Empisteutiko.gr
12.08.25 || 07:36
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Έρχεται το κόμμα Τσίπρα: Πότε κάνει πρεμιέρα – Τι θα ισχύσει για το όνομα – Το χρονοδιάγραμμα

10.08.2025
in Πολιτική
«Επιχείρηση ενότητα» από Τσίπρα: Τι φέρνει η παρέμβασή του – Οι αποδέκτες των τριών μηνυμάτων
Share TweetShareEmail

Ο κύβος ερρίφθη και στις αρχές του 2026 -και όχι μέσα στο 2025, όπως συζητείται και γράφεται εντόνως- αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Το όνομα του νέου κόμματος θα αποτελείται από δύο λέξεις.

Η μία θα αναφέρεται στη δημοκρατία (π.χ. δημοκρατική) και η άλλη στο ξεκίνημα, στη νέα αρχή, στην αλλαγή (π.χ. αναγέννηση), γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν θα υπάρχει αναφορά στην Αριστερά.

Ανεπίσημες επαφές με την Κεντροαριστερά

Μέχρι και τις επίσημες ανακοινώσεις, που προγραμματίζονται για το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου, στο κάδρο θα είναι μόνος του. Το διάστημα από Νοέμβριο 2025 έως Ιανουάριο 2026 θα πραγματοποιεί ανεπίσημες επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Νέας Αριστεράς, όπως και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αντώνης Σαμαράς: Πριν 3 μήνες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνουν ελληνοποιήσεις

Αντώνης Σαμαράς: Σενάρια για νέο κόμμα στα σκαριά – Τι σχεδιάζει ο πρώην πρωθυπουργός

19.05.2025
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και όσο είμαι εγώ θα παραμείνει εκεί

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και όσο είμαι εγώ θα παραμείνει εκεί

27.03.2025

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, θα επιχειρήσει να ξεκινήσει επίσημες επαφές με τα κόμματα του ευρύτερου χώρου, χωρίς να αποκλείει κανέναν. Ούτε τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη. Ο ίδιος δεν θα αποκλείσει κανέναν εκ προοιμίου και όσους συνταντήσει, αυτοί θα πάρουν μόνοι τους την απόφαση της μη συμμετοχής ή και της επίθεσης εναντίον του. Το «ξεσκαρτάρισμα» θα το κάνουν οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές σε διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Προσωποκεντρικό κόμμα

Σχεδιάζεται επίσης το νέο κόμμα να είναι προσωποκεντρικό για να δοθεί η εικόνα στην κοινή γνώμη ότι θα έχει αρχή, μέση και τέλος και δεν θα επικρατεί το κουραστικό και βαρετό για τους πολίτες μπάχαλο που θα επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διαδικασία πάνω από την ουσία.

Όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει, για το ποιοι συμμετέχουν, ποιοι όχι και ποιοι στέκονται απέναντι, θα ακολουθήσουν και οι αντίστοιχες διαδικασίες. Για παράδειγμα, αν ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να στηρίξει στο σύνολό του το νέο εγχείρημα αποφασίζοντας την αυτοδιάλυσή του και τη συμμετοχή όλων στο νέο κόμμα, θα γίνει έτσι.

 

Αν όμως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αντιδράσει και σταθεί απέναντι στο νέο εγχείρημα, τότε όσοι βουλευτές ή στελέχη του κόμματος έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον Τσίπρα, θα παραιτηθούν για να πάνε στο νέο κόμμα.

 

Αντιστοίχως το ίδιο θα ζητηθεί να πράξουν και τα στελέχη άλλων κομμάτων (π.χ. ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Πλεύση Ελευθερίας, Κίνημα Δημοκρατίας, ΜέΡΑ25 κ.λπ.) που θα αποφασίσουν να πάνε με τον Τσίπρα. Αυτονοήτως, ο ίδιος ο Τσίπρας θα ανακοινώσει την παραίτησή του από το κοινοβουλευτικό και το κομματικό του αξίωμα την ημέρα που θα προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ οι βασικές αρχές είναι ήδη έτοιμες και θα παρουσιάζονται στις ανεπίσημες συζητήσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Νοέμβριο (κάποιες έχουν ξεκινήσει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες) έως τον Ιανουάριο.

Χρονοδιάγραμμα για τη ΔΕΘ 2026

Στόχος είναι τον Ιούνιο του 2026 να κατατεθεί η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, τον Αύγουστο του 2026 να ανακοινωθούν το έμβλημα και το όνομα και τον Σεπτέμβριο του 2026 ο Τσίπρας, ως αρχηγός του νέου κόμματος, να κάνει την πρώτη του συντεταγμένη, δημόσια εμφάνισή του στη ΔΕΘ, όπου θα αναφερθεί και στο πρόγραμμά του.

Το νέο κόμμα θα έχει πρόεδρο τον Τσίπρα, όπως θα έχει εκπρόσωπο Τύπου, συντονιστή Οργανωτικού, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού κ.λπ.

Όλοι τους θα τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων και υποστηρικτών, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές, σε διαδικασία με κάλπες σε όλη τη χώρα. Κρίσιμο να αναφερθεί εδώ ότι ο Τσίπρας φέρεται να είναι πεπεισμένος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία και να κάνει εκλογές την άνοιξη του 2027.

Tags: AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΚΟΜΜΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τραγωδία στα Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για το βιντεοληπτικό υλικό
Πολιτική

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά σκοτώνει – Τα Τέμπη μπορούσαν να αποφευχθούν

11.08.2025
Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Πούτιν: Οι παραχωρήσεις δεν πείθουν ένα δολοφόνο
Επιλογές Συντακτών

Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Πούτιν: Οι παραχωρήσεις δεν πείθουν ένα δολοφόνο

11.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μυστηριώδης «λυκάνθρωπος» εντοπίστηκε σε δάσος της Γερμανίας -Γυμνός, καλυμμένος με λάσπη

Μυστηριώδης «λυκάνθρωπος» εντοπίστηκε σε δάσος της Γερμανίας -Γυμνός, καλυμμένος με λάσπη

25.08.2023
Τέμπη: Αντιδρούν 26 οικογένειες θυμάτων για τη συναυλία με το εισιτήριο των 15 ευρώ – «Αλλοιώνει τον συμβολισμό της»

Τέμπη: Αντιδρούν 26 οικογένειες θυμάτων για τη συναυλία με το εισιτήριο των 15 ευρώ – «Αλλοιώνει τον συμβολισμό της»

03.10.2024
«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία» λέει ο Τραμπ και κατηγορεί την Ουκρανία για την έναρξη του πολέμου

Τραμπ: «Θα βομβαρδίσω ξανά το Ιράν εάν χρειαστεί – Καταστρέψαμε το πυρηνικό του πρόγραμμα»

27.06.2025

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025
Σοκ στην Πάτρα με τις δύο καταγγελίες βιασμού: Συνελήφθησαν οι φερόμενοι δράστες

Θεσσαλονίκη: Μητέρα ακινητοποιούσε την 10χρονη κόρη της για να τη βιάζει ο σύντροφός της

07.08.2025
Από ήρωας, στη φυλακή: Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ο πρώην αστυνομικός και TikToker που συνελήφθη για ναρκωτικά

Από ήρωας, στη φυλακή: Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ο πρώην αστυνομικός και TikToker που συνελήφθη για ναρκωτικά

09.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved