Μακριά από τους ευκαιριακούς και τελείως τυχαίους εραστές, συστήνει ο Δρ. Θάνος Ασκητής, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι» για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.
“Στοπ” στις ευκαιριακές επαφές
«Οι ευκαιριακές επαφές, ενώ δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ο κορονοϊός, αποτελεί όμως υψηλό αίσθημα κινδύνου, διότι μεταφέρεται από τα σταγονίδια άρα από το σάλιο που σημαίνει το στοματικό φιλί, η σωματική επαφή και η ανάσα του ενός προς τον άλλον, δημιουργούν δυστυχώς προοπτικές μόλυνσης. Δια μέσω της στοματικής επαφής, με το σάλιο μπορεί να περάσει στα γεννητικά όργανα του άλλου, γιατί όπως ξέρετε ο κορονοϊός εισέρχεται οπουδήποτε υπάρχει βλεννογόνος, μάτια, μύτη, στόμα ή περιοχές που έχουν να κάνουν με μία εύκολη εισρόφηση του σιέλου. Δεν μπορεί η σεξουαλική επαφή να περιοριστεί σε μια πράξη στερεότυπη με απόσταση ενός μέτρου, δεν είναι εφικτό», τόνισε ο κ. Ασκητής.
Η λύση είναι «εκτόνωση μέσω διαδικτύου»
Λύση για όσους έχουν εξωσυζυγικές και ευκαιριακές επαφές αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Ασκητή το διαδίκτυο, το οποίο όπως είπε μπορεί να αποτελέσει πολύ καλό μέσο εκτόνωσης.
Σε ποια ηλικία μπορεί κάποιος να αποφασίζει για το φύλο του
Για τη συζήτηση που έγινε για το πότε ένα παιδί μπορεί να αποφασίσει για το φύλο του, ο κ. Ασκητής ήταν κατηγορηματικός ότι, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από ψευτομοντερνισμούς. «Μπορεί σε μικρή ηλικία να το εκφράσει, να δουλευτεί ψυχολογικά, και εγώ είμαι της αμερικάνικης σχολής που λέει, δύο χρόνια ψυχοθεραπεία, πρέπει ένα άτομο να κάνει για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει αυτή την αλλαγή που ζητάει για να είναι και μετά ευτυχισμένο, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις, διότι αυτά τα άτομα έχουν μεγάλο αίσθημα σύγχυσης το πώς ήταν πριν και πώς έγιναν μετά και πολλές φορές απογοητεύονται».
Η μοναξιά είναι φυλακή
Αναφερόμενος στη μοναξιά, ο κ. Ασκητής τόνισε, «όταν δεν έχεις κάποιον άνθρωπο να μιλήσεις το βράδυ, μπαίνεις σε ένα αυτιστικό στάδιο ζωής, το οποίο σε απομονώνει και σε κάνει καταθλιπτικό αντικοινωνικό ή θλιβερό. Η μοναξιά δεν μπορεί να είναι μέθοδος ανθρώπινης ζωής. Χρειάζεται οι άνθρωποι να συνδέονται μεταξύ τους και να επικοινωνούν. Αυτό λέγεται «συντροφικότητα», κατέληξε.