Empisteutiko.gr
30.04.26 || 14:28
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν μετά τις αναφορές ότι ο Τραμπ θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας

19.04.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream – Τι είπε για Τραμπ και Ουκρανία
Share TweetShareEmail
Η Ρωσία θα σταματήσει «όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο μιας «πασχαλινής εκεχειρίας» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο το Κρεμλίνο.

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει από τις 18:00 σήμερα (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Απριλίου.

«Δίνω εντολή να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση.

«Υποθέτουμε πως η ουκρανική πλευρά θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Προβληματισμός στην Αθήνα για τη νέα αμερικανική πολιτική και τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Πούτιν σε Τραμπ: Έτοιμος να κηρύξω εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

29.04.2026
Καιρός: Με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και βροχές θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα -Πώς θα ψήσουμε τον οβελία

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία για την Κυριακή του Πάσχα – Συννεφιά και τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές

12.04.2026

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, η ουκρανική απάντηση «θα δείξει την ειλικρίνεια του καθεστώτος του Κιέβου, τη βούλησή του και την ικανότητά του να σέβεται τις συμφωνίες, να συμμετέχει στη διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με στόχο να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης».

Παρά ταύτα, ο Πούτιν κάλεσε τους στρατιώτες του να «απωθήσουν ενδεχόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας και τις προκλήσεις του εχθρού και κάθε εχθρική ενέργεια εκ μέρους του».

«Σας ζητώ να είστε πολύ προσεκτικοί και επικεντρωμένοι, να είστε έτοιμοι για μια άμεση και πλήρη απάντηση» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Το Κίεβο, δια του υπουργού Εξωτερικών, Αντρίι Σιμπίχαμ τόνισε ότι η Ουκρανία επιμένει στην πρότασή της για εκεχειρία 30 ημερών.

Προσπάθειες εφαρμογής μίας εκεχειρίας λόγω του Πάσχα στην Ουκρανία έχουν ήδη γίνει δύο φορές, χωρίς επιτυχία, μετά την έναρξη της σύρραξης τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Απρίλιο του 2022, μια πρώτη απόπειρα προς αυτήν την κατεύθυνση, την οποία έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας της άρνησης της Ρωσίας, που είχε κρίνει πως μια κατάπαυση του πυρός θα έδινε την ευκαιρία στον ουκρανικό στρατό να ανασυνταχθεί.

Τον επόμενο χρόνο, τον Ιανουάριο του 2023, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είχε προτρέψει τα δύο στρατόπεδα να διακόψουν τις εχθροπραξίες για το Πάσχα και η Ρωσία είχε κηρύξει μια εκεχειρία 36 ωρών, όμως η Ουκρανία την είχε καταγγείλει ως παγίδα, οπότε οι μάχες είχαν συνεχιστεί.

Bloomberg:  Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν τον ρωσικό έλεγχο της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας, ως μέρος μιας ευρύτερης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η ενδεχόμενη παραχώρηση αποτελεί το τελευταίο μήνυμα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να εδραιώσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και έρχεται καθώς ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο πρότειναν την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές προσπάθειες, εκτός αν σημειωθεί γρήγορα πρόοδος.

Η Κριμαία καταλήφθηκε από το Κρεμλίνο το 2014 μετά από εισβολή και επακόλουθο δημοψήφισμα που διεξήχθη υπό κατοχή. Η διεθνής κοινότητα αντιστάθηκε στην αναγνώριση της χερσονήσου ως ρωσικής για να αποφύγει τη νομιμοποίηση της παράνομης προσάρτησης.

Κάτι τέτοιο ενέχει τον κίνδυνο υπονόμευσης των διεθνών νόμων και συνθηκών που απαγορεύουν την κατάληψη γης με χρήση βίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα παραχωρήσει έδαφος στη Μόσχα. Όμως η κίνηση αυτή θα αποτελούσε ευλογία για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, , , ο  οποίος επιδιώκει εδώ και καιρό τη διεθνή αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία. Ο Πούτιν μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να συμφωνήσει με την πρόταση του Τραμπ για μια ευρεία ειρηνευτική συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για το θέμα. Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό. Αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναγνώρισης της Κριμαίας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συνομιλιών.

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν στους συμμάχους τους προτάσεις για να καταστεί δυνατή μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο Παρίσι την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου ενός περιγράμματος όρων για τον τερματισμό των συγκρούσεων και την ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Μόσχας σε περίπτωση διαρκούς εκεχειρίας, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg.

Η πρόταση θα παγώσει σε γενικές γραμμές τη γραμμή του μετώπου, με τα περισσότερα άλλα ουκρανικά εδάφη που κατέχονται τώρα από τη Ρωσία να παραμένουν ουσιαστικά υπό τον έλεγχο της Μόσχας, ανέφεραν οι πηγές. Οι φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα ήταν επίσης εκτός συζήτησης.

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΕΚΕΧΕΙΡΙΑΠΑΣΧΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τουρκία: Δημιουργεί νέες ταξιαρχίες κομάντο απέναντι από τα ελληνικά σύνορα
Επιλογές Συντακτών

Τουρκία: Δημιουργεί νέες ταξιαρχίες κομάντο απέναντι από τα ελληνικά σύνορα

30.04.2026
Η επιστολή του 89χρονου που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: «Μου φέρθηκαν σαν αδέσποτο σκυλί, του κλώτσου και του μπάτσου»
Ελλάδα

Η κυνική απολογία του 89χρονου για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο, η ζωή στο εξωτερικό και η εμμονή του με το ΙΚΑ

30.04.2026
Next Post
Χριστός Ανέστη Ελλάδα!  Το empisteutiko.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά!

Χριστός Ανέστη Ελλάδα! Το empisteutiko.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ρακοσυλλέκτης γάζωσε πολίτες σε δύο διαφορετικά σημεία στην Αθήνα – Τέσσερις τραυματίες

Ρακοσυλλέκτης γάζωσε πολίτες σε δύο διαφορετικά σημεία στην Αθήνα – Τέσσερις τραυματίες

28.04.2026
Χολαργός: 16χρονος με ψεύτικη καραμπίνα ληστεύει φαρμακείο – Δείτε βίντεο

Χολαργός: 16χρονος με ψεύτικη καραμπίνα ληστεύει φαρμακείο – Δείτε βίντεο

29.12.2023

Χανιά: Άντρας κουβάλησε αγέρωχος την τηλεόραση (γιγαντοθόνη) στο μηχανάκι και “μην τον είδατε”

15.01.2023

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved