Empisteutiko.gr
14.03.26 || 22:47
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Black Friday: Ξεκίνησαν οι «γενναίες» προσφορές – Εκπτώσεις έως 70% σε επώνυμα είδη

22.11.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Άνοιξε σήμερα η αυλαία για την Black Friday εβδομάδα, γιατί αν και η επίσημη ημέρα που ανοίγει «πανηγυρικά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, ωστόσο τα καταστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν γενναίες προσφορές, για να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν τους τζίρους τους.

Στο «χορό» της Black Friday έχουν ήδη μπει από καταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, μπουτίκ, αλυσίδες με είδη ένδυσης, καλλυντικών δώρων και αξεσουάρ για το σπίτι, μέχρι καφετέριες, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Τα μηνύματα προς τους καταναλωτές έρχονται από παντού: από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο,  μέσω email και μηνυμάτων στο κινητό, αλλά και μέσα από περιοδικά, εφημερίδες και αφίσες σε στάσεις λεωφορείων.

Μετά από την περυσινή αδυναμία των εμπόρων, εξαιτίας της καραντίνας, να «ξεπουλήσουν» μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα, φέτος οι έμποροι ελπίζουν ότι η Black Friday θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Black Friday: Πόσα χρήματα χάνουν οι Έλληνες από τις απάτες

Black Friday και Cyber Monday: Ανοιχτά τα μαγαζιά και την Κυριακή – Τι να προσέξετε

29.11.2025
Black Friday: Πόσα χρήματα χάνουν οι Έλληνες από τις απάτες

Γιατί είναι πεσμένη η Black Friday – «Εμείς φταίμε, το “ξεχειλώσαμε”»

28.11.2025

Θετικές προσδοκίες

Την θετική του εκτίμηση για την Black Friday και κυρίως για την Cyber Monday που ακολουθεί τρεις ημέρες μετά – στις 29 Νοεμβρίου – κάνει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Αντώνης Ζαΐρης, λέγοντας ότι οι γενιές Millenians και η Generation Z είναι απόλυτα εξοικειωμένες με τις ηλεκτρονικές αγορές, γι’ αυτό και θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες.

Μιλώντας στο newsit.gr o κ. Ζαΐρης τόνισε ότι: «Η μέχρι τώρα αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης είναι προπομπός θετικών εξελίξεων για τη διαμόρφωση του ΑΕΠ στα τέλη του χρόνου, όπου θα συμμετάσχει με πάνω από το 70%.   Παρά τα μέτρα, ο κόσμος εκδηλώνει αβίαστα την αγοραστική του διάθεση, μετά από μία μακρά περίοδο περιορισμού των δραστηριοτήτων του.   Εάν δούμε το σύγχρονο προφίλ του καταναλωτή, διαπιστώνουμε ότι, οι επιλογές του δεν αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών αλλά επιλογές που συνδυάζονται με την προσωπικότητά του στο πλαίσιο μιας συνολικής εμπειρίας που του παρέχεται στην αγορά».

Οι «κράχτες» των προσφορών

Η Black Friday, ήρθε στην Ελλάδα, το 2016 και μαζί ήρθε και ο ενθουσιασμός στους καταναλωτές. Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος της Public που καθιέρωσε την πολιτική «πτώσης τιμών» στην έναρξη της εορταστικής σεζόν, καταφέρνοντας μάλιστα να σχηματίζει ουρές έξω από τα καταστήματά της.

Ενδεικτικά αναφέρεται η πολιτική επώνυμων αλυσίδων ενόψει της Black Friday περιόδου. Για παράδειγμα η Public και MediaMarkt, φέτος για πρώτη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για super Black Friday προσφορές. Ο όμιλος επικοινωνεί προς το κοινό ότι εκατομμύρια προϊόντα από την τεράστια γκάμα του Public, συναντούν τις κορυφαίες συσκευές της MediaMarkt και μαζί δημιουργούν το μεγαλύτερο Ελληνικό Black Friday.  Όπως υποστηρίζουν, Black Friday προσφορές με την εγγύηση χαμηλότερης τιμής, υπάρχουν σε όλη την γκάμα, από τηλεοράσεις, smartphones, gaming κονσόλες, laptops, smart living, wearables, οικιακές συσκευές και πολλά άλλα προϊόντα.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η πολιτική του ομίλου Public MediaMarkt για ενίσχυση της κίνησης στα φυσικά καταστήματα, γι’ αυτό και τονίζει ότι η εγγύηση χαμηλότερης τιμής ισχύει για αγορά προϊόντων στα φυσικά καταστήματα.

Άμεσα ανταγωνιστικές είναι και οι τιμές με τις οποίες πουλάνε αυτές τις ημέρες οι ομοειδείς αλυσίδες. Στον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, υπάρχουν μεγάλες προσφορές, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις κουζινομηχανές και λευκές συσκευές όπως ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνους, καθώς και σε διάφορες συσκευές για το σπίτι όπως αφυγραντήρες, ιονιστές, air condition.   Στην Πλαίσιο απαντούν κι εκεί με μεγάλες προσφορές και πτώσεις τιμών, όπως σε κινητή συσκευή που η τιμή της από 1099 «κατεβαίνει» σε 749 ευρώ και σε προσωπικό υπολογιστή (laptop) που λόγω των ημερών, πουλιέται με κέρδος 300 ευρώ.

Δωρεάν μεταφορικά για on line παραγγελίες, αλλά και εκπτώσεις Black Friday έως 60% διαφήμισε η Intersport, ενώ με πρωτότυπη και χιουμοριστική καμπάνια, με κεντρικό μήνυμα ‘‘Πρακτικά θέλεις  Black Friday στα Praktiker’’, η Praktiker, «ρίχνει» τις τιμές σε όλες τις κατηγορίες που εμπορεύεται από έπιπλα και είδη σπιτιού, μέχρι ηλεκτρικά εργαλεία, ψησταριές και αξεσουάρ για BBQ.

Εκπτώσεις έως 70% διαφημίζουν και στα Entos, ενώ στη Γρηγόρης Μικρογεύματα, με τη χρήση κωδικού που ισχύει για τις Black days ο καταναλωτής μπορεί να κάνει την παραγγελία του με έκπτωση 30%.

Οι προκλήσεις στο εμπόριο είναι πολλές και μεγάλες και όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς,  ο σωστός καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής.

Υπενθυμίζεται, ότι με την Black Friday «ανοίγει» πανηγυρικά η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Στην Αμερική, γιορτάζεται, από το 1952, στα μαγαζιά, με γενναίες προσφορές, εκπτώσεις και τεράστιους τζίρους, ωθώντας πολλές φορές στα άκρα συμπεριφορές καταναλωτών, που είτε διανυκτέρευσαν έξω από ένα πολυκατάστημα, είτε περίμεναν για ώρες σε μία μεγάλη ουρά, ώστε να αποκτήσουν κάποιο προϊόν, όχι πρώτης ανάγκης, αλλά σίγουρα ένα προϊόν, που θα προσφέρει ευχαρίστηση, όπως και το νόημα των εορτών!

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: BLACK FRIDAY
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακή
Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο κρατούμενοι

14.03.2026
Η Σοφία Μητσοτάκη δημοσίευσε το boarding pass – «Ελπίζω ότι εδώ ολοκληρώνεται αυτή η αθλιότητα»
Ελλάδα

Η Σοφία Μητσοτάκη δημοσίευσε το boarding pass – «Ελπίζω ότι εδώ ολοκληρώνεται αυτή η αθλιότητα»

14.03.2026
Next Post

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή στα 28 του ο Ιωάννης Τοπκάρογλου από επιπλοκές κορωνοϊού

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Συνελήφθη δεύτερη φορά αλλοδαπός για εμπρησμό στη Ραφήνα – Αλλες δύο συλλήψεις σε Πόρο και Σαλαμίνα

30.06.2024
Τουρισμός για Όλους 2022: Νέα κλήρωση για το voucher των 150 ευρώ – Η ημερομηνία

Από σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού -Ποια ΑΦΜ αφορά, οι δικαιούχοι

30.05.2023
Χάος στη Γαλλία: Οι αγρότες περικύκλωναν το Παρίσι – Απειλούν να μπουν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα

Χάος στη Γαλλία: Οι αγρότες περικύκλωναν το Παρίσι – Απειλούν να μπουν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα

27.01.2024

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved