Empisteutiko.gr
17.03.26 || 04:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής -Σκρέκας: Μέχρι το βράδυ τα περισσότερα προβλήματα θα λυθούν

25.01.2022
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, θα έχουν αποκατασταθεί έως το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Από χθες το βράδυ έχουν μειωθεί κατά 50% οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ μέχρι σήμερα το βράδυ στόχος είναι να έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκα στην ενημέρωση που έγινε λίγο μετά το μεσημέρι για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Οπως εξήγησε, παραμένει δυσχερής η πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των βλαβών λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ανεβαίνει ελαφρώς σήμερα η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός: Kristin το όνομα της κακοκαιρίας που θα χτυπήσει με καταιγίδες και ισχυρές βροχές την Αττική και άλλες 7 περιοχές

28.01.2026
Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη παλαιοημερολογίτης ιερέας που αυνανιζόταν έξω από σχολείο αλλά έλεγε πως προσευχόταν

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Πέμπτη στην Αττική

21.01.2026

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο υπουργός, από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας στην κορύφωση του φαινομένου, μετά τις εντατικές εργασίες που συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, τις πρωινές ώρες περιορίστηκαν σε 45 και το μεσημέρι σε 37, τμήματα των οποίων έχουν αποκατασταθεί.

Από την πλευρά του o διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος ανέφερε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών επιχειρούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την αστυνομία. Προτεραιότητα δίνεται στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ αυτήν την ώρα ελικόπτερο επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης στην ανατολική Αττική προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση για την αποκατάσταση των βλαβών. Η εικόνα στο δίκτυο αυτήν την ώρα έχει ως εξής:

– Στην Αττική οι 37 γραμμές μέσης τάσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα επηρεάζουν τις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι. Έχει αρχίσει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη. Σημαντικότερα είναι τα προβλήματα στην ανατολική Αττική και χωρίς ρεύμα είναι περιοχές σε νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Μαραθώνα, Καλύβια, Κερατέα και Κάτω Σούλι, όπου είναι εξαιρετικά δυσχερής η πρόσβαση των συνεργείων.

– Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο, έναν στα Χανιά, έναν στη Νάξο και μία τουριστική περιοχή στη Σέριφο.

– Στην κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, σε τέσσερις οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, τρεις στη Βοιωτία και δέκα στην Αταλάντη.

– Στη Βόρεια Εύβοια χωρίς ρεύμα είναι έξι οικισμοί και στη Νότια Εύβοια 15.

Η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης
Εντωμεταξύ, πριν από λίγο, ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα ηλεκτροδότησης.

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημέρωση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς πληροφόρησης του κοινού, ενημερώνει ότι διεξάγονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την επέλαση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι όλες του οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και πάνω από 180 οχήματα. Τα συνεργεία είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για την εξασφάλιση της πρόσβασης στα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν και να διεξαχθούν εργασίες, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές.

Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές Μέσης Τάσης σε δύσβατα σημεία της Ανατολικής Αττικής, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σημεία με βλάβες και να δοθούν οι κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Ειδικότερα για τις βλάβες ανά περιοχή: 

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Οι συγκεκριμένες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν, όχι στο σύνολο αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, είναι η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται. Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λάυριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, τμήματος ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, ενώ στόχος της ημέρας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου Μέσης Τάσης.

Θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.

Τέλος, τονίζεται ότι όσο υπάρχει έστω και μία βλάβη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει τις πυρετώδεις εργασίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές. Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τα συνεργεία και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίοι για άλλη μια φορά συνεχίζουν να εργάζονται αδιάλειπτα και κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να δοθεί ρεύμα σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Tags: ΑΤΤΙΚΗΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του πλοίου «Raptor» – Το χρονικό του ναυαγίου
Ελλάδα

Σκάφος της Frontex με έξι επιβάτες βούλιαξε στο Καστελόριζο – Δύο τραυματίες

16.03.2026
Στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου της Κύπρου στέλνουν οι Τούρκοι έξι F-16 την ημέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη και Μακρόν
Ελλάδα

Πράσινο φως από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την αναβάθμιση των F-16 και την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

16.03.2026
Next Post

Καραμανλής: 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες τρένων που εγκλωβίστηκαν -Για ποια δρομολόγια

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Συναγερμός στα Γιάννενα: Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο

01.11.2020
Λάτρης της γυμναστικής και του TikTok ο Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια και λήστεψε δύο ηλικιωμένα αδέρφια σε χωριό της Τρίπολης

Λάτρης της γυμναστικής και του TikTok ο Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια και λήστεψε δύο ηλικιωμένα αδέρφια σε χωριό της Τρίπολης

03.12.2025
Τέλος εποχής για τα δύο πιο δημοφιλή πιστοποιητικά – Πολιτικές ταυτότητες σε όλους τους ένστολους

Τέλος εποχής για τα δύο πιο δημοφιλή πιστοποιητικά – Πολιτικές ταυτότητες σε όλους τους ένστολους

17.04.2025

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

20.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved