Empisteutiko.gr
04.05.26 || 21:00
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Δημοσίευμα συνδέει τη «Δήμητρα της Λέσβου» με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε υπόθεση βιασμού το 1997

02.06.2021
in Showbiz
Share TweetShareEmail

Απρόσμενη τροπή δίνει στην υπόθεση της εξαφάνισης της «Δήμητρας της Λέσβου» ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπαμ, το οποίο αναμεταδίδει και το in.gr και συνδέει την περίπτωσή της με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Δήμητρα/ης φέρεται να είχε καταγγείλει βιασμό στις τοπικές αρχές της Λέσβου από άγνωστο άνδρα το 1997.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πηγή του ρεπορτάζ είναι μια κατάθεση, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε στην ταράτσα του προφυλακισμένου ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία αποδείκνυε ότι είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος στον ανακριτή Μυτιλήνης, ο οποίος το 1998 διερευνούσε μια υπόθεση βιασμού.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

ΗΠΑ: Άντρας από τη Φλόριντα ζει 300 ημέρες τον χρόνο σε κρουαζιερόπλοιο λόγω των υψηλών ενοικίων

Θρίλερ στον Ατλαντικό με το κρουαζιερόπλοιο με τους τρεις νεκρούς από χανταϊό, δεν το αφήνουν να δέσει γιατί φοβούνται εξάπλωση

04.05.2026
Ο Άγιος Παΐσιος “έδειξε” το λάθος που κάνουμε όλοι τη Μεγάλη Εβδομάδα – Το αρνί του Πάσχα και ασέβεια!

Βίντεο-μαϊμού με τον Άγιο Παΐσιο: Το κόλπο με το «ΑΜΗΝ» και τα μηνύματα

04.05.2026

Όπως αναφέρεται, στις 26 Ιανουαρίου 1998 ο ηθοποιός κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του ανακριτή, ενώ προηγουμένως οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει δίωξη κατά αγνώστου προσώπου, ύστερα από καταγγελία τρανσέξουαλ ατόμου που είχε υποστηρίξει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Το μόνο που φέρεται να θυμόταν ήταν τα χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας. Τίποτε άλλο.

Από την κατάθεση – ντοκουμέντο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, προκύπτει ότι στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας βρέθηκε η συγκεκριμένη μηχανή, για την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε ότι ανήκε στον αδερφό του, Ιωάννη, ο οποίος εκείνη την περίοδο σπούδαζε στην Αγγλία.

Στη δισέλιδη συμπληρωματική του κατάθεση ο Λιγνάδης είναι ξεκάθαρος. Αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μηχανή για την οποία τον ρώτησαν οι αστυνομικοί ανήκε στον αδερφό του, ο οποίος όμως μετά τις διακοπές του Πάσχα του 1997 έφυγε για τη Μ. Βρετανία, από όπου και επέστρεψε στο τέλη Ιουνίου του 1997. 

Όπως είπε, στο μεσοδιάστημα τη συγκεκριμένα μοτοσικλέτα την κυκλοφορούσε ο ίδιος, αλλά αρνήθηκε ότι είχε ταξιδέψει στη Λέσβο. «Το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή στις 7/6/1997, τελείωσα την πρόβα μου στο θέατρο στην Πλάκα και μετέπειτα συναντήθηκα με την … και μάλιστα πήγα με την προαναφερόμενη μηχανή στο σπίτι της που βρίσκεται στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Αμέσως μετά συναντηθήκαμε με την Ελένη Κούρκουλα στο εστιατόριο ‘Μαγεμένος Αυλός’. Το γεγονός αυτό το θυμάμαι χαρακτηριστικά και αυτό γιατί κάθε Σάββατο με τα προαναφερόμενα πρόσωπα πηγαίναμε στο συγκεκριμένο μέχρι να φύγουμε από την Αθήνα για τις θεατρικές παραστάσεις.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι την επόμενη μέρα, Κυριακή 8/6/1997, δέχτηκα τις πρωινές ώρες ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μου από την Αστυνομία που μου ζητούσε να μάθει αν η παραπάνω μηχανή ανήκε σε εμένα. Τους απάντησα ότι ιδιοκτήτης της μηχανής είναι ο αδερφός μου, Ιωάννης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Είπε ότι τη μηχανή τη χρησιμοποιούσα και εγώ και με ρώτησαν αν είχα έρθει στη Μυτιλήνη. Του απάντησα αρνητικά και τους ρώτησα γιατί με ρωτούσαν όλα τα παραπάνω και αυτοί μου απάντησαν ότι είχε γίνει ένα συμβάν στη Μυτιλήνη και μου έδωσαν αυτόν τον αριθμό μηχανής» φέρεται να είχε πει στις αρχές.

Τι απέγινε η έρευνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», από την έρευνά της δεν έχει καταστεί, μέχρι σήμερα, δυνατό να εξακριβωθεί το πού ακριβώς οδήγησε η έρευνα του ανακριτή σχετικά με αυτήν την περίεργη υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στη Μυτιλήνη το 1997.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν εντοπίστηκε ο δράστης ή οι δράστες της καταγγελλόμενης πράξης και αν τελικά λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη, ή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω μη επαρκών αποδείξεων.

Η πληροφορία, όμως, ότι η καταγγέλλουσα ήταν η Δήμητρα της Λέσβου δίνει νέο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη συγκεκριμένη υπόθεση, εάν φυσικά επαληθευτεί.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γιώργος Λιάγκας για Klavdia: Ίσως θα έπρεπε οι εκφράσεις όπως «πάτος» να ήταν πιο ήπιες
Showbiz

Γιώργος Λιάγκας: «Μου την έπεσε καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα στα 16 μου – Ο πατέρας μου δεν με πίστευε»

30.04.2026
Friends: Αποκαλύφθηκε το εκπληκτικό ποσό που κερδίζουν 20 χρόνια μετά το τέλος της σειράς
Showbiz

Friends: Αποκαλύφθηκε το εκπληκτικό ποσό που κερδίζουν 20 χρόνια μετά το τέλος της σειράς

29.04.2026
Next Post

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες οδηγίες για τις θρομβώσεις – Ποιοι πρέπει να κάνουν έλεγχο αιμοπεταλίων

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Βόρεια Ελλάδα: Ένα στα δέκα παιδιά κάτω των 3 ετών που μπαίνουν στις Παιδοχειρουργικές είναι λόγω κακοποίησης

Βόρεια Ελλάδα: Ένα στα δέκα παιδιά κάτω των 3 ετών που μπαίνουν στις Παιδοχειρουργικές είναι λόγω κακοποίησης

10.09.2024
«Έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο»: Ανθρώπινα λείψανα ανήκουν στον πατέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία κορίτσια του

«Έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο»: Ανθρώπινα λείψανα ανήκουν στον πατέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία κορίτσια του

26.09.2025
Πύλος: Πληροφορίες για διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες από το ναυάγιο(Βίντεο)

Σχέδιο για κλειστή δομή στην Κρήτη, επικρατέστερη επιλογή το Καστέλλι Ηρακλείου – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο υπ. Μετανάστευσης

11.07.2025

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026
Με σκυμμένα κεφάλια ο 20χρονος, ο 18χρονος και τα δύο κορίτσια στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο

Με σκυμμένα κεφάλια ο 20χρονος, ο 18χρονος και τα δύο κορίτσια στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο

24.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved