Empisteutiko.gr
22.03.26 || 14:41
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αποτυχία μας που δεν εξηγήσαμε τι πραγματικά συμβαίνει – Δεν ευθύνεται ο Καραμανλής

17.03.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας
Share TweetShareEmail

«Ένα τόσο τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να μην έχει επίπτωση στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε τα αποτελέσματα χθεσινών δημοσκοπήσεων που δείχνουν πτώση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι η φυσιολογική αντίδραση αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις», είπε ο υπουργός και σχολίασε πως παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο κύριος αντίπαλος της κυβέρνησης δεν εισπράττει καθόλου επιπλέον ποσοστά. 

«Έχουμε περισσότερο μια οργή του κόσμου που οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά» ανέφερε και προέβλεψε ότι η οργή θα καταλαγιάσει. Σχολίασε μάλιστα ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοσκοπήσεων «γίνεται κάπως κουραστική».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σε δίκη παραπέμπει την υπόθεση των Τεμπών η πρόεδρος Εφετών Λάρισας – 36 οι κατηγορούμενοι

Τέμπη: Την Δευτέρα στη Λάρισα η έναρξη της μεγάλης δίκης – Τα ανοιχτά μέτωπα και οι προσδοκίες των συγγενών

22.03.2026
Η Κωνσταντοπούλου ανέβασε στο TikTok το βίντεο που κατέγραφε τον Γεωργιάδη με το κρακεράκι: Το χρονικό της άγριας κόντρας στη Βουλή

Η Κωνσταντοπούλου ανέβασε στο TikTok το βίντεο που κατέγραφε τον Γεωργιάδη με το κρακεράκι: Το χρονικό της άγριας κόντρας στη Βουλή

19.03.2026

«Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει»

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε πως «όλοι έχουμε στενοχωρηθεί, αλλά η στενοχώρια δεν είναι κομματικό ζήτημα, δεν υπάρχει ένας γονέας, που δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί στο τρένο».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση είπε ότι μόλις το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσε πως ήταν αποτυχία της κυβέρνησης ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει.

«Είναι ορισμός τους ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμενοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ήταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά».

Ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μετά το δυστύχημα τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργούσε. «Δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχανήμα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακρτιή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχείο της δικογραφίας» είπε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης «είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή, είχε ήχο και ένα κουμπί που αν το πάταγε θα φρέναραν τα τρενα. Ο πίνακας φώναζε, είναι όλα καταγεγραμμένα».

Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα, αλλά «εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε» σχολίασε, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν και μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας».

«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα»

Ερωτηθείς για τον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή είπε ότι «πήρε την απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν, και πήρε πάνω του ευθύνες παραπάνω από ό,τι του αναλογούσαν, διότι τελικά την πράξη ευθύνης του Καραμανλή την πουλήσαν στην κοινωνία ως ενοχή».

«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα, αλλά δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Ο κανιβαλισμός που ακολούθησε θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, κανένας πολιτικός δεν θα θέλει να παραιτηθεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

Για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή σχολίασε πως «δεν υπάρχει ζήτημα να μην είναι υποψήφιος, είναι βουλευτής Σερρών, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι των Σερρών αν θα ξαναπάει στη Βουλή».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στηρίζουμε όλοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εμπιστευόμαστε ότι θα κάνει τη δουλειά. Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι η επιλογή του κόσμου, δεν έκανε λίγα ο Μητσοτάκης σε τέσσερα χρόνια. Μην καταστρέφουμε και μην λιθοβολούμε μια ανορθωτική προσπάθεια 4 ετών. Θα τα αλλάξει όλα ο Μητσοτάκης αν του δώσει την ευκαιρία ο λαός».

 

Δείτε αναλυτικά τα βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Tags: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΕΜΠΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

«Παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών θα οδηγούσε σε ολοκληρωτικό πόλεμο», λέει ο Χαμενεΐ
Επιλογές Συντακτών

Τελεσίγραφο 48 ωρών από Τραμπ στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ – Με αντίποινα απειλεί η Τεχεράνη

22.03.2026
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον γνωστό bodybuilder και TikToker που διακινούσε αναβολικά
Έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον γνωστό bodybuilder και TikToker που διακινούσε αναβολικά

21.03.2026
Next Post

Επίσημο: Αυτός είναι ο νέος κατώτατος μισθός

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ρωσία: Οποιαδήποτε χώρα προσφέρει τα αεροδρόμια της στην Ουκρανία, θεωρείται ότι «εμπλέκεται στη σύγκρουση»

06.03.2022
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα

Βιολάντα: Διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες στο εργοστάσιο, φόβοι για νέα έκρηξη λόγω της μεγάλης διαρροής προπανίου

01.02.2026
Θεσσαλονίκη: Πέθανε αναπάντεχα ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης

Θεσσαλονίκη: Πέθανε αναπάντεχα ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης

22.11.2022

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved