Για τους αναλυτές της Ασφάλειας ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου ειναι ενα μυστήριο που πρεπει να φωτιστεί. Η έρευνα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, όμως η εκτίμηση είναι πως ένα μυστικό του 39χρονου ψυχολόγου που δεν γνώριζε κανείς κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατό του.
Μ’ αυτό το δεδομένο η προσωπική ζωή του Βασίλη Καλογήρου έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητών, οι οποίοι αναζητούν τι ήταν αυτό που τον έκανε τον 39χρονο να βγει στις 5 το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου από το σπίτι του στη Λάρισα, να κινηθεί αρχικά στις όχθες του Πηνειού και στη συνέχεια προς άγνωστο σημείο. Ποιον συνάντησε (αν συναντήθηκε με κάποιον) και συνέβη τις επόμενες 70 ώρες μέχρι το θάνατο του;
Για το λόγο αυτό όλοι όσοι είχαν επαφές με τον 39χρονο άνδρα θα κληθούν για κατάθεση, καθώς είναι πιθανόν κάτι ιδιαίτερα σοβαρό να τον απασχολούσε.
Η νεκροψία νεκροτομή δεν φώτισε πλήρως την υπόθεση. Το ενδεχόμενο δολοφονίας με ασφυκτικό θάνατο παραμένει ανοικτό καθώς βρέθηκαν σημάδια (κακώσεις) στο οστό του λαιμού που δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν προκάλεσαν τον θάνατό του ή είναι μεταθανάτιο αποτέλεσμα από επιθέσεις άγριων ζώων. Όμως οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα λύσουν αυτό το μυστήριο, οπότε οι αρχές προσπαθούν να φωτίσουν άλλα ενδεχόμενα.
Για αυτές τις εξετάσεις χρειάζεται χρόνος. Όμως ποιος και γιατί να ήθελε νεκρό τον Βασίλη; Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που οδηγεί σε κάποιο πιθανό κίνητρο μιας τόσο άγριας δολοφονίας. Ο στραγγαλισμος δείχνει μίσος και έντονα συναισθήματα και εντυπώσεις προκαλεί πως σε αυτό το ενδεχόμενο ο 39χρονος άνδρας δεν προέβαλε καμία απολυτος αντίδραση. Ακόμα και ενστικτωδώς θα έπρεπε να είχε αντιδράσει.
Έτσι οι αναλυτές -μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα- ερευνούν ένα δεύτερο σενάριο. Ο 39χρονος να έφυγε από το σπίτι γιατί τον απασχολούσε κάτι που για εκείνον ήταν ιδιαίτερα σοβαρό. Ήθελε να μείνει μόνος να σκεφτεί και να πάρει κάποιες αποφάσεις. Ξεκίνησε για περίπατο στις όχθες του Πηνειού, η ώρα περασε, νύχτωσε μπερδεύτηκε και κάτω από φοβερό άγχος και στρες χάθηκε. Περιπλανηθηκε για πολλές ώρες πριν φτάσει στο λόφο έξω από τον Τύρναβο όπου και βρέθηκε νεκρός.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ