Η Εύα Καϊλή, απολογείται για το “Qatar Gate” στις Βρυξέλλες στις 9 το πρωί (10 ώρα Ελλάδας), με αναφορές να λένε πως δεν έχει αντιληφθεί την πλήρη διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καθώς δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ, και λαμβάνει ενημέρωση από τον πατέρα και τους δικηγόρους της. Μέχρι τις 12 αναμένεται να έχει βγει η απόφαση.
Την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή είδαν στις Βρυξέλλες οι δικηγόροι της και όπως ανέφεραν συνάντησαν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο που ανησυχεί για την δίχρονη κόρη της, την οποία δεν έχει δει καθόλου όλες αυτές τις ημέρες, καθώς η μόνη επίσκεψη που έχει δεχτεί στις φυλακές του Χάρεν είναι από τον πατέρα της.
Η Ευα Καϊλή υποδέχτηκε τους δικηγόρους της σε ένα κοινόχρηστο χώρο στις φυλακές με την συνάντηση να κρατά 4 ώρες και 20 λεπτά και συζήτησαν για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.
Σε κακή ψυχολογική κατάσταση
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε πως η ευρωβουλευτής είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.
Όπως είπε, αισθάνεται προδομένη από το σύντροφό της και τόνισε πως καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής.
«Ήμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία. Είναι προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές.Έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο σύντροφός της είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Η κ. Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία».
Τι θα γίνει με την κόρη της Εύας Καϊλή
Η Εύα Καϊλή ζητά να αποφυλακιστεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματά της είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με την υπόθεση. Ωστόσο, οι αρχές του Βελγίου έχουν απάντηση στο επιχείρημα της Καϊλή, καθώς είθισται στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους.
Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο.
Πηγή: newsit.gr