Empisteutiko.gr
03.05.26 || 19:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για την ομάδα Αχτσιόγλου – Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη της τάσης

19.11.2023
in Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα – Μένει μέχρι να φύγει η Έφη Αχτσιόγλου
Share TweetShareEmail

Αποφάσεις για την παραμονή ή την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να λάβουν σήμερα τα μέλη της τάσης «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς ξεκινά στις 11 το πρωί η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της.

Μετά από μια πυκνή σε εξελίξεις εβδομάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη πίεση, μηνύματα και ραντεβού, όπως αυτό του Νάσου Ηλιόπουλου με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, τα στελέχη της τάσης καλούνται να αποκρυσταλλώσουν τη στάση τους. Ταυτόχρονα, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διαδοχικά ανοίγματα προς τα μέλη της τάσης, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα. Όπως είπε, «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Κερασάκι στην τούρτα

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής, Νίκος Παππάς

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής, Νίκος Παππάς

11.02.2026
Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νικόλας Φαραντούρης

Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νικόλας Φαραντούρης

07.01.2026

Εκτός από τις αιτιάσεις περί «αποστατών», το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της τάσης βάρυνε απότομα η χθεσινή ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της συναδέλφου του και μέλους των «6 συν 6», Σίας Αναγνωστοπούλου. Αφορμή τα σχόλια της κ. Αναγνωστοπούλου για μια συνέντευξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον τελευταίο να επισημαίνει στα κοινωνικά δίκτυα πως «Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. (φωτο 3-4-5). 2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

POLAKIS_ANARTISI

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

 

siaanagnstopoulou

Μπροστά στην έκταση που έλαβε το ζήτημα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στη Σία Αναγνωστοπούλου. Ακολούθως, ο κ. Πολάκης φέρεται να τηλεφώνησε με τη σειρά του στη Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γνωστό.

Το παρασκήνιο

Το γεγονός, ωστόσο, ότι το «θερμό επεισόδιο» έλαβε χώρα ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου προκάλεσε έντονη αναταραχή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και δυσφορία σε αρκετούς από τους συμμετέχοντες στη σημερινή διαδικασία. Πολύ περισσότερο, όταν στις τάξεις των «νεοπροεδρικών» υπήρχε αναμονή όλη μέρα χθες για τις εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε περίπτωση που η τάση αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς «δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει μια ολόκληρη γενιά», όπως παρατηρούσαν.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης επέλεξε την σημερινή ημέρα, για να επιτεθεί στη Σία Αναγνωστοπούλου δεν περνά απαρατήρητο από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με δεδομένο ότι οι επίμαχες δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος είχαν γίνει πολλές ημέρες πριν, χωρίς να εγείρουν μέχρι χθες το απόγευμα την αντίδραση του Βουλευτή Χανίων. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκτιμούν ότι η ανάρτηση του κ. Πολάκη προστίθεται στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της εξόδου για την τάση «6 συν 6», ωθώντας τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζουν τη σφοδρή αντιπαράθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία και τελικά επέλεξαν την έξοδο, από την παραμονή τους στην Κουμουνδούρου.

Με αυτά τα δεδομένα, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» φέρονται στον προθάλαμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν λάβει κανείς υπόψη την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη. Πολλά εκ των οποίων δεν αποκλείεται να είχαν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, αν δεν ανέμεναν την σημερινή διαδικασία, για να δρομολογηθεί η «συντεταγμένη» στάση τους απέναντι στην Κουμουνδούρου.

«Θύματα» της μετάλλαξης

Το σχίσμα, άλλωστε, με την νέα ηγετική ομάδα υπογραμμίστηκε και στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τόσο με την αποστροφή του κ. Κασσελάκη περί «αποστασίας», όσο και με τις τοποθετήσεις αρκετών εκ των «νεοπροεδρικών», οξύνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, για την οποία κάνουν λόγο τα στελέχη της τάσης «6 συν 6». Για ορισμένα εξ’ αυτών, η πορεία τους εντός ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «προδιαγεγραμμένη», καθώς εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να εξωθηθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, διαβλέποντας μια βίαιη μετάλλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη περί του μαξιλαριού των 37 δις ευρώ. Ως κυβερνητικά στελέχη της διακυβέρνησης Τσίπρα αρκετά εκ των στελεχών της τάσης, κρίνουν πως η παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ημερομηνία λήξης ούτως ή άλλως, καθώς οι εκκλήσεις για την παραμονή τους εξυπηρετούν την πρόσκαιρη αναχαίτιση της εικόνας διάλυσης και όχι την υπεράσπιση της συνέχειας του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, η παραμονή τους θα νομιμοποιούσε την μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε μια άλλη ιδεολογική πλατφόρμα, μέχρις ότου το πολιτικό τους κεφάλαιο να εξαερωθεί ανάμεσα στην τοξικότητα και την αισθητική των «νεοπροεδρικών», διαγράφοντας στην πράξη το πολιτικό και κυβερνητικό παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι, οι αποχωρήσεις μελών της τάσης «6 συν 6» καταλήγουν σε νομοτέλεια, μολονότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν και πότε θα κλείσουν πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου, αλλά και με ποιόν τρόπο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ομαδική έξοδος, αφήνοντας οριστικά πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τους ανέδειξε, τις επόμενες εβδομάδες.

Tags: ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο διαγνώστηκε ο Γιώργος Μυλωνάκης, υποβάλλεται σε εξετάσεις στον Ευαγγελισμό
Πολιτική

Αντιδρά μετά από 17 ημέρες νοσηλείας ο Γιώργος Μυλωνάκης, τον επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός

03.05.2026
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε – Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος στα ψιλά γράμματα και σε παράτυπες πρακτικές για τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

03.05.2026
Next Post

Πανευρωπαϊκό χρυσό στην ακρίβεια στα φρούτα για την Ελλάδα – Τις πταίει για τις αυξήσεις 85%;

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Φωτιά στην Αττική: 9 οι τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά – Βίντεο ντοκουμέντο από τις εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων

06.08.2021

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητές των εμβολίων ανάμεσα σε 21 χώρες

07.07.2021
Δημογλίδου για επεισόδια στο Σύνταγμα: Ήθελαν νεκρό διαδηλωτή ή αστυνομικό – Δείτε βίντεο

Δημογλίδου για επεισόδια στο Σύνταγμα: Ήθελαν νεκρό διαδηλωτή ή αστυνομικό – Δείτε βίντεο

04.03.2025

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved