Empisteutiko.gr
12.01.26 || 04:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Blue Horizon: Η κατάθεση που «αδειάζει» λιμενικούς και ύπαρχο – «Ήταν ο Αντώνης γνωστό πρόσωπο στο λιμάνι»

14.09.2023
in Έγκλημα, Ελλάδα
Blue Horizon: Η κατάθεση που «αδειάζει» λιμενικούς και ύπαρχο – «Ήταν ο Αντώνης γνωστό πρόσωπο στο λιμάνι»
Share TweetShareEmail

Θολή και με πολλά σκοτεινά σημεία παραμένει η υπόθεση με τους δυο λιμενικούς που έπρεπε να βρίσκονται στο πόστο τους έξω από τα πλοία BLUE HORIZON και  ΈΛΥΡΟΣ το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου όταν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 36χρονος Αντώνης.

Στις καταθέσεις τους – που αποκάλυψε το newsit.gr – ο πρώτος υποστηρίζει πως έγινε ένα επεισόδιο με αλλοδαπούς στα εκδοτήρια και πήγε να δει τι συμβαίνει και ο δεύτερος τόνισε πως λόγω “προβλήματος με τσιγγάνους” πήγε στα εκδοτήρια να επιληφθεί!

Όμως ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – BLUE STAR o οποίος ήταν στο σημείο και επέβλεπε τον απόπλου του πλοίου BLUE HORIZON  (είναι ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να παρακολουθεί τον ύπαρχο να πετάει στη θάλασσα τον Αντώνη και αμέσως να πλησιάζει τον καταπέλτη) διαψεύδει τους δυο λιμενικούς ότι υπήρξε επεισόδιο με τσιγγάνους ή αλλοδαπούς στα εκδοτήρια που τους ανάγκασε να κινηθούν προς τον τόπο του «θερμού» συμβάντος και να αφήσουν το πόστο τους λέγοντας χαρακτηριστικά στην κατάθεση του : “Δεν είδα τίποτα ούτε κάποιος από συναδέλφους μου ανέφερε κάτι…”.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σέρρες: Ο 17χρονος Άγγελος ζει μέσα από την αφιέρωση φίλων του στο σχολείο

Σέρρες: Ο 17χρονος Άγγελος ζει μέσα από την αφιέρωση φίλων του στο σχολείο

09.01.2026
Σέρρες: Ξεκινά η Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Σέρρες: Στη φυλακή ο 15χρονος που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο

09.01.2026

Επίσης υποστήριξε ότι ο άτυχος Αντώνης ήταν πρόσωπο γνωστό στο λιμάνι του Πειραιά. Τον γνώριζαν οι εργαζόμενοι και τα πληρώματα! Το μεγάλο ερώτημα είναι τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στο μεγάλο λιμάνι; Σημειώθηκε ή όχι επεισόδιο με τσιγγάνους ή αλλοδαπούς και που τελικά ήταν οι δυο λιμενικοί που είχαν την ευθύνη του απόπλου των δυο συγκεκριμένων πλοίων;

Τι λένε οι δυο λιμενικοί και τι ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας

Ο ανθυπασπιστής που είχε την ευθύνη απόπλου του μοιραίου πλοίου αναφέρει στην κατάθεση του : “Είχα χρεωθεί τον κατάπλου – απόπλου του  CHAMPION JET 2 του WORLD CHAMPION JET, τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα (Πύλη Ε9-10) και τέλος τον απόπλου του BLUE HORIZON στην περιοχή του αγίου Διονυσίου (Πύλη Ε3). Ο απόπλους του BLUE HORIZON ήταν προγραμματισμένος στις 21.00. Εγώ ευρισκόμενος πλησίον εκδοτηρίων καθότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ αλλοδαπών για άγνωστο λόγο και πήγα να δω τι γίνεται. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές από τη θάλασσα την ώρα που απομακρύνονταν το εν λόγω πλοίο. Άμεσα προσέτρεξα εκεί πέρα. Άκουσα να φωνάζουν για άνθρωπο στη θάλασσα, δίχως όμως να αντιληφθώ την ύπαρξη κάποιου ατόμου μέσα σ΄ αυτή”.

Στην κατάθεσή του, ο λιμενικός που είχε την ευθύνη για τον απόπλου τους Έλυρος ανέφερε «Είχα διατεταγμένη υπηρεσία από 14:00 μέχρι 22:00 με καθήκοντα μέτρων τάξης. Εκτελώντας τα καθήκοντά μου στην πύλη Ε3 από που θα απέπλεε το Έλυρος με προγραμματισμένη ώρα απόπλου 21:00 και εβρισκόμενος πέραν του καταπέλτη προς τα εκδοτήρια λόγω προβλήματος με τσιγγάνους, αλλά σε ήδη πεπερασμένη ώρα απ’ τον προγραμματισμένο απόπλου, είδα στο βάθος ανθυπασπιστή να μου κάνει νοήματα πιθανόν για να συνδράμω. Δεν μπόρεσα να κατευθυνθώ άμεσα στο σημείο λόγω ότι προβλήματος που είχα. Επιπροσθέτως το πλοίο στο οποίο εκτελούσα μέτρα, ακόμα βρίσκοταν σε διαδικασία φόρτωσης και ο συνάδελφος που είχα μαζί μου ήταν άπειρος. Όταν είδα να διέρχεται ένα περιπολικό του Λιμενικού, το σταμάτησα, επιβιβάστηκα και του είπα να πάμε άμεσα στο σημείο, αφήνοντας εν τέλει το καράβι ως έχει. Κατευθυνθήκαμε στο σημείο που μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα και μόλις είχε έρθει από το Έλυρος σωσίβιο με φωτάκι. Εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα από τον αξιωματικό φυλακής να μη βουτήξω στην θάλασσα διότι έτερος συνάδελφος είχε πάει με τους καβοδέτες στη βάρκα που διαθέτουν για την περισυλλογή»

Όμως στην κατάθεση του ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας λέει άλλα πράγματα: ”Είμαι υπάλληλος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – Βlue Star και την ημέρα του συμβάντος ήμουν στην φόρτωση των οχημάτων του Blue Horizon από τις 19:00. Ήταν μια χαλαρή μέρα είχε τελειώσει η φόρτωση του πλοίου και περιμέναμε να δοθεί ο απόπλους. Στις 21:10 περίπου ήμουν με την πλάτη στο πλοίο και μιλούσα με έναν οδηγό φορτηγού οχήματος. Με το που γυρνάω το βλέμμα μου προς το πλοίο αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του υπάρχου, να εμποδίσει την επιβίβαση κάποιου ατόμου και πλησιάζοντας προς το πλοίο, είδα το άτομο αυτό να πέφτει από τον καταπέλτη στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή άμεσα τηλεφώνησα στο πρακτορείο μου και είπα ότι έπεσε άνθρωπος στη θάλασσα και να τηλεφωνήσουν αμέσως στον λιμενικό σταθμό και στο πλοίο Έλυρος. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα και προχώρησα προς την άκρη του προβλήτα. Παρατήρησα την έντονη δίνη το νερού από τις μηχανές του πλοίου και δεν έβλεπα τον άνθρωπο. Αφού πέρασαν κάποια λεπτά που δεν μπορώ να προσδιορίσω και βλέποντας το πλοίο να έχει απομακρυνθεί από τον προβλήτα περί τα 200 μέτρα περίπου, είδα το σώμα να επιπλέει σε μπρούμυτη θέση χωρίς να κινείται καθόλου. Μετά από λίγο ήρθε περιπολικό του τμήματος.

Ερώτηση: Γνωρίζετε το άτομο που έπεσε στη θάλασσα;

Απάντηση: Ναι τον αναγνώρισα τη στιγμή του διαπληκτισμού ότι ήταν ο Αντώνης. Είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο χώρο του λιμανιού και έκανε τακτικές επισκέψεις από την Κρήτη στην Αθήνα. Τον αναγνώρισα σε επίπεδο που τον χαιρετούσα και με χαιρετούσε όπως τον γνώριζαν και αρκετά μέλη πληρώματος της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο. Είχε δυσκολία στην ομιλία, ήταν όντως υπερκινητικός και γενικά ήταν ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη συμπεριφορά ως το σημείο της παρεξήγησης. Επισκεπτόταν τακτικά την Αθήνα και μας έλεγε οπότε ερχόταν ότι πάει σε οίκους ανοχής και μετά από περίπου τρεις μέρες κάθε φορά γυρνούσε στην Κρήτη.

Ερώτηση: Παρατηρήσατε, αν το σημείο υπήρχε παρουσία λιμενικού οργάνου;

Απάντηση: Όχι, δεν υπήρχε κάποιος λιμενικός το σημείο.

Ερώτηση: Στο διάστημα της εργασίας στο λιμάνι αντιληφθήκατε κάποια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σε κάποιο από τα κιόσκια πρακτορείων;

Απάντηση: Όχι δεν είδα τίποτα ούτε κάποιος από συναδέλφους μου ανέφερε κάτι.

Ερώτηση: Μετά από πόση ώρα ήρθε το λιμενικό στο σημείο συμβάντων;

Απάντηση: Σας είπα ότι εκείνη τη στιγμή ήμουν σε κατάσταση σύγχυσης αλλά μετά από λίγο χρόνο ήρθε το περιπολικό”.

Πηγή: newsit.gr

Tags: BLUE HORIZONΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρικό πατίνι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο μια 27χρονη
Ελλάδα

Πέθανε 55χρονος την ώρα ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρισα

11.01.2026
Αγρότες: Τι ώρα θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ελλάδα

Οι αγρότες αποφάσισαν «ναι» στο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Δεν θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

10.01.2026
Next Post
Καλύτερη Εταιρεία SEO στον Κόσμο – Διάκριση της Lithos Digital

Καλύτερη Εταιρεία SEO στον Κόσμο – Διάκριση της Lithos Digital

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Χαλκιδική: “Ο κορωνοϊός δεν με πιάνει, πίνω 2 τσιπουράκια το μεσημέρι και 2 το βράδυ” λέει λουόμενος(Βίντεο)

01.09.2020
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. βάζουν τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του ορειβάτη: Πέθανε λόγω της αρκούδας

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. βάζουν τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του ορειβάτη: Πέθανε λόγω της αρκούδας

13.06.2025
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα από τα υπερ-ηφαίστεια της Ευρώπης ξυπνά – Ο ρόλος του ΑΙ

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα από τα υπερ-ηφαίστεια της Ευρώπης ξυπνά – Ο ρόλος του ΑΙ

05.09.2025

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved