Empisteutiko.gr
08.09.25 || 04:38
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορονοϊός: Η μετάδοση στα σχολεία φέρνει πιο κοντά το 4ο κύμα πανδημίας – Σκέψη για αύξηση των ΜΕΘ για παιδιά

21.09.2021
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail

Η έξαρση της πανδημίας στα σχολεία και στα παιδιά, τα οποία, αποδεικνύονται ευάλωτα στη μετάλλαξη Δέλτα, φέρνει πιο κοντά το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο και στους επιστήμονες.

«Το τέταρτο κύμα είναι μπροστά μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τοποθετώντας την έναρξη του στα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω της μεγάλης διασποράς στα σχολεία.

Μια τάση που άρχισε να παίρνει την ανιούσα πριν από την έναρξη των σχολείων και μετά τις διακοπές, και σημείωσε κατακόρυφη άνοδο με την επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σε ψυχιατρική κλινική η μητέρα του βρέφους που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στην Πάρο

Χανιά: Στη ΜΕΘ νεογέννητο 16 ημερών που κόλλησε κορονοϊό

05.08.2025
Η Εσθονία στην κορυφή της εκπαίδευσης με AI στα σχολεία

Η Εσθονία στην κορυφή της εκπαίδευσης με AI στα σχολεία

26.05.2025

«Καμπάνα κινδύνου» για τη διασπορά

Μία μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης τα δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά. Ένα στα τρία πλέον παιδιά, και όχι στα πέντε, νοσούν με κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις η απόσταση των δύο μέτρων δεν είναι τελικά ασφαλής για τον περιορισμό της διασποράς. Κάτι που προφανέστατα δημιουργεί ανησυχία σε σχέση με την οργάνωση και η λειτουργία των σχολείων.

Επιχείρηση «ενημέρωση γονέων» για τα κρούσματα στα σχολεία.

Κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των παιδιών από 4 έως 17 ετών που νοσούν, όπως προκύπτει από τα διαγνωστικά τεστ.

Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της πλατφόρμας «Μy school», θα είναι προσβάσιμα και τα στοιχεία για τα τμήματα εκείνα που βρίσκονται σε αναστολή.

Δυο πρωτοβουλίες που στόχο έχουν όχι μόνο την ενημέρωση των γονέων αλλά και «την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης, απαραίτητου σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας», εξηγούν στο newsit.gr πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σχέδιο Β’ για ΜΕΘ παίδων

Βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι η αύξηση των κλινών σε παιδιατρικές ΜΕΘ.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από τα μεγάλα νοσοκομεία παίδων που υπάρχουν στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα, και αν χρειαστεί θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και μαιευτήρια που διαθέτουν ΜΕΘ για παιδιά. Αντίστοιχα το ίδιο θα ισχύσει και για άλλες μεγάλες πόλεις.

Η προσοχή στρέφεται στην περιφέρεια, όπου εκεί επεξεργάζονται σχέδιο για μετατροπή ΜΕΘ ενηλίκων σε παίδων.

Νέα έκκληση για άμεσο εμβολιασμό των παιδιών

Κυβέρνηση και επιστήμονες με μια φωνή απευθύνουν νέα έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν άμεσα τα παιδιά τους άνω των 12 ετών.

Τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, κι ακόμη και αν αύριο έκαναν το εμβόλιο όλα τα παιδιά, ανοσία θα υπήρχε σε ένα μήνα.

 

«Η εκδήλωση του τέταρτου κύματος ως τις αρχές Οκτώβρη είναι “μονόδρομος” αλλά είναι σημαντικό να φρενάρουμε την εξέλιξη του και να προστατευτούν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και τα μη εμβολιασμένα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή» δηλώνει στο newsit.gr κυβερνητικά στέλεχος που εμπλέκεται ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας.

Κεραμέως: Καθήκον να πείσουμε τους γονείς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, το ποσοστό είναι στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12 έως 14 ετών.

«Στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση στους εμβολιασμούς. Αρκεί; Όχι. Και είναι καθήκον όλων μας, να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Αντίθετα, όπως είπε, τα στοιχεία πολύ καλύτερα για τους εκπαιδευτικούς, καθώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί ξεπερνάει το 82%.

Σκέψη για αλλαγή του 50%+1

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο στα σχολεία αν υπάρξει κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, οι μαθητές που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί, θα κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, εργαστηριακά και αυτοδιαγνωστικά, τα οποία θα καλύπτονται από το κράτος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Plan b’, αν και εφόσον χρειαστεί θα μειωθεί το όριο του 50% + 1 μαθητής νοσούντες σε ένα τμήμα προκειμένου να κλείσει.

Σήμερα για να σταματήσει να λειτουργεί ένα τμήμα 25 μαθητών θα πρέπει να νοσήσουν 13 εξ αυτών.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣΣΧΟΛΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης για την υπογραφή της σύμβασης για τον ΒΟΑΚ: Σπουδαία μέρα για την Κρήτη, εκπληρώνουμε τη δέσμευση του 2019
Πολιτική

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η συμμορία του ξυλόλιου εργαλειοποίησε τον πόνο των συγγενών – Τώρα ξέρουμε τι ακριβώς έγινε (Bίντεο))

07.09.2025
«Επιχείρηση ενότητα» από Τσίπρα: Τι φέρνει η παρέμβασή του – Οι αποδέκτες των τριών μηνυμάτων
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία»

07.09.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τον νεαρό Γεράσιμο που επέζησε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Επιστρέφει Ελλάδα ο Γεράσιμος – «Η καρδιά του χτυπάει δυνατά»

04.03.2025

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έπεσε από τον 3ο όροφο του σχολείου του

05.02.2021

Νέα μέτρα ανακοίνωσε και η Νορβηγία, απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ ενώ κλείνουν πισίνες και γυμναστήρια

14.12.2021

ΤΑΣΗ_

Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved