Empisteutiko.gr
17.05.25 || 00:38
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα – Δύσκολη μάχη σε τρία μέτωπα

21.08.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Νέες αναζωπυρώσεις – Μάχη να μην περάσουν στην Πάρνηθα οι φλόγες
Share TweetShareEmail

Τρίτη μέρα που η Αλεξανδρούπολη καίγεται… Στη μάχη με το πρώτο φως της ημέρας και τα εναέρια μέσα. Δύσκολη η κατάσταση στη Νίψα, το Δωρικό και το ανατολικό κομμάτι κοντά στο Μοναστηράκι. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί.

Συνεχίζει για τρίτη μέρα να καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου σε αρκετά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, τα δυσκολότερα μέτωπα παρουσιάζονται στη Νίψα, το Δωρισκό στην περιοχή και το ανατολικό κομμάτι πλησίον του οικισμού Μοναστηράκι, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φλόγες σε Απαλό, Μαΐστρο και Άβαντα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αλεξανδρούπολη: Έκανε τον κατάσκοπο για… 200 ευρώ – Οι παραγγελίες του «στρατολογητή»

Αλεξανδρούπολη: Έκανε τον κατάσκοπο για… 200 ευρώ – Οι παραγγελίες του «στρατολογητή»

02.05.2025
Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό: Ανθυπολοχαγός έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εκπαίδευσης

Ο 59χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη φωτογράφιζε στρατιωτικό υλικό που κατέληγε και στην Ουκρανία

01.05.2025

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις για δεύτερο βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής σήμερα επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα: 214 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο έργο κατάσβεσης βοηθούν ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως μεταδίδει το OPEN τα εναέρια έχουν καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της πυρκαγιάς καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει την Εγνατία Οδό.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 20/8 νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν γίνει κάρβουνο, και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, όμως, έχει γίνει στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Στο νοσοκομείο Πυροσβέστες και εθελοντής

Επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

Κλειστή η Εγνατία – Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με τον Έβρο

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης διακόπτεται κατά διαστήματα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα η νομαρχία της Αδριανούπολης γνωστοποιεί πως η συνοριακή πύλη των Ιψάλων προς την Ελλάδα στον Έβρο θα παραμείνει κλειστή λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι έξοδοι από τη συνοριακή πύλη των Ιψάλων διακόπτονται μέχρι νεωτέρας και αναφέρεται το εξής: «Είναι σημαντικό οι επιβάτες μας που θέλουν να βγουν να προτιμήσουν τη συνοριακή πύλη Kapkule και άλλες συνοριακές πύλες για να αποφύγουν τυχόν κίνδυνο».

Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus – Συγκλονιστική δορυφορική εικόνα

Την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτών και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Νωρίτερα, η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης «Copernicus» παρουσίασε δορυφορική εικόνα από τις καμένες εκτάσεις και τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα – Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 5) προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Βορειανατολική Πελοπόννησο, θέτοντας σε συναγερμό όλον τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές αυτές.

Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας προβάλλεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορίας 4).

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας)
Tags: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΦΩΤΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

«Η Ρωσία μας απείλησε με αιώνιο πόλεμο» – Προσφέρει το Βατικανό για νέες διαπραγματεύσεις ο πάπας Λέων ΙΔ’
Επιλογές Συντακτών

«Η Ρωσία μας απείλησε με αιώνιο πόλεμο» – Προσφέρει το Βατικανό για νέες διαπραγματεύσεις ο πάπας Λέων ΙΔ’

16.05.2025
Adidas: «Το show με τα drones έγινε στο Ζάππειο με όλες τις απαιτούμενες άδειες»
Ελλάδα

Adidas: «Το show με τα drones έγινε στο Ζάππειο με όλες τις απαιτούμενες άδειες»

16.05.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Απάντηση ΟΣΕ στον Αλέξη Τσίπρα: Η τηλεδιοίκηση Λάρισας άρχισε να υπολειτουργεί το 2015 – Δεν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις

Υπ. Μεταφορών: Ζητά από τον ΟΣΕ την άμεση διερεύνηση για τη βλάβη σε τρένο και τις αμαξοστοιχίες στην ίδια γραμμή

29.06.2023
Άνευ προηγουμένου επίθεση της Ζαχάροβα στην Ελλάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μαρία Ζαχάροβα: Επίθεση στην Ελλάδα για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

22.04.2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Γεννηματάς

20.07.2022

ΤΑΣΗ_

Καλλιθέα: Δείτε βίντεο από την σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν

Καλλιθέα: Δείτε βίντεο από την σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν

19.04.2025
Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

29.04.2025
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

29.04.2025
Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

05.05.2025
Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

22.04.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved