενώ το 26% κρίνει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα) με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να φθάνει το 19%. Το 25% απαντά ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο για πρωθυπουργό (ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα), ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.