«Κοινός τόπος των σημερινών συζητήσεων είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μια κατάπαυση πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η Ουκρανία επί της αρχής έχει δεχτεί μια τέτοια κατάπαυση για 30 ημέρες, την οποία ακόμα, δυστυχώς, η Ρωσία δεν έχει αποδεχτεί. Κατά συνέπεια, όλες οι πιέσεις αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν προς τη Ρωσία, ώστε να μην συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, ιδίως κατά κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να φτάσουμε αρχικά σε αυτή την κατάπαυση του πυρός και να έχουμε χρόνο στη συνέχεια, ώστε μπορέσει η Ουκρανία να διαπραγματευτεί μια δίκαιη και διαχειρίσιμη ειρήνη» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.
«Από εκεί πέρα συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, τις οποίες ενδεχομένως να παρέχουν άλλες χώρες στην Ουκρανία. Κοινός τόπος και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας της Ουκρανίας είναι η ενίσχυση των ένοπλων δυνάμεων της ίδιας της Ουκρανίας και πιστεύω σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη σημερινή διάσκεψη» συνέχισε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που είναι έτοιμες να αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, στα πλαίσια της Συμμαχίας των Προθύμων και θεωρεί πως όλη αυτή η συζήτηση ενδεχομένως είναι λίγο διασπαστική και δεν μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο κύριο, να πετύχουμε να τελειώσει ο πόλεμος μια ώρα αρχύτερα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια κατάπαυση του πυρός».
Σημειώνεται πως στο περιθώριο της συνόδου, ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη άτυπη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει στο Παρίσι και σήμερα το βράδυ, καθώς το πρωί της Παρασκευής θα βρεθεί ξανά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αυτή τη φορά για την τετραμερή Γαλλίας-Ελλάδος-Κύπρου και Λιβάνου, με τη συμμετοχή του νέου προέδρου της χώρας Ζοζέφ Αούν.