Empisteutiko.gr
05.03.26 || 01:33
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Χαλκιδική: Στο πειθαρχικό ο (νέος) δήμαρχος Κασσάνδρας και μία πρώην αντιδήμαρχος για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

19.01.2026
in Ελλάδα
Σέρρες: Από τον ίδιο μηχανολόγο η έγκριση για τα λούνα παρκ σε Σιδηρόκαστρο και Πευκοχώρι
Share TweetShareEmail
Ερευνώνται ευθύνες για την αδειοδότηση του λούνα παρκ το 2023 – Το σημαντικό κενό και στην άδεια λειτουργίας

Στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών παραπέμπονται με απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρη Γαλαμάτη ο σημερινός δήμαρχος Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης και μία πρώην αντιδήμαρχος. Θα εξεταστούν πειθαρχικές ευθύνες για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής τον Αύγουστο του 2024. Συγκεκριμένα ελέγχονται για την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ το 2023 και συγκεκριμένα για την έγκρισή της από την πλευρά του σημερινού δημάρχου που τότε ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και από την πλευρά της συναδέλφου του που διετέλεσε εκείνη την περίοδο αντιδήμαρχος οικονομικών και νομικών θεμάτων. Οι ευθύνες των συγκεκριμένων προσώπων εξετάζονται και σε ποινικό επίπεδο σε προκαταρκτική εξέταση που είναι σε εξέλιξη στον Πολύγυρο.

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης, πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο καθώς ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών έργων επέβλεπε τη λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών, οι οποίες βεβαίωσαν ότι τόσο το λούνα παρκ όσο και το φονικό παιγνίδι crazydance όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος είχαν νόμιμα δικαιολογητικά, γι’ αυτό και προχώρησε η αδειοδότησή τους. Από την άλλη η τότε αντιδήμαρχος οικονομικών και νομικών θεμάτων υπέγραψε την άδεια λειτουργίας του 2023. Τα ζητήματα που αναμένεται να διερευνήσει το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ότι η τεχνική υπηρεσία έκανε κανονικά τον Αύγουστο του 2023 έκθεση αυτοψίας στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου και στην έκθεσή της ανέφερε πως όλα ήταν νόμιμα, παρ’ ότι, όπως επισημαίνει ο πατέρας του 19χρονου στα έγγραφα που ο ίδιος έχει συγκεντρώσει και κατέθεσε ήδη στις δικαστικές αρχές, στην άδεια δεν υπήρχε ούτε τοπογραφικό διάγραμμα για τον χώρο. Σημαντικότερο όμως θεωρείται το γεγονός ότι στην άδεια λειτουργίας εγκρίνεται και η καταλληλότητα του παιγνιδιού crazydance παρ’ ότι δεν περιλαμβάνεται στα έγγραφα αδειοδότησηςοποιασδήποτε πιστοποίηση επίσημου φορέα, αλλά βεβαίωση από ιδιώτη μηχανικό.

Το κενό της χωροθέτησης

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Αναχωρούν την ίδια μέρα οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Δυστύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: 67χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από ειδικό αναβατήρα

27.02.2026
Εύβοια: Μαχαίρωσε τον άντρα της μέσα στο μαντρί που διατηρούσαν στο Μαντούδι

Πέραμα: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 26χρονο νεκρό από σύγκρουση μηχανών

25.02.2026

Την παραπομπή των συγκεκριμένων προσώπων στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών ΟΤΑ είχε ζητήσει με αιτήσεις που έκανε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και ο πατέρας του 19χρονου. Στον σημερινό δήμαρχο, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών όταν αδειοδοτήθηκε το λούνα παρκ το 2023, όπως και την ημέρα του δυστυχήματος, επιρρίπτει ευθύνες ότι είχε ενημερωθεί για όλα τα έγγραφα της αδειοδότησης του 2023, όπως και αυτό με το οποίο βεβαιώθηκε ότι το φονικό παιγνίδι είναι κατάλληλο. Ακόμη στην αίτηση, σημειώνεται ότι ο σημερινός δήμαρχος ως αντιδήμαρχος έπρεπε και το 2024 να ελέγξει το λούνα παρκ, το οποίο δεν είχε αδειοδοτηθεί. «Είναι προφανές ότι εάν ο δήμαρχος Ηρακλής Λειβαδιώτης ως αντιδήμαρχος διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος δήμου Κασσάνδρας δεν επέτρεπε ως όφειλε την εγκατάσταση του   μηχανήματος «CRAZY dance», όπως είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση,  δεν θα είχε επέλθει ο θάνατος του υιού μου», σημειώνει στην αίτησή του ο πατέρας του 19χρονου. Μάλιστα στην αίτηση μεταφέρεται η θέση του πρώην αντιδημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο ότι η υπηρεσία του δεν είχε ενημερωθεί για τους ελέγχους του λούνα παρκ.

Αντίθετα, σημειώνεται, πως ο αντιδήμαρχος έλαβε όλα τα έγγραφα της αδειοδότησης.
Στην τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών και Νομικών θεμάτων του δήμου Κασσάνδρας ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο θεωρώντας ότι έχει ευθύνη για την έγκριση της άδειας λειτουργίας του λούν παρκ το 2023. «Υπέγραψε και χορήγησε στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ την με αριθ. πρωτ. 10569/22-8-2023 άδεια έγκρισης λειτουργίας λούνα παρκ επιτρέποντας για πρώτη φορά την εγκατάσταση και λειτουργία  του μηχανήματος «crazydance» (το οποίο παιχνίδι  παρέμεινε στο χώρο αυτό μέχρι την ημέρα του θανατηφόρου συμβάντος του υιού μου) χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά», υπογραμμίζεται στην αίτηση μέρος της οποίας πληροφορήθηκε η Voria.gr. Επίσης, της επιρρίπτει ευθύνες ότι έπρεπε να γίνει επιπλέον έλεγχος στο παιγνίδι crazydance επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε στο λούνα παρκ και οι προϋποθέσεις του νόμου είναι διαφορετικές. Και σε αυτή την αίτηση μεταφέρεται η θέση της τότε αντιδημάρχου για την υπόθεση όπως εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία φέρεται να είπε πως όλα έγιναν νόμιμα.

Εντύπωση προξενεί η αναφορά που γίνεται στην αίτηση για παραπομπή της πρώην αντιδημάρχου σχετικά με τα στοιχεία της άδειας λειτουργίας του λούνα παρκ. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα παρατίθενται στο έγγραφο η έγκριση με αριθμό πρωτοκόλλου 10569/22-8-2023 αναφέρεται σε «χορήγηση στον … (αναφέρεται το όνομα του ιδιοκτήτη), έγκριση προσωρινής λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών «λούνα παρκ» στην παραλία Φούρκας»! Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο που επικαλείται ο κ. Καμπαϊλής γίνεται παραπομπή στην έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας που αναφέρεται στο λούναπαρκ της παραλίας Πευκοχωρίου. «Αν και στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι έχει ληφθεί υπόψη η με αριθμό πρωτοκόλλου 11935/11-08-2023 θετική γνωμοδότηση της διεύθυνσηςτεχνικών υπηρεσιών καιπεριβάλλοντος δήμου Κασσάνδρας για την χορήγηση της εν λόγω άδειας η οποία αφορά λούνα παρκ ιδιοκτησίας του κ…. (αναφέρεται όνομα) που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο (μεγάλο οικόπεδο) στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, πάρα ταύτα η έγκριση λειτουργίας φέρεται να αφορά λούνα παρκ στην παραλία Φούρκας. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα και χρήζει διερεύνησης εάν τελικά το έτος 2023 υπήρχε έγκριση λειτουργίας ψυχαγωγικής παιδείας «λούνα παρκ» για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι όπου σκοτώθηκε ο γιος μου», σημειώνει ο πατέρας του 19χρονου.

Τα στοιχεία αυτά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη τεθεί υπόψη και των εισαγγελικών αρχών της Χαλκιδικής, οι οποίες εξακολουθούν να διερευνούν ποινικές ευθύνες των αιρετών στην Κασσάνδρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ύστερα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου αιρετών ΟΤΑ. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει την παύση της αποπεμφθείσας δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά και την 3μηνη αργία μίας αντιδημάρχου που εμπλεκόταν στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ.
Πηγή: voria.gr

Tags: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣΔΥΣΤΥΧΗΜΑΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ιωάννινα: 45χρονη κρύφτηκε σε ξενοδοχείο για να γλιτώσει από τις απειλές του άντρα της – Πήδηξε από τον φωταγωγό όταν τη βρήκε!
Ελλάδα

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρός 20χρονος φοιτητής που έπεσε από μεγάλο ύψος

04.03.2026
Βόλος: 35χρονη καταγγέλλει τον πρώην σύντροφό της: Μου έριξε οινόπνευμα στο στόμα για να με κάψει
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 17χρονος χτύπησε άγρια συνομήλικό του για λόγους… ερωτικής αντιζηλίας

04.03.2026
Next Post
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες για το ραντεβού με τον Μητσοτάκη, δείτε φωτογραφίες

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες για το ραντεβού με τον Μητσοτάκη, δείτε φωτογραφίες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

01.02.2024
Χίος: Πώς έγινε η τραγωδία με τουλάχιστον 15 νεκρούς παράνομους μετανάστες – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

ΕΔΕ για την τραγωδία στη Χίο: Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων

04.02.2026

Γερμανία: Έλληνες τα 2 από τα 5 θύματα στο Τρίερ! Νεκρός ο πατέρας και το 2 μηνών κοριτσάκι του

02.12.2020

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας

Λόρα: Ο πραγματικός λόγος που οι γονείς της δεν πηγαίνουν στη Γερμανία να τη βρουν

04.02.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved