Empisteutiko.gr
18.02.26 || 17:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε Ιόνιο και Ηπειρο -Καταφθάνει στην Αττική (Live γράφημα)

08.10.2021
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά» ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραμπ: Το Ιράν «θέλει να διαπραγματευτεί» – Ο στρατός των ΗΠΑ εξετάζει «πολύ δυνατές επιλογές»

Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ

18.02.2026
Μητσοτάκης: Στην Ινδία με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

Μητσοτάκης: Στην Ινδία με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

18.02.2026

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 7 με 8 μποφόρ.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Κέρκυρα
Ηδη, η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, αυλές σπιτιών να έχουν πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, 10 κλήσεις για άντληση υδάτων, 18 κλήσεις για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε την επαρχιακή οδό Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, με συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαύλιου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ και στην κεντρική. Στη Θράκη νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τις βραδινές ώρες στο Θρακικό και τη Χαλκιδική 7 με 8 μποφόρ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα βόρεια στα 7 μποφόρ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τη νύχτα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς. Στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τη νύχτα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ.
Meteo: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, την Παρασκευή αναμένεται κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα δυτικά.

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία και σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

H πρώην γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Χατζηδάκη ελεγχόμενη για τα «μαϊμού» επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Επιλογές Συντακτών

H πρώην γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Χατζηδάκη ελεγχόμενη για τα «μαϊμού» επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

18.02.2026
Μητσοτάκης: Στην Ινδία με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου
Επιλογές Συντακτών

Μητσοτάκης: Στην Ινδία με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

18.02.2026
Next Post

Επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο – Πως θα επιδοτηθεί το ρεύμα, όλα τα εισοδηματικά κριτήρια

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τραγωδία στον Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Κατερίνη: 16χρονος τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από πτώση του στη θάλασσα από προβλήτα

06.06.2024
Ιαπωνία: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων – 48 νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων – 48 νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ

02.01.2024

Παραλίγο τραγωδία στα Ιωάννινα: 34χρονος που ξεναγούσε τηλεοπτικό συνεργείο δέχθηκε σκάγια κυνηγού

19.02.2024

ΤΑΣΗ_

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

31.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας

Λόρα: Ο πραγματικός λόγος που οι γονείς της δεν πηγαίνουν στη Γερμανία να τη βρουν

04.02.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

28.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved