Empisteutiko.gr
16.12.25 || 08:15
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΕΣΥ: Μπόνους 800 και 400 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές, που μετακινούνται εντός Αττικής – Τροπολογία

11.04.2023
in Επιλογές Συντακτών, Υγεία
Μύκητας Candida Auris: Αυξημένη ανησυχία και στην Ελλάδα – «Αν μπει στο αίμα σου, πεθαίνεις»
Share TweetShareEmail

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, θεσπίζεται το ποσό των 800 ευρώ επιπλέον της μηνιαίας αποζημίωσης για τους γιατρούς και των 400 ευρώ επιπλέον για τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που δέχονται να μετακινηθούν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο εντός των ορίων του λεκανοπεδίου.

Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης τροπολογίας που προβλέπει αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Και συγκεκριμένα, τη μηνιαία αποζημίωση ύψους χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ, πλέον των μηνιαίων αποδοχών για γιατρούς και χιλίων διακοσίων (1.200) για νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, που δέχονται να υπηρετήσουν σε δομές υγείας σε νησιά, αλλά και στην υπόλοιπη την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Εξαρθρώθηκε ομάδα γιατρών και φαρμακοποιού με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις – Ξεπερνά τις 435.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ

Εξαρθρώθηκε ομάδα γιατρών και φαρμακοποιού με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις – Ξεπερνά τις 435.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ

05.12.2025
Καταγγελίες πως ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε νησιά δεν δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ: Σύγκρουση ΠΟΕΔΗΝ και γιατρών

Καταγγελίες πως ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε νησιά δεν δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ: Σύγκρουση ΠΟΕΔΗΝ και γιατρών

10.07.2025

Η νέα τροπολογία, ωστόσο, έχει στόχο να καμφθεί η αντίδραση των εργαζομένων και στα νοσοκομεία της Αττικής, όταν το Υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες, απαιτούν τη μετακίνησή τους για να καλυφθούν τα κενά στις υγειονομικές δομές.

Έτσι, στο άρθρο 13 προστίθεται και δεύτερο εδάφιο που προβλέπει την αποζημίωση των μετακινήσεων και εντός της περιφέρειας Αττικής, έως τις 30.9.2023.

Αναλυτικά,

  • Στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι μετακινούνται έως τις 30.9.2023, εντός δομών υγείας της Περιφέρειας Αττικής, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ.
  • Στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το οποίο μετακινείται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η.6.2023 έως την 30ή.9.2023, εντός της Περιφέρειας Αττικής χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ.

Νέα οικονομικά κίνητρα για την ειδικότητα της αναισθησιολογίας

Στην ίδια προσπάθεια προσέλκυσης νέων γιατρών -αυτή τη φορά για την κάλυψη των τεράστιων κενών στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας στα Νοσοκομεία μας- εντάσσεται και άλλο άρθρο στην ίδια τροπολογία.

Σε αυτή, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να δώσει οικονομικά κίνητρα στους υπό ειδίκευση γιατρούς να επιλέξουν την αναισθησιολογία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θεσμοθετεί επίδομα 250 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στους ιατρούς που ειδικεύονται στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας στα νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το εν λόγω νέο κίνητρο ακολουθεί το επίδομα που είχε προβλεφθεί στο άρθρο 54 του ν. 4999/2022 για τους ιατρούς που ειδικεύονται στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας, καθώς και στους ιατρούς, οι οποίοι παρατείνουν την παραμονή τους, μετά από το πέρας του χρόνου ειδίκευσής τους.

Επίσης, σε άλλη πρόσφατη τροπολογία υπήρξε παρόμοια πρόβλεψη και για τους στρατιωτικούς γιατρούς που ειδικεύονται στην αναισθησιολογία, στα νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Προσθήκη παρ. 16 άρθρο 54 ν. 4999/2022).

Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων

Η ειδικότητα της αναισθησιολογίας είναι από τις περισσότερο δυσεύρετες -όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Από τα ελληνικά νοσοκομεία να απουσιάζουν αυτή τη στιγμή, σχεδόν οι 3 στους 10 γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας, ενώ  σχεδόν διπλάσια είναι τα κενά στους ειδικευόμενους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αναβολές χειρουργείων και τεράστιες λίστες αναμονής.

Το υπουργείο Υγείας, μετά από αλλεπάλληλες ανεπιτυχείς προσπάθειες να καλύψει τα κενά των οργανικών θέσεων αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, αποφάσισε να επενδύσει σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Κι αυτή είναι η προσέλκυση νέων γιατρών –με την παροχή κινήτρων– ώστε να επιλέξουν την ειδικότητα της αναισθησιολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πρόσφατη κίνηση της παροχής επιδόματος.

Παράταση στη θητεία των Διοικήσεων Νοσοκομείων

Τέλος, η ίδια τροπολογία περιλαμβάνει την τρίμηνη παράταση της θητείας των διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων, κάτι που υπαγορεύεται από την συγκυρία των εκλογών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως: «η θητεία όλων των διοικητών των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία έληξε ή λήγει έως τις 30.4.2023, παρατείνεται από τη λήξη της και έως την 31η.7.2023».

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Tags: BONUSΓΙΑΤΡΟΙΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κυψέλη: «Δεν ήθελα να το κάνω, μετάνιωσα ήδη» υποστηρίζει μέσω φίλης της η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη μέσα σε σχολείο
Εκπαίδευση

Κυψέλη: «Δεν ήθελα να το κάνω, μετάνιωσα ήδη» υποστηρίζει μέσω φίλης της η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη μέσα σε σχολείο

15.12.2025
Οι αγρότες κατέληξαν: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη, θα κλείσουν και τελωνεία, λιμάνια, δρόμους
Ελλάδα

«Ασπιρίνες οι παρεμβάσεις Τσιάρα» απαντούν οι αγρότες – Το σενάριο για «τακτοποίηση» των τρακτέρ

15.12.2025
Next Post
Ρωσία: Έκρηξη στο ηφαίστειο Σιβέλιτς – Κίνδυνος για τις αερομεταφορές

Ρωσία: Έκρηξη στο ηφαίστειο Σιβέλιτς – Κίνδυνος για τις αερομεταφορές

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Στον εισαγγελέα οι πρώτοι κατηγορούμενοι χούλιγκαν για την υπόθεση Λυγγερίδη

Στον εισαγγελέα οι πρώτοι κατηγορούμενοι χούλιγκαν για την υπόθεση Λυγγερίδη

26.04.2024

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για κατάργησή του και για εσωτερικούς χώρους εστίασης

28.03.2022

Εορταστικό ωράριο 2022: Πότε ξεκινά, τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

22.11.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved