Empisteutiko.gr
10.02.26 || 23:20
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πρώτη ομιλία Τραμπ μετά τις εκλογές: Υποσχέθηκε το τέλος των πολέμων σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία

15.11.2024
in Κόσμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη εμφάνισή του μετά την απόπειρα δολοφονίας – Με επίδεσμο στο αυτί και υψωμένη γροθιά αποθεώθηκε
Share TweetShareEmail

Στην πρώτη ομιλία μετά τη νίκη στις εκλογές σε γκαλά προς τιμήν του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον στόχο του για μια χώρα με χαμηλούς φόρους και έναν ισχυρό στρατό

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την Πέμπτη (15/11) έναν «ισχυρό στρατό» και το τέλος των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία στην πρώτη του ομιλία μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στη διάρκεια της οποίας εξήρε τα μέλη της νέας του κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι, τι λέει για Ζελένσκι, Ερντογάν και Μαδούρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει πάθει εγκεφαλικό» και «είναι σε αρχικό στάδιο άνοιας» – Ανησυχητικά σενάρια για την υγεία του Αμερικανού προέδρου

30.01.2026
Ντόναλντ Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης: «Μπορεί να βρουν λόγο για να μην μου το δώσουν» – Η Νορβηγία ετοιμάζεται για τα χειρότερα

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για μια εβδομάδα

29.01.2026

Στη διάρκεια γκαλά στο Μαρ- α- Λάγκο του Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα, όπου διαμένει ο δισεκατομμυριούχος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να στελεχώσουν την κυβέρνησή του, κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Άμυνας, Δικαιοσύνης, αλλά και στο νέο υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας το οποίο θα αναλάβει ο Ίλον Μασκ.

«Πρέπει να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη χώρα με χαμηλούς φόρους και έναν ισχυρό στρατό. Πρέπει να ασχοληθούμε με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Το κάναμε ήδη και πρέπει να το ξανακάνουμε», τόνισε ο Τραμπ επικρίνοντας το περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια που δαπάνησαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2001 ως το 2021.

Υπέρμαχος μιας μη παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής, ο Ρεπουμπλικάνος υποσχέθηκε «να εργαστώ για τη Μέση Ανατολή και να εργαστώ πολύ σκληρά για τη Ρωσία και την Ουκρανία», σχολιάζοντας ότι αυτός ο πόλεμος «πρέπει να σταματήσει».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι άλλες του προτεραιότητες είναι η Μέση Ανατολή, «να καθαρίσω τις διεφθαρμένες, κατεστραμμένες, παραπαίουσες γραφειοκρατίες» και να τερματίσει «τον σεξουαλικό ακρωτηριασμό των παιδιών».

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Ίλον Μασκ, να ηγηθεί του νέου υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας και να προτείνει περικοπές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ύψους περίπου δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης υψηλόβαθμων θέσεων στο Πεντάγωνο.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μείωσης του μεγέθους του στρατού της ισχυρότερης στρατιωτικής δύναμης παγκοσμίως, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ διαβεβαίωσε ότι ως την ορκωμοσία του Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου, «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε μια ήρεμη μετάβαση με τάξη».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι τη θέση του υπουργού Άμυνας θα αναλάβει ο Πιτ Χέγκσεθ, ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox New και πρώην αξιωματικός του πεζικού στην Εθνοφρουρά ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αν η Γερουσία εγκρίνει τον διορισμό του, ο 44χρονος Χέγκσεθ, ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε διευθυντική θέση οποιουδήποτε θεσμού, θα τεθεί επικεφαλής 3,4 εκατομμυρίων στρατιωτικών και πολιτών και θα αναλάβει να διαχειριστεί έναν προϋπολογισμό περισσότερων από 850 εκατ. δολαρίων.

Εξάλλου στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι τη θέση του υπουργού Εσωτερικών θα αναλάβει ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, ο Νταγκ Μπέργκαμ, πρώην στέλεχος εταιρείας λογισμικού.

«Θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και θα είναι φανταστικό», τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι θα ανακοινώσει σήμερα επισήμως την επιλογή του.

Ο 68χρονος Μπέργκαμ δηλώνει ότι είναι ένας παραδοσιακός συντηρητικός φιλικός προς τις επιχειρήσεις. Ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Τραμπ, όμως αφού αποσύρθηκε από την κούρσα στήριξε τον δισεκατομμυριούχο και εμφανίστηκε σε εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία.

Στο γκαλά ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Ίλον Μασκ, ο ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι – ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ—και μέλη της νέας κυβέρνησης.

«Κανείς δεν γνώριζε ότι θα κερδίσουμε με τον τρόπο που κερδίσαμε», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος.

Μάλιστα φάνηκε να πειράζει τον Μασκ ο οποίος μένει στο σπίτι του στο Μαρ-α – Λάγκο μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, λέγοντας: «Δεν μπορώ να τον διώξω. Απλώς λατρεύει αυτό το μέρος. Και εμένα μου αρέσει να τον έχω εδώ».

Από την πλευρά του ο Μασκ, όταν ανέβηκε στη σκηνή, δήλωσε: «Οι πολίτες μας έδωσαν μια εντολή που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Ο λαός μίλησε και ο λαός θέλει αλλαγή».

Ο Σταλόνε εκτίμησε εξάλλου ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να καταφέρει αυτό που έκανε αυτός ο άνδρας», αναφερόμενος στον Τραμπ τον οποίο συνέκρινε με τον Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας – Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού
Κόσμος

DNA από τη μητέρα της Λόρα ζήτησαν οι Γερμανοί – Ένα βήμα πριν από την έφοδο σε σπίτια και την άρση απορρήτου

10.02.2026
Οδηγοί πωλούν τα Tesla τους -Ποια ανησυχητική λεπτομέρεια ανακάλυψαν;
Κόσμος

Ο Έλον Μασκ μετέδωσε fake news προσπαθώντας να διαφημίσει το Starlink – Τον πρόδωσε η ίδια του η εφαρμογή

10.02.2026
Next Post
Τι είναι το έξυπνο «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» που αναμένεται να εφαρμοστεί στα Επείγοντα τον επόμενο χρόνο

Τι είναι το έξυπνο «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» που αναμένεται να εφαρμοστεί στα Επείγοντα τον επόμενο χρόνο

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δημόσιο: Αυξάνεται η θητεία των διοικήσεων σε νοσοκομεία και φορείς, μπαίνει «κόφτης» δεξιοτήτων

Δημόσιο: Αυξάνεται η θητεία των διοικήσεων σε νοσοκομεία και φορείς, μπαίνει «κόφτης» δεξιοτήτων

11.10.2023
Μαρούσι: Δύο τραυματίες μετά από έκρηξη σε ταβέρνα

Μαρούσι: Δύο τραυματίες μετά από έκρηξη σε ταβέρνα

18.07.2025
Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος από δάγκωμα οχιάς

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος από δάγκωμα οχιάς

27.05.2024

ΤΑΣΗ_

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

31.01.2026
Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας

Λόρα: Ο πραγματικός λόγος που οι γονείς της δεν πηγαίνουν στη Γερμανία να τη βρουν

04.02.2026
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

28.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved