Empisteutiko.gr
01.01.26 || 20:14
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

«Το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα την απόφασή του για πλήρη κατοχή της Γάζας» – Κοινή δήλωση Eλλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Σλοβενίας και Δανίας

10.08.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
ΟΗΕ: Η Ελλάδα θα ψηφίσει το σχέδιο ψηφίσματος για αναγνώριση των Παλαιστινίων ως επιλέξιμων για πλήρες μέλος
Share TweetShareEmail

Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Σλοβενίας σε κοινή τους δήλωση πριν την Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς -όπως τόνισαν- αυτή η ενέργεια κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Κάλεσαν το Ισραήλ να αναστρέψει αυτή την απόφαση και επανέλαβαν ότι οποιαδήποτε απόπειρα προσάρτησης ή επέκτασης των εποικισμών παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ανέφεραν, κινδυνεύει να αυξήσει τον πόνο των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων και να εντείνει την ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

«Χειρότεροι και από Ναζί»: 21χρονος Ισραηλινός μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια των βασανιστών του στη Γάζα

«Χειρότεροι και από Ναζί»: 21χρονος Ισραηλινός μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια των βασανιστών του στη Γάζα

06.11.2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: Σε ισχύ η εκεχειρία – Επιστρέφουν στη βάση τους τα ισραηλινά μαχητικά

Ο Νετανιάχου διέταξε άμεσα και ισχυρά πλήγματα στη Γάζα – Κατηγορεί τη Χαμάς ότι παραβίασε την εκεχειρία

28.10.2025

Επισημάνθηκε η δραματική κατάσταση των παιδιών που πεθαίνουν από ασιτία και των πολιτών που ρισκάρουν τη ζωή τους για να αποκτήσουν τρόφιμα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), σε συνέντευξη τύπου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση του Ισραήλ να καταλάβει την πόλη της Γάζας, τονίζοντας ότι είναι «ο ταχύτερος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος».

«Να αφοπλιστεί η Χαμάς και να διαπραγματευτούν τα δύο κράτη»

Στη δήλωση τους τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη επανέλαβαν την ανάγκη για άρση των περιορισμών στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και την άμεση διενέργεια διπλωματικών προσπαθειών για μια μόνιμη εκεχειρία.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί και η Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διακυβέρνηση της Γάζας. Οι χώρες καλούν επίσης για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για μια λύση δύο κρατών.

Ολόκληρη δήλωση των ευρωπαϊκών κρατών-μελών του ΣΑΗΕ:

«Εμείς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Σλοβενία, ζητήσαμε την επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Γάζα.

Καταδικάζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει περαιτέρω τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα. Το σχέδιο αυτό κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Καλούμε το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα αυτή την απόφαση και να μην την υλοποιήσει.

Επαναλαμβάνουμε ότι οποιεσδήποτε απόπειρες προσάρτησης ή επέκτασης των εποικισμών παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Η επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των εναπομεινάντων ομήρων, και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αχρείαστο πόνο.

Αυτή την εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας άκουσε μια συγκλονιστική κατάθεση από τον Ιλάι Ντέιβιντ, τον αδελφό του Εβιάταρ Ντέιβιντ, ο οποίος απήχθη βάναυσα από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και κρατείται υπό απάνθρωπες συνθήκες στη Γάζα για πάνω από 21 μήνες.

Η παρουσίαση του ήταν μια αυστηρή υπενθύμιση ότι η ταλαιπωρία των υπόλοιπων ομήρων και των οικογενειών τους πρέπει να τερματιστεί. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει καλέσει επανειλημμένα για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Και είμαστε σαφείς ότι η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί και να μην έχει μελλοντική συμμετοχή στην διακυβέρνηση της Γάζας, όπου η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο.

Αλλά αυτή η απόφαση της Ισραηλινής Κυβέρνησης δεν θα εξασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων και θέτει σε κίνδυνο περαιτέρω τις ζωές τους.

Θα επιδεινώσει επίσης την ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και κινδυνεύει να προκαλέσει περισσότερους θανάτους και μαζικούς εκτοπισμούς Παλαιστινίων πολιτών.

Η IPC έχει προειδοποιήσει ότι η πείνα εκτυλίσσεται στη Γάζα. Παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Η πείνα είναι τόσο έντονη που απελπισμένοι πολίτες ρισκάρουν τη ζωή τους στα σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας για να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για μια ανθρωπογενή κρίση και συνεπώς είναι απαραίτητη η επείγουσα δράση για να σταματήσει η ασιτία και να αυξηθεί η βοήθεια στη Γάζα.

Έχουμε ένα σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ: άρση των περιορισμών στην παράδοση βοήθειας, ώστε ο ΟΗΕ και οι καθιερωμένοι ανθρωπιστικοί εταίροι να μπορούν να επιχειρούν με ασφάλεια και σε κλίμακα, σύμφωνα με τις αρχές της ανθρωπιάς, της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να μπορούν να επιχειρούν διεθνείς ΜΚΟ στη Γάζα. Οι αδικαιολόγητες απαιτήσεις για βίζα και εγγραφή από το Ισραήλ πρέπει να αφαιρεθούν και όλοι οι χερσαίοι δρόμοι να ανοίξουν για τις βασικές προμήθειες, περιλαμβανομένων τροφίμων, γάλακτος για βρέφη, φαρμάκων, καυσίμων και καθαρού νερού.

Μετά από 22 μήνες ταλαιπωρίας στη Γάζα, τώρα είναι η ώρα για διπλωματία, όχι για περισσότερους πολέμους.

Η εκεχειρία νωρίτερα φέτος έδειξε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Τερμάτισε τη σφαγή. Οι όμηροι επανενώθηκαν με τους αγαπημένους τους. Η αποτελεσματική ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε σε εκείνους που είχαν επείγουσα ανάγκη.

Η διεθνής διάσκεψη για τη λύση των δύο κρατών τον περασμένο μήνα, που συν-προεδρεύεται από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, ήταν μια ισχυρή επίδειξη της δύναμης της διεθνούς αποφασιστικότητας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και να παραδώσουμε μακροπρόθεσμη ειρήνη για Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους και την περιοχή.

Καλούμε και τις δύο πλευρές να εξασφαλίσουν άμεση και μόνιμη εκεχειρία, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να προχωρήσουν επειγόντως τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης δύο κρατών».

Tags: ΓΑΖΑΟΗΕΨΗΦΙΣΜΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τη φωτιά στο μπαρ, στους 47 οι νεκροί
Επιλογές Συντακτών

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τη φωτιά στο μπαρ, στους 47 οι νεκροί

01.01.2026
Βουλγαρία: Από τη Σένγκεν και τα λέβα στο ευρώ – Τι αλλάζει από την Πρωτοχρονιά
Κόσμος

Η Βουλγαρία και επίσημα στο ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ

01.01.2026
Next Post
Κοκαΐνη αξίας 5,5 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κοκαΐνη αξίας 5,5 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Θεόδωρου Καζαντζίδη – Η κραυγή αγωνίας του πατέρα του (Εικόνα)

14.09.2021
Μαθητές σχολείου σχημάτισαν με τα σώματά τους ανθρώπινη σβάστικα – Η ανάρτηση με τα λόγια του Χίτλερ

Μαθητές σχολείου σχημάτισαν με τα σώματά τους ανθρώπινη σβάστικα – Η ανάρτηση με τα λόγια του Χίτλερ

09.12.2025

Δεκτή η αγωγή της Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ

26.06.2021

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved