Empisteutiko.gr
02.07.25 || 13:33
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

«Το φυσάει και δεν κρυώνει» με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης

23.05.2022
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Η διπλωματική και στρατιωτική αντεπίθεση του Ερντογάν: Πώς η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη

Ο Ερντογάν απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ και αυξάνει το απόθεμα σε πυραύλους

16.06.2025
Τουρκία: Η Άγκυρα αποσύρεται από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη

Επίθεση Ερντογάν στους ΛΟΑΤΚΙ: «Ο αγώνας ενάντια στη διαστροφή είναι ένας αγώνας για την ελευθερία»

24.05.2025

Μιλώντας αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Σκληρές δηλώσεις, που δυναμιτίζουν έτι περαιτέρω το κλίμα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει «βέλη» κατά Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, ανέφερε: «Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης (σ.σ. εννοώντας τον «Αττίλα») στην Κύπρο».

Υπονοώντας και πάλι τη χώρα μας, είπε ότι, «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO».

Μιλώντας κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι εντυπωσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και ότι μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για τρεις μέρες και στη θάλασσα για 12 εβδομάδες χωρίς ανεφοδιασμό.

Όπως είπε, το Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027. Ανέφερε ακόμη ότι από φέτος θα μπαίνει στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού και ένα υποβρύχιο και πως μέχρι το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει έξι νέου τύπου υποβρύχια.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, προχωρούν και οι προετοιμασίες για το εθνικής κατασκευής υποβρύχιο της χώρας. Είπε ότι η κατασκευή του ξεκινά το 2025 και σχεδιάζουν να το παραδώσουν στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εντός πέντε-έξι ετών.

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας» συμπλήρωσε.

erdogan_ypovryxio_3

Τα υποβρύχια που παίρνει η Τουρκία από τη Γερμανία είναι ίδιου τύπου με αυτά που έχει η Ελλάδα, όπως το «Παπανικολής», στο πλαίσιο της συμφωνίας Βερολίνου και Άγκυρας ήδη από το 2009. Τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, ωστόσο, θα τα κατασκευάσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι.

«Παρά την προδοσία των χωρών που θεωρούσαμε φίλες χώρες και τα παιχνίδια των συμμάχων, το πετύχαμε αυτό. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο» είπε. Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «τα όπλα, που δεν μας δόθηκαν έναντι αμοιβής, μεταφέρθηκαν δωρεάν με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά στις αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις».

Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO (σ.σ. η οργάνωση του Γκιουλέν), οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας τη νύχτα της 15ης Ιουλίου». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι ηγέτες των τρομοκρατών στη Συρία έγιναν δεκτοί με κόκκινα χαλιά».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις κυρώσεις εναντίον μας, ειδικά από τη Σουηδία. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι’ αυτά» είπε και προσέθεσε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι δίκαιες προσδοκίες της Τουρκίας για στήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στο θέμα των κυρώσεων.

«Ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» κατέληξε.

erdogan_ypovryxio_2
Tags: ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε Δημόσιο και ΕΕ για ΕΣΠΑ και αποζημιώσεις ενοικίου
Ελλάδα

Σοκ στη Μεγαλόπολη: Έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα

02.07.2025
Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία
Επιλογές Συντακτών

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

02.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved