Empisteutiko.gr
15.11.25 || 14:58
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει Έλληνας διάσωστης – «Οι Τούρκοι μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε»

10.02.2023
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Share TweetShareEmail

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία και τη Συρία μετά τα 7,8 Ρίχτερ. Η καταστροφή και το χάος που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός θα μείνουν χαραγμένες στα μυαλά όλων.

Ο Μιλτιάδης Μπενάκη, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΕΠΟΜΕΑ) μίλησε στο Newsbomb.gr για τις συγκλονιστικές εικόνες που έχουν δει ως τώρα οι Έλληνες διασώστες, για την αγάπη που τους δείχνουν καθημερινά οι Τούρκοι πολίτες και την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία και οδηγεί στους διασώστες στον μην παραιτούνται από την προσπάθεια να σώζουν ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα που άφησε πίσω του οι σεισμός.

«Επικρατεί πραγματικό χάος»

«Αρχικά πήγαμε στο Χατάι και στην συνέχεια ήρθαμε στο Ισκεντερούν όπου η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη. Ωστόσο, η κατάσταση στο Χατάι όπου ήταν ο πρώτος μας σταθμός είναι πραγματικά απελπιστική. Μιλάμε για συνθήκες πολέμου. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά γραμμή να ακολουθήσεις για την διάσωση. Όλα γίνονται άναρθρα. Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο να βοηθήσει όπως μπορεί με αποτέλεσμα να επικρατεί πραγματικό χάος», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο Μιλτιάδης Μπενάκης, επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης) που βρέθηκε χθες στο Χατάι της Τουρκίας χθες (10/2).

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Παγιδευμένες στο πλοίο παραμένουν χιλιάδες αγελάδες «χωρίς χαρτιά» στην Τουρκία – Τουλάχιστον 58 πέθαναν, άλλες 140 γέννησαν

Παγιδευμένες στο πλοίο παραμένουν χιλιάδες αγελάδες «χωρίς χαρτιά» στην Τουρκία – Τουλάχιστον 58 πέθαναν, άλλες 140 γέννησαν

15.11.2025
Τουρκία: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του C-130 που συνετρίβη στη Γεωργία – «Στείλαμε 46 άτομα για να ερευνήσουν το δυστύχημα»

Τουρκία: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του C-130 που συνετρίβη στη Γεωργία – «Στείλαμε 46 άτομα για να ερευνήσουν το δυστύχημα»

12.11.2025

«Η ελπίδα είναι το κίνητρο του διασώστη»

 

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί από τα συντρίμμια, ο κ. Μπενάκης ανέφερε ότι όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση δυσκολεύει αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. «Αυτό είναι το κίνητρο του διασώστη. Η ελπίδα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπενάκης.

«Οι Τούρκοι μας χειροκροτούν»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των Τούρκων στην βοήθεια που δέχονται από τους Έλληνες διασώστες ο κ. Μιλτιαδης Μπενάκης δήλωσε στο Newsbomb.gr: «οι Τούρκοι είναι καταπληκτικοί και πολύ φιλόξενοι παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μας χειροκροτούν, μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε, μας βλέπουν σαν δικούς ανθρώπους».

Νεκροί οι δύο Έλληνες της Αντιόχειας

Νεκρό βρέθηκε το ζευγάρι των δύο Ελλήνων που χάθηκαν στα συντρίμμια της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newbsomb.gr, το ζευγάρι αναγνώρισε ο γαμπρός του.

Το άτυχο ζευγάρι.

Ο Γιώργος Αντύπας και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 65 και 62 ετών αντίστοιχα εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι, στα συντρίμμια του σπιτιού τους, και κάτω από τόνους τσιμέντου. Στην αρχή οι αρχές επέδειξαν στον γαμπρό το δαχτυλίδι του άνδρα και δεν το αναγνώρισε, ενώ στη συνέχεια τον ανέσυραν από τα συντρίμμια. Τότε, τον αναγνώρισε.

Αναμένεται και η ανάσυρση της άτυχης γυναίκας.

Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας – Δέρνουν όσους κάνουν πλιάτσικο

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται τις μετά τον σεισμό της Τουρκίας στους δόμους της σεισμόπληκτης περιοχής.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τα social media δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν πλιάτσικο σε κλειστά καταστήματα ή στα ερείπια εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση στη χώρα.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις τον πολιτών σε βάρος τους ήταν βίαιες. Βίντεο που δημοσιεύθηκαν δείχνουν εξαγριωμένους πολίτες να έχουν πιάσει συμπολίτες τους που κάνουν πλιάτσικο και να τους χτυπούν αλύπητα στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει ληστές και τους χαστουκίζουν.

Στο θέμα που έχει προκύψει με το πλιάτσικο στις σεισμόπληκτες περιοχές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Ερντογάν: «Άργησε να φτάσει η βοήθεια στους πληγέντες»

«Η καταστροφή επηρέασε τόσα πολλά κτίρια (…) που δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παράσχουμε την έκτατη βοήθεια όσο γρήγορα ελπίζαμε», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε επίσκεψή του στην πόλη Αντιγιαμάν (νότια), που έχει πληγεί σοβαρά από την καταστροφή.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που ανέρχεται σε τουλάχιστον 19.388 νεκρούς στην Τουρκία, από τους δύο πιο ισχυρούς σεισμούς εδώ και έναν αιώνα στη χώρα.

Ο Ερντογάν είχε ήδη αναγνωρίσει την Τετάρτη «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στο σεισμό, λέγοντας ότι είναι «αδύνατον να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή».

Ο πανταχού παρών Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 20 χρόνια και επιθυμεί να παραμείνει μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, επικρίνεται έντονα από τους επιζώντες για τη βραδύτητα της άφιξης της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Στην επαρχία Αντιγιαμάν, μια από τις πληγείσες από τους σεισμούς, ο Μεχμέτ Γιλντιρίμ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες «δεν είδα κανέναν πριν τις 14:00 τη δεύτερη ημέρα μετά τον σεισμό», δηλαδή 34 ώρες μετά την πρώτη δόνηση. «Ούτε το κράτος ούτε την αστυνομία ούτε στρατιώτες. Ντροπή σας! Μας αφήσατε στην τύχη μας».

Πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν ελλείψεις σε διαθέσιμα μέσα, ιδίως σε προμήθειες. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε την Πέμπτη την ανάπτυξη περισσότερων ανυψωτικών μηχανημάτων και διασωστών – ειδικά ξένων – στην πόλη.

«Μπορεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να υπήρξαν ελλείψεις, τεχνικά προβλήματα, αλλά είμαστε στο πλευρό του λαού μας με όλα μας τα μέσα», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει «πιθανόν τη μεγαλύτερη ομάδα διάσωσης στον κόσμο, με 141.000 διασώστες.

Παράλληλα ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Τουλάχιστον 19.388 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια κατά τις πρώτες πέντε ημέρες ερευνών, μετά τον σεισμό που είναι ήδη ο πιο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία μετά το 1939, όταν έχασαν τη ζωή τους 33.000 άνθρωποι.

Tags: ΣΕΙΣΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Βενεζουέλα: Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τις επιθέσεις και το ενδεχόμενο πολέμου
Κόσμος

Βενεζουέλα: Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τις επιθέσεις και το ενδεχόμενο πολέμου

15.11.2025
Παγιδευμένες στο πλοίο παραμένουν χιλιάδες αγελάδες «χωρίς χαρτιά» στην Τουρκία – Τουλάχιστον 58 πέθαναν, άλλες 140 γέννησαν
Κόσμος

Παγιδευμένες στο πλοίο παραμένουν χιλιάδες αγελάδες «χωρίς χαρτιά» στην Τουρκία – Τουλάχιστον 58 πέθαναν, άλλες 140 γέννησαν

15.11.2025
Next Post
Σεισμός στην Τουρκία: Στέλνουν βρώμικα ρούχα, τακούνια, κορσέδες και ψεύτικες βλεφαρίδες στους σεισμόπληκτους

Σεισμός στην Τουρκία: Στέλνουν βρώμικα ρούχα, τακούνια, κορσέδες και ψεύτικες βλεφαρίδες στους σεισμόπληκτους

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορονοϊός: 6150 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 49 νεκροί και 431 διασωληνωμένοι

03.11.2021
Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος έπνιξε τον 64χρονο, έγραψε τη λέξη «Παιδεραστής» με το αίμα του θύματος

Συναγερμός για 150 πιθανούς στόχους ισλαμιστών στην Ελλάδα – Σε ποια σημεία υπάρχει αυξημένη προστασία

20.10.2023
«Ο κλώνος του Πούτιν ευχήθηκε στους Ρώσους για το 2024» υποστηρίζει το Newsweek

Διάγγελμα Πούτιν: Η πολεμική σύγκρουση λαμβάνει πλανητικό χαρακτήρα – Έκαναν λάθος οι ΗΠΑ

21.11.2024

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved