Empisteutiko.gr
20.11.25 || 22:47
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους και μάσκες παντού εισηγούνται οι ειδικοί

22.12.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Omicron – Ζητούν χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός

Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα για να συζητηθεί η επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Omicron.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Ειδικότερα, οι ειδικοί προτείνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Σε κλειστούς χώρους, όπως και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό, η πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ΚΝ95 ή τη διπλή μάσκα.

Όσον αφορά στα ταξίδια, η εισήγηση της επιτροπής προβλέπει, πλην του αρνητικού PCR για την είσοδο στη χώρα, οι επισκέπτες να υποβάλλονται τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους σε rapid test. Το μέτρο έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν ύποπτων κρουσμάτων που φέρουν την παραλλαγή Omicron.

Την επιβολή μέτρων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Η μετάλλαξη έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υψηλή μεταδοτικότητά της θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα συστήματα Υγείας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Μέτρα ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το «καλάθι» Μητσοτάκη – Τα σενάρια για συντάξεις και οι εκπλήξεις

89η ΔΕΘ: «Κλειδώνει» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία στις παραμεθόριες περιοχές – Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο Βελλίδειο

06.09.2025

«Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία» είχε τονίσει ο κ. Πλεύρης, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των εορτών και στη συνέχεια να κάνουν το self test.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», είχε διευκρινίσει.

Μάχη με τον χρόνο για τους εμβολιασμούς

Την ίδια ώρα, μάχη με το χρόνο δίνεται στο μέτωπο των εμβολιασμών, προκειμένου να υπάρχει το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη. «Κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν γίνει κυρίαρχη η μετάλλαξη Omicron- κάτι που θα συμβεί νομοτελειακά- είναι σχεδόν 500.000 πρόσθετοι εμβολιασμοί τρίτης δόσης» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Στον γενικό πληθυσμό, το 70% έχει προγραμματίσει και την δεύτερη δόση ενώ το 66% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Στον ενήλικο πληθυσμό το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ενώ το 80% αναμένεται να κάνει και την 2η δόση. Μετά το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών το ποσοστό αυξήθηκε από το 81% στο 87% ενώ περίπου 4 εκατ. πολίτες από περίπου 5,7 εκατ, δικαιούχων έχουν προγραμματίσει ή έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Εκτός νοσοκομείων οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έως 31 Μαρτίου

Ο υπουργός Yγείας ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών -δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων- εκτός ΕΣΥ μέχρι 31 Μαρτίου.

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

 «Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», σημείωσε.

«Όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπό εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣΜΕΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Πούτιν: Οι παραχωρήσεις δεν πείθουν ένα δολοφόνο
Επιλογές Συντακτών

«Θα μιλήσω με τον Τραμπ»: Ο Ζελένσκι έλαβε επίσημα το προσχέδιο των Αμερικανών για την Ουκρανία, δηλώνει ανοιχτός στις διπλωματικές ευκαιρίες

20.11.2025
Ξέσπασμα από Ελληνα Ολυμπιονίκη: «Πήρα Χάλκινο και δεν με ξέρει κανείς» – Βίντεο
Ελλάδα

Ξέσπασμα από Ελληνα Ολυμπιονίκη: «Πήρα Χάλκινο και δεν με ξέρει κανείς» – Βίντεο

20.11.2025
Next Post

Νέα μέτρα: Χωρίς οπαδούς τα ελληνικά γήπεδα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός – Κρήτη: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο – Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά

18.08.2021

Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή: Ενοχα τα πολιτικά στελέχη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

07.10.2020

2.215 κρούσματα κορονοϊού σήμερα – «Βράζουν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

05.03.2021

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved