Empisteutiko.gr
13.10.25 || 17:17
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Άκης Σκέρτσος: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου

06.09.2021
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail

Αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σχετικά με την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ποιοι και πότε θα κάνουν πρώτοι την επαναληπτική δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος αυτοί που θα προηγηθούν είναι όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες με σοβαρά προβλήματα υγείας και χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σημειώνεται πως για την τρίτη δόση του εμβολίου μίλησε και ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως μέσα στην εβδομάδα συνεδριάζουν οι ειδικοί, οι οποίοι θα αποφασίσουν πότε και σε ποιους θα χορηγηθεί.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Η Ρωσία ανακοινώνει εμβόλιο κατά του καρκίνου και υπόσχεται δωρεάν διάθεση σε ασθενείς

Η Ρωσία ανακοινώνει εμβόλιο κατά του καρκίνου και υπόσχεται δωρεάν διάθεση σε ασθενείς

09.09.2025

H Astrazeneca αποσύρει το εμβόλιο κατά της Covid που θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις – Ο λόγος που επικαλείται

08.05.2024

Σκέρτσος: «Δεν έχει χαθεί το τρένο της ανοσίας»

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι δεν έχει χαθεί το τρένο του τείχους ανοσίας, διότι είναι μια δυναμική κατάσταση που συνεχώς ο πήχης ανεβαίνει ή μετατίθεται: «Στις αρχές του εμβολιαστικού μας προγράμματος μιλούσαμε για ένα τείχος ανοσίας κοντά στο 60%-70%. Αυτό ως προς τον ενήλικο πληθυσμό έχει επιτευχθεί, είμαστε στο 68% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί και στο 57%-58% του γενικού πληθυσμού. Σίγουρα, υπάρχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πάει πολύ καλύτερα, όπως η Πορτογαλία που έχει ίδιο μέγεθος με τη χώρα μας κι έχει πετύχει εμβολιασμό της τάξεως του 85% κι έχει καταφέρει έτσι να μειώσει πάρα πολύ την επίδραση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, αλλά και στο σύστημα υγείας».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως και στην Ελλάδα ο εμβολιασμός έχει θετική επίδραση στην πορεία της πανδημίας: «Βλέπουμε ότι με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που είχαμε και την άνοιξη, έχουμε 2-3 φορές μικρότερη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό κι επιμένουμε στο καλύτερο δυνατό ποσοστό πολιτών να εμβολιαστούν. Ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών είναι ένα 10%.Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που ακόμα έχει κάποιες φοβίες, κάποια ερωτηματικά και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 360 διασωληνώσεις, εκ των οποίων 9 στις 10 αφορούν σε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν, αλλά το βασικό πλεονέκτημα του εμβολίου είναι ότι νοσούν πολύ πιο ελαφριά».

 

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σημείωσε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια: «Σε αυτή τη φάση έχουμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων σε σχέση με την υποχρεωτικότητα του testing για τους ανεμβολίαστους και από την επόμενη εβδομάδα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά τεστ σε ιδιωτικές δομές με δικό τους κόστος».

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση, ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μόνο δια ζώσης, καθώς είναι διαθέσιμα δύο όπλα: το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και τα τεστ, τα οποία, όπως είπε, έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τον εντοπισμό και τον περιορισμό των θετικών κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Δίδυμο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ο υπουργός μίλησε και για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας: «Έχει γίνει μια επιλογή από τον πρωθυπουργό με βασικό κριτήριο την ικανότητα για την αντιμετώπιση ενός πολύ σύνθετου ζητήματος που είναι η πολιτική προστασία σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, δηλαδή η διαχείριση πολύ μεγάλων φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις εποχές, όπως έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια. Άρα χρειάζεται να θωρακίσουμε το κράτος με νέες δομές, νέους μηχανισμούς, εξειδικευμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό και πολιτική εκπροσώπηση στο ανώτατο πολιτικό κι επιχειρησιακό δυνατό επίπεδο ώστε να μπορεί να γίνεται η σωστή διαχείριση τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.  Θα είναι ένα δίδυμο, το οποίο θα πληροί και πολιτικά κι επιχειρησιακά κριτήρια».

Σε ερώτηση για την υπαναχώρηση του Βαγγέλη Αποστολάκη, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι στην κορύφωση μιας μεγάλης περιβαλλοντικής κρίσης, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απηύθυναν ένα μήνυμα και μια πρόσκληση συναίνεσης για να διαχειριστούν  ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν επιδέχεται πολιτικών ή κομματικών αντεγκλήσεων. «Δυστυχώς, αυτή η πρόσκληση έπεσε στο κενό διότι φαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιδιώκει τη συναίνεση. Ωστόσο, εμείς συνομιλούμε με την κοινωνία, η οποία θέλει και συναίνεση και αποτελεσματικότητα, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε υπερβατικές επιλογές που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας», πρόσθεσε.

Τέλος, απάντησε στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι αυτά δεν προαναγγέλλονται: «Είμαστε στα μισά της θητείας μας, δύο χρόνια έχουμε κλείσει με ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο, το οποίο βρίσκεται στα μισά και το οποίο πρέπει να συνεχιστεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία και την εντολή που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣΕΜΒΟΛΙΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Επεισόδιο στην Κνεσέτ κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τραμπ – Έβγαλαν έξω βουλευτές, κατέσχεσαν πανό
Επιλογές Συντακτών

Επεισόδιο στην Κνεσέτ κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τραμπ – Έβγαλαν έξω βουλευτές, κατέσχεσαν πανό

13.10.2025
Πλεύρης: «13 χρόνια που ένας εγκληματίας λαθρομετανάστης κακοποίησε τη Μυρτώ στην Πάρο»
Πολιτική

Πλεύρης: Να μην υπάρχουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στον Άγνωστο Στρατιώτη.

13.10.2025
Next Post

Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Στυλιανίδης

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Πέθανε στην εντατική 69χρονη μητέρα δίπλα στο διασωληνωμένο παιδί της

15.12.2020

Self test: Στην Ελλάδα το πρώτο 1 εκατομμύριο – Από αύριο στα φαρμακεία

05.04.2021

Ξάνθη: Ξύλο σε δημόσια υπηρεσία – Απαιτούσε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού

26.01.2021

ΤΑΣΗ_

Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: «Κάνει αλόγιστη χρήση κοκαΐνης – Ξεριζώνει μόνος του τα μαλλιά του»

19.09.2025
Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

16.09.2025
Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

25.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved