Empisteutiko.gr
07.12.25 || 19:13
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αποκάλυψη: Το άγνωστο βίντεο που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τεμπη

11.10.2023
in Ελλάδα
Αποκάλυψη: Το άγνωστο βίντεο που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τεμπη
Share TweetShareEmail

Ο επισκέπτης των μηχανοδηγών, η συνομιλία του με τον 59χρονο προϊστάμενο, η περίεργη «άρνηση» και τα δεδομένα από κινητά που διευρύνουν το μυστήριο. Kρίσιμο οπτικό υλικό αποκαλύπτει το in.

Νέα σημαντικά ερωτήματα για όσα συνέβησαν στη μηχανή της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα τελευταία λεπτά πριν από την τραγωδία των Τεμπών ανακύπτουν με βάση κρίσιμο οπτικό υλικό από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας το μοιραίο βράδυ που αποκαλύπτει το in, αλλά κι από τα δεδομένα της ανάλυσης των τηλεφωνικών κλήσεων των τριών άτυχων μηχανοδηγών.

Κι αυτό προκειμένου να δοθεί μία επαρκής απάντηση γιατί επί 13 λεπτά δεν υπήρχε καμιά αντίδραση του 59χρονου προϊσταμένου μηχανοδηγού ή άλλου συνεργάτη του (σσ την ευθύνη καθοδήγησης είχε πάντως ο πρώτος) και δεν προχώρησαν στις προβλεπόμενες επαληθεύσεις ή αναζητήσεις όταν η επιβατική αμαξοστοιχία οδηγήθηκε από καθοριστικό λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας στην αντίθετη γραμμή.

Κι αυτό λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη ότι το τεστ στον 59χρονο οδηγό της μηχανής για χρήση αλκοολ και το οποίο πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις ατυχημάτων, δεν οδήγησε σε τελικό συμπέρασμα. Κάτι ασφαλώς που δεν οδηγεί σε οποιοδήποτε υπαινιγμό ή επίρριψη ευθύνης στον 59χρονο. Σε μία παράμετρο, όμως, που δεν είχε γίνει γνωστή ή δεν είχε παρατηρηθεί στα χιλιάδες έγγραφα της δικογραφίας από εκπροσώπους των οικογενειών των δεκάδων θυμάτων που μιλούν τωρα για μια νέα σημαντική πλευρά του συμβάντος που πρέπει ασφαλώς να συνεκτιμηθεί.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Δικηγόρος οικογένειας Πλακιά για τα πορίσματα – Αποκλείουν παντελώς την ύπαρξη παράνομου φορτίου

Δικηγόρος οικογένειας Πλακιά για τα πορίσματα – Αποκλείουν παντελώς την ύπαρξη παράνομου φορτίου

13.05.2025
Τραγωδία στα Τέμπη: “Έδωσαν σε πατέρα σορό με μέλος άλλου ατόμου” – Σοκάρει η καταγγελία Μαντζουράνη (video)

Τα επαγγελματικά προσόντα των τεχνικών συμβουλών που έχουν καταθέσει εκθέσεις στην δικογραφία των Τεμπών, ζητά ο Eφέτης Aνακριτής

09.04.2025

Το κρίσιμο οπτικό υλικό

Το οπτικό υλικό λοιπόν προέρχεται από τον σιδηροδρομικό σταθμό της θεσσαλικής πόλης, λίγο πριν την αναχώρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 προς την φονική σύγκρουση με τα 57 θύματα.

Στο εν λόγω βίντεο, καρέ του οποίου παρουσιάζει το in φαίνεται στις 23.05.54 να κινείται ένας αντρας που κρατάει ένα σακο στο αριστερό του χέρι. Ο άνδρας αυτός κινείται ακολούθως (σσ αφού χαιρετήσει μία γυναίκα ) προς την μηχανή του Intercity όπου φαίνεται να συζητά με κάποιον εργοδηγό όπου από την θέση, τις κινήσεις και τις στιχομυθίες που ακούγονται –στις επικοινωνίες με τον σταθμάρχη- θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι είναι ο 59χρονος.

Είναι ενδεικτικές οι δύο φωτογραφίες που αυτός ο άνθρωπος φαίνεται δίπλα από την μηχανή να συνομιλεί σε κόκκινο κύκλο (δεν είναι απολύτως ευκρινής εικόνα λόγω της γωνίας λήψης) στις 23.07.48 αλλά και στις 23.08.56.

Στην τέταρτη φωτογραφία στις 23.10.05 όταν πλέον ξεκινά το τραίνο, ο άνθρωπος αυτός φαίνεται (στον κόκκινο κύκλο) ν’ απομακρύνεται από την μηχανή και να κινείται στο βάθος της αποβάθρας.

Μετά από ανάλυση του βίντεο από τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών θυμάτων διαπιστώθηκε ότι ο εικονιζόμενος είναι ένας 31χρονος μηχανοδηγός τοπικής αμαξοστοιχίας που μόλις είχε φθάσει στον σταθμό Λαρίσης.

Εκπρόσωποι των θυμάτων ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές την εξέταση του 31χρονου γιατί ήταν ο μόνος που θα μπορούσε πλέον να διευκρινίσει, από την συνομιλία με το 59χρονο, αν υπήρχε κάτι που απασχολούσε τον τελευταίο προ της αναχώρησης της αμαξοστοιχίας ή και σε τι ακριβώς κατάσταση μπορεί να βρισκόταν, αν μπορεί να αντιμετώπιζε και πρόβλημα υγείας κλπ.

Μόνο τους χαιρέτησα

Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο ότι ο 31χρονος μηχανοδηγός που κλήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας κ. Σωτήριος Μπακαΐμης και ρωτήθηκε «αν μίλησε με τους μηχανοδηγούς του τραίνου» εκείνος υποστήριξε ότι «από όσο θυμάμαι εγώ μόνο τους χαιρέτησα με ανάταση του χεριού, αφού είχα σταθμεύσει στην μόρτα από τη αμαξοστοιχία και πηγαίνοντας προς την αποβάθρα»!

Ένας ισχυρισμός που προφανώς διαψεύδεται από το προαναφερόμενο βίντεο, όπου φαίνεται να στέκεται δίπλα από την μηχανή της μοιραίας αμαξοστοιχίας και να συνομιλεί περίπου τρία λεπτά με τον μηχανοδηγό. Και προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό, το γιατί να αρνείται την ύπαρξη αυτής της συνομιλίας.

Επιπλέον ο 32χρονος απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για την κατάσταση του 59χρονου και στον υπογράφοντα το ρεπορτάζ.

Επιπλέον στην πορεία του ρεπορτάζ δόθηκε διαβεβαίωση από συνδικαλιστή των σιδηροδρόμων ότι θα δινόταν μια απάντηση για την συνάντηση και την συνομιλία του 31χρονου με τον 59χρονο μηχανοδηγό. Χωρίς τελικώς καμιά απόκριση κι από εκείνον.

Νέα ερωτήματα από την ανάλυση των κλήσεων

Τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβαινε στην μηχανή του intercity62 αυξάνονται περισσότερο κι από μια νέα αποκάλυψη για την τραγωδία. Από τα δεδομένα της ανάλυσης των τηλεφωνικών κλήσεων των πέντε μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών.

Από πληροφορίες σιδηροδρομικών είχαν υπάρξει λοιπόν, τις πρώτες ημέρες του πολύνεκρου δυστυχήματος, αναφορές ότι «ο 59χρονος είχε αντιληφθεί την λάθος πορεία κι υπήρξε προσπάθεια του να επικοινωνήσει με συναδέλφους του για τους οποίους εκτιμούσε ότι κινούντο αντιθέτως στην ίδια γραμμή».

Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται με ποιόν υπήρξε η αναφερόμενη «συνομιλία». Μάλιστα γι’ αυτή την πτυχή της «ενεργοποίησης του μηχανοδηγού» πριν από την σύγκρουση, υπήρχαν κι αρκετές αναφορές στα ΜΜΕ.

Όμως, από τις άρσεις απορρήτου συνομιλιών από τα κινητά τηλέφωνα όλων των μηχανοδηγών (σσ τα σχετικά δεδομένα παραδόθηκαν προ μερικών ημερών στις δικαστικές αρχές γιατι χρειαζόταν κι ειδική νομοθετική ρύθμιση) δεν προέκυψε ότι υπήρχε οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία του 59χρονου ή αλλου συναδέλφου του πριν την φονική σύγκρουση. Δηλαδή και πάλι αναδεικνύεται ότι παρά την λάθος πορεία επί 13 λεπα δεν υπήρχε καμία αντίδραση στην μηχανή του Intercity62.

Τέλος δικαστικές αρχές επισήμαναν στο in, με βάση σαφή στοιχεία της δικογραφίας, ότι η επικοινωνία του 59χρονου με τον σταθμάρχη για την πορεία θανάτου προς τους Νέους Πόρους από την αντίθετη γραμμή υπήρξε –αντίθετα με ότι έχει μνημονευθεί προσφάτως σε ΜΜΕ- μόνο μία φορά, κι ο άτυχος 59χρονος μηχανοδηγός δεν επανήλθε με νεότερο ερώτημα.

Πηγή: in.gr

Tags: ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ισπανία: Ντόπιοι παίρνουν στο κυνήγι μετανάστες που μόλις έφτασαν σε παραλία στη Γρανάδα
Ελλάδα

Απαντήσεις για την τραγωδία με τους 17 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης ζητούν οι Αρχές – Σε ειδικό φορτηγό-ψυγείο οι σοροί

07.12.2025
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα – Κλειστή η ΠΑΘΕ και ο αυτοκινητόδρομος Ε65
Ελλάδα

Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες – Νέα συνέλευση σήμερα στο μπλόκο της Νίκαιας – Στο «τραπέζι» η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

07.12.2025
Next Post
Τι χρήματα θα παίρνουν οι νέοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες

Τι χρήματα θα παίρνουν οι νέοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός: 3.565 νέα κρούσματα -9 νεκροί, 121 διασωληνωμένοι

20.07.2021
Ένοπλος Ιρανός ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να σκοτώσει τα παιδιά του – Πώς τον συνέλαβε η ΟΠΚΕ

Κορωπί: Πολίτης εισέβαλε στο Α.Τ., τραυμάτισε αστυνομικούς με κατσαβίδι και ταμπουρώθηκε

30.03.2025
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο» – Όλη η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα καταργεί πατρότητα, μητρότητα και ουδετεροποιεί τα φύλα

01.02.2024

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Σοκ στις φυλακές Μαλανδρίνου: Κρατούμενος ξύπνησε και είδε το πε@ς από συγκρατούμενο στο στόμα του – Άγρια συμπλοκή και απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

Σοκ στις φυλακές Μαλανδρίνου: Κρατούμενος ξύπνησε και είδε το πε@ς από συγκρατούμενο στο στόμα του – Άγρια συμπλοκή και απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

14.11.2025
Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η αγωγή του 1 εκατ. ευρώ, οι 7 πλαστές συμβάσεις και η υπεξαίρεση

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η αγωγή του 1 εκατ. ευρώ, οι 7 πλαστές συμβάσεις και η υπεξαίρεση

15.11.2025
Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για απάτες άνω του 1 εκατ. ευρώ: Μέσα στα θύματά του και ο Σπύρος Μαρτίκας

Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για απάτες άνω του 1 εκατ. ευρώ: Μέσα στα θύματά του και ο Σπύρος Μαρτίκας

14.11.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved