Empisteutiko.gr
05.05.26 || 09:52
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Χρυσή Αυγή, η ώρα της κρίσης – Ανακοινώνονται οι ποινές και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

14.10.2020
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Η ώρα των ποινών μετά από πέντε συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 12 σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για την επιμέτρηση ποινών στους 57 καταδικασθέντες.

Στη συνέχεια, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Εν ολίγοις, θα αποφασίσει εάν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές ή όχι και ποιοι εκ των 57 καταδικασθέντων.

Θα προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης, δίνοντας «μάχη» προκειμένου οι εντολείς τους να μην οδηγηθούν στις φυλακές.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έλον Μασκ: Τι κατέθεσε στη δίκη που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

Έλον Μασκ: Τι κατέθεσε στη δίκη που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

29.04.2026
Δίκη για Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας – Στο επίκεντρο οι ενστάσεις

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις της υπεράσπισης – Νέος γύρος αντιδράσεων

28.04.2026

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή: Οι προτάσεις για το διευθυντήριο

Χθες (13.102.2020), η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την επιβολή πολυετών καθείρξεων για τα μέλη της Χρυσής Αυγής χωρίς ωστόσο να…αγγίξει τα ανώτατα όρια που παρέχει ο Ποινικός Κώδικας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σύμφωνα με την πρόταση της κυρίας Οικονόμου, πρέπει να καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Επίσης, η κυρία Οικονόμου πρότεινε για ακόμη επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν δικαιούνται ελαφρυντικού να τους επιβληθεί, ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Αντώνη Γρέγο οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Αντίθετα, για τους τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη, η κυρία Οικονόμου πρότεινε ποινή πέντε ετών.

Ισόβια στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

Η κυρία Οικονόμου πρότεινε επίσης για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επτά χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζήτησε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΔΙΚΗΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ακαθάριστα οικόπεδα: «Καμπανάκι» κινδύνου και βαριά πρόστιμα ενόψει καλοκαιριού
Ελλάδα

Ακαθάριστα οικόπεδα: «Καμπανάκι» κινδύνου και βαριά πρόστιμα ενόψει καλοκαιριού

05.05.2026
Καιρός: Ανάσταση με ομπρέλες, αλλαγή σκηνικού την Κυριακή του Πάσχα -Ποιοι θα σουβλίσουν σε υπόστεγα
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη με 26άρια και λίγη συννεφιά

05.05.2026
Next Post

Παγώνη: Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σέρρες: Δήλωναν εικονικές σφαγές ζώων για να μην χάνουν τις επιδοτήσεις

Η ευλογιά των προβάτων παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις – Κλείνουν τα σφαγεία για τουλάχιστον 10 μέρες

22.10.2024
Καιρός: «Μίνι» καλοκαίρι και σήμερα, σκαρφαλώνει στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

Europa Nostra: Σήμα κινδύνου για νησιά των Κυκλάδων – Κινδυνεύουν από υπερτουρισμό και ανεξέλεγκτη δόμηση

06.02.2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο από σήμερα -Τι ισχύει με τα SMS

03.05.2021

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026
Με σκυμμένα κεφάλια ο 20χρονος, ο 18χρονος και τα δύο κορίτσια στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο

Με σκυμμένα κεφάλια ο 20χρονος, ο 18χρονος και τα δύο κορίτσια στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο

24.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved