Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος, αναμένονται τα αποτελέσματα Πανελλαδικών από τις 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Οι βάσεις θα βγουν προς το τέλος του Ιουλίου, όπως ακριβώς συνέβη και το την περυσινή χρονιά.
«Είναι πιθανόν να έχουμε χαμηλότερες βαθμολογίες από πέρσι, αυτή είναι η τάση που διαφαίνεται», σημειώνει καθηγητής μεγάλου φροντιστηριακού ομίλου.
Και αυτό διότι τα φετινά θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου ήταν απαιτητικά και δυσκόλεψαν ακόμα και τους καλούς μαθητές.
«Η τάση διαφαίνεται ελαφρώς πτωτική σε σχέση με πέρσι και είναι πιθανόν να δούμε χαμηλές επιδόσεις από πέρσι, ιδίως από τους υποψηφίους του 4ου επιστημονικού πεδίου», προσθέτει.
Τα θέματα των Μαθηματικών ήταν σαφώς διατυπωμένα, με τη δυσκολία για τους υποψηφίους να έγκειται στους υπολογισμούς που απαιτούσαν τα ερωτήματα.
Για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών η επιλογή στο άγνωστο κείμενο κρίθηκε ως απαιτητική.
Στο μάθημα της Βιολογίας (στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι του 3ου επιστημονικού πεδίου) τα θέματα κρίθηκαν ως διαβαθμισμένης δυσκολίας ενώ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις.
Τα έως τώρα δεδομένα
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα πρώτα στοιχεία από πλευράς επιδόσεων μαθητών δείχνουν ότι τα μαθήματα βαρύτητας θα αποτελέσουν «κόφτη» για τις βάσεις και θα συμβάλλουν σημαντικά ώστε ένα σημαντικό ποσοστό υποψηφίων να μην διαγράψει μεγάλη βαθμολογία και να κινηθεί σε μέτριες προς πτωτικές βαθμολογικές επιδόσεις.
Βέβαια ως προς τις βάσεις ακόμα κινούμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά», καθώς οι διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα φέρουν μεγάλες αποκλίσεις στα επίπεδα της πτώσης των βάσεων, ακόμα και σε ομοειδή τμήματα. Δηλαδή, είναι πιθανό να δούμε πτώσεις στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, άλλες κατακόρυφες κι άλλες πιο συγκρατημένες, ανάλογα με το μάθημα που έχει πριμοδοτήσει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.
Πηγή: aftodioikisi.gr