Empisteutiko.gr
20.08.25 || 02:54
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΔΕΘ: Οι τελευταίες πινελιές – Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

04.09.2024
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
ΔΕΘ: Οι τελευταίες πινελιές – Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB
Share TweetShareEmail

Αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ένας πυρετός προετοιμασιών ενόψει της ΔΕΘ, αν και φαίνεται ότι ως επί το πλείστον η περίμετρος των μέτρων έχει κλειδώσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τις τελευταίες παρεμβάσεις επί προσωπικού στην ομιλία του που σηματοδοτεί την έναρξη της πολιτικής σεζόν και ο ίδιος φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ως πολιτικού restart, ενός αγώνα αντοχής με τριετή ορίζοντα ως τις κάλπες του 2027. Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις αντανακλούν την απογοήτευση των πολιτών και στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε παρεμβάσεις που έχουν άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη η συνεννόηση με τις Βρυξέλλες για ένα επιπρόσθετο ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες, με βάση την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού, πάνω από τους τεθέντες στόχους.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται πιθανή μια «έκπληξη» ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές που είναι προαναγγελθέν ότι θα μειωθούν κατά 0,5%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μπορεί εν τέλει η μείωση να είναι 1%, μένει όμως να φανεί αν θα είναι μεμιάς ή σε δύο δόσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για ένα μέτρο ελάφρυνσης των βαρών των επιχειρήσεων και έστω και σημειακής ενίσχυσης των εισοδημάτων των μισθωτών.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Γιώργος Καρκάς κατά Σπύρου Μπιμπίλα: Με εκφοβίζει για την κατάθεσή μου, δεν είμαι τσόγλανος να ειρωνευτώ το συναίσθημα κάποιου

Γιώργος Καρκάς κατά Σπύρου Μπιμπίλα: «Στις δύο τη νύχτα έπιασες και μου έκανες like στο Instagram, είσαι για λύπηση»

20.08.2025
Ο Τραμπ κατεβάζει τους δασμούς στην Κίνα στο 80% – «Μου φαίνεται σωστό»

Οι 6 πόλεμοι που «έληξε» ο Τραμπ: Ανάλυση Deutsche Welle για τον αυτοαποκαλούμενο «ειρηνοποιό» που θέλει και το Νόμπελ

19.08.2025

Ως προς το τεκμήριο των ελευθέρων επαγγελματιών που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες και είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί επαγγελματίες να μην ψηφίσουν ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η κυβέρνηση εξετάζει σημειακές παρεμβάσεις, αλλά όχι ξήλωμα της παρέμβασης.

Παρά τη δεδομένη (παρασκηνιακή) δυσανεξία κυβερνητικών στελεχών ως προς το μέτρο, το οικονομικό επιτελείο δεν παραγνωρίζει τα στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα που δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τις λίγες ενστάσεις επί του τεκμηρίου.

Προ ημερών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι εξετάζονται «γεωγραφικές» ελαφρύνσεις, δηλαδή το τεκμήριο να μην ισχύει και για περιοχές με λίγο πάνω από 500 κατοίκους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται και ένα «ρετούς» στις προσαυξήσεις, τόσο ως προς τον τζίρο της επιχείρησης όσο και ως προς το κόστος μισθοδοσίας (αρκετές ατομικές επιχειρήσεις έχουν εργαζομένους).

Αυτές τις μέρες αναμένεται επίσης από τις Βρυξέλλες το οριστικό «πράσινο φως» για τη χρήση 1 δισ. κοινοτικών πόρων για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2» (τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από τις τράπεζες), με την εκκίνηση του προγράμματος να προσδιορίζεται στις αρχές του 2025. Επίσης, είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να δρομολογήσει περιορισμούς ως προς το AirBnB, με ειδική έμφαση σε «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή περιοχές κυρίως πέριξ του κέντρου της Αθήνας που είναι ιδιαίτερα επιβαρυνμένες. Πέραν του όποιου «φρένου» επιλεγεί, πάντως, θα δοθούν και φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να «γυρίσουν» τα ακίνητα τους σε καθεστώς μακροχρόνιας μίσθωσης, ώστε να έχουν μικρότερη επιβάρυνση εν σχέση με τη βραχυχρόνια.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να γίνει άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία» – Η παρέμβαση στις τηλεδιασκέψεις των Ευρωπαίων ηγετών

19.08.2025
Μητσοτάκης από Παρίσι: Όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

19.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία – «Κανένα πρόβλημα με τους S-300 της Ελλάδας»

02.09.2022

Απίστευτες εικόνες! Έπεσαν οι σωλήνες θέρμανσης σε σχολείο της Στυλίδας

30.11.2022
Αγρίνιο: Γονέας πέταξε μπουκάλι στο κεφάλι της Διευθύντριας σχολείου

Αγρίνιο: Γονέας πέταξε μπουκάλι στο κεφάλι της Διευθύντριας σχολείου

25.09.2024

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved