Empisteutiko.gr
15.09.25 || 20:03
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Χωρίς ενοίκιο Φεβρουάριο και Μάρτιο: Ποιες επιχειρήσεις αφορά

22.01.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται να το μέτρο της μη πληρωμής ενοικίου να ισχύσει και για τον μήνα Μάρτιο. Και αυτό διότι εκτιμάται, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, ότι αρκετές επιχειρήσεις θα έχουν κατεβασμένα ρολά για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακόμη.

Το μέτρο της μηδενικής πληρωμής ενοικίου ισχύει ήδη για δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ειδικά για το Φεβρουάριο ισχύει και για τις εμπορικές επιχειρήσεις που ήδη άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα. Το μέτρο ανέφερε ότι το μηδενικό ενοίκιο θα ισχύει για εκείνες τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως και τις 15 Ιανουαρίου.

Το ίδιο θα συμβεί, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες και για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Επιδότηση ρεύματος: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις από επιχειρήσεις

Επιδότηση ρεύματος: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις από επιχειρήσεις

12.05.2025
Ριζικές αλλαγές στις δαπάνες επιχειρήσεων

Ριζικές αλλαγές στις δαπάνες επιχειρήσεων

18.02.2025

Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμή δεδομένα, για τον Μάρτιο μηδενικό ενοίκιο μάλλον θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις, που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφέ κ.λπ.), επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι), του αθλητισμού, γυμναστήρια, χιονοδρομικά κέντρα.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τις επιχειρήσεις του τουρισμού, ειδικά του εποχικού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα, τουριστικά γραφεία, υπηρεσίες μεταφορών (τουριστικά λεωφορεία), που ενώ θεωρητικά μπορούν να λειτουργήσουν, εντούτοις η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ουσιαστικά έχει ακυρώσει εν τοις πράγμασι αυτή την δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, που απασχολούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εισπράξουν μηδενικά ή μειωμένα ενοίκια κατά 40%, θα αποζημιωθούν με τον εξής τρόπο:

  • Για εκείνους που εισπράττουν μηδενικά ενοίκια θα εισπράξουν από το κράτος το 80% του αρχικού μισθώματος. Αν δηλαδή κάποια επιχείρηση έπρεπε να πληρώσει ενοίκιο 2.500 ευρώ, δεν θα καταβάλλει τίποτε και ο ιδιοκτήτης θα λάβει από το κράτος 2.000 ευρώ, με απευθείας πίστωση του ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ποσό αυτό θα είναι και πάλι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Η ζημιά για τον ιδιοκτήτη θα είναι 500 ευρώ, αλλά αν ληφθεί υπόψη ο φόρος που θα πλήρωνε ο ιδιοκτήτης, τότε υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να έχει και κέρδος. Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν για το 60% του αρχικού μισθώματος.
  • Για τους ιδιοκτήτες που θα λάβουν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, θα αποζημιωθούν σε μετρητά για το 50% της ζημιάς. Δηλαδή για ενοίκιο 2.000 ευρώ θα εισπράξουν από τον ενοικιαστή 1.200 ευρώ και από το κράτος 400 ευρώ. Η ζημιά θα περιοριστεί για μόλις 400 ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι μέσα στο επόμενη χρονικό διάστημα, θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι στιγμής για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου ενώ εντός του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, θα καταβληθεί προσπάθεια να αποζημιωθούν για τη ζημιά που έχουν υποστεί για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Εμμανουήλ Καραλής: Το γελαστό παιδί που νίκησε κατάθλιψη, ρατσισμό και έφτασε στο χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο
Αθλητικά

Τόκιο 2025: Ο συγκλονιστικός Εμμανουήλ Καραλής πήρε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο, πίσω από τον ανίκητο Ντουπλάντις

15.09.2025
Το ChatGPT “νίκησε” τους ψυχολόγους και μάλιστα με διαφορά!
Επιλογές Συντακτών

Τι συμβαίνει με το ChatGPT; Αρνείται να εκτελέσει τις οδηγίες χρηστών και προκαλεί… πανικό

15.09.2025
Next Post

Θεσσαλονίκη – Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση: «Με συμβούλεψε να σωπάσω και να το ξεχάσω»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πούτιν: Η Δύση άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλουν σύγκρουση με την Ρωσία

«Τυφλώνει» πολιτικά αεροσκάφη ο Πούτιν με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στο Καλίνινγκραντ;

23.04.2024
ΗΠΑ: «Κλείδωσε» μαθηματικά η υποψηφιότητα Μπάιντεν και Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου

ΗΠΑ – Μετανιωμένος ο Τζο Μπάιντεν που αποχώρησε από την προεδρική κούρσα: «Θα είχα νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ»

29.12.2024
Κόρινθος: 15χρονος ο ένας οδηγός – Νεκρή η 18χρονη αδελφή του και ο 16χρονος φίλος τους

Ιωάννινα: Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, η μία έγκυος -Η μοιραία προσπέραση

03.08.2022

ΤΑΣΗ_

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025
Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

29.08.2025
Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

20.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved