Empisteutiko.gr
15.03.26 || 09:32
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

08.07.2021
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στις αρχές της εβδομάδας επίσης σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιερέων που ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είπε ότι υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο και πως ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μπλόκα: Επιμένει ο «σκληρός πυρήνας» των αγροτών – Κόβουν την Ελλάδα στα δύο στις 16:00

Κλειδώνει η συνάντηση Μητσοτάκη με τους «αγροτοπατέρες»: Προς εκτόνωση των μπλόκων μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

15.01.2026
Μπλόκα αγροτών: 5-7 το απόγευμα κλείνουν και τις παρακαμπτηρίους στη Νίκαια(Βίντεο)

Στα 8,5 λεπτά/kWh το ρεύμα για τους αγρότες – Δείτε live τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης

07.01.2026

Νωρίτερα, η κα Πελώνη σημείωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα κατέγραψε τις τελευταίες μέρες επιβάρυνση.

«Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον νότιο τομέα Αθηνών, όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχονται όπως προκύπτει από ιχνηλατήσεις, από χώρους διασκέδασης», τόνισε η κ. Πελώνη.

Πρόσθεσε επίσης πως «υψηλό είναι και το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης τη συμμετοχή τους σε συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκαν και τίθενται από σήμερα σε ισχύ αυστηρά μέτρα σε χώρους εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε μάλιστα πως «οι επιχειρήσεις στις οποίες θα διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την αμέσως επόμενη μέρα.

Κάθε παράβαση θα επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. και 5.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα και -σε κάθε περίπτωση- σφράγιση από την επόμενη και για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια».

Η κ. Πελώνη σημείωσε επίσης πως «πάνω από 60% των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test. Όλοι οι νέοι 18-30 ετών και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία έως μεθαύριο Σάββατο 4 self-test για τον μήνα Ιούλιο. Είναι, άλλωστε, προφανές πως η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος κάθε συμπολίτη μας που προσβάλλεται από τον ιό και βεβαίως στον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα».

Και επανέλαβε: «Μόνη λύση, ωστόσο, παραμένει ο εμβολιασμός. Και η λύση αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, καθώς έχει εισβάλει και στη χώρα μας και αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος.

Στόχος είναι το επόμενο διάστημα, να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού, οι συμπολίτες μας που διστάζουν ή αμφιβάλλουν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. Έχουμε στα χέρια μας μια ασπίδα που δεν είχαμε στην προηγούμενη φάση: το εμβόλιο, στο οποίο έχουν καθολική, δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, δουλεύουν, μας προστατεύουν όλους. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση, για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμο, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων: Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, τοπικών φορέων, αλλά και των συμπολιτών μας που έχουν ήδη εμβολιαστεί και μπορούν να ενημερώσουν για τη δική τους εμπειρία.

Ήδη ενισχύεται η προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί 300.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης.

Με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών ξεκίνησε από την Κρήτη -και θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα- επιμέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα με κινητά συνεργεία, έτσι ώστε να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει – ύστερα από θετική γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών – η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, μετά από γονεϊκή συναίνεση. Την προσεχή Δευτέρα, στην καθιερωμένη τακτική ενημέρωση, θα δοθούν οδηγίες σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλίζεται η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗΜΕΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μέση Ανατολή: Πρώτα θα χτυπήσει η Χεζμπολάχ και μετά το Ιράν λένε οι New York Times – Φόβος για επίθεση στη Χάιφα
Επιλογές Συντακτών

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας

14.03.2026
Οι 15 επικίνδυνες μέρες του Ντόναλντ Τραμπ: Το παζάρι με τα πυρηνικά και το σχέδιο με Νετανιάχου για τη Γάζα
Επιλογές Συντακτών

Το Ιράν απειλεί να κάνει στάχτη πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ – «Η Τεχεράνη ηττήθηκε και θέλει συμφωνία», απαντά ο Τραμπ

14.03.2026
Next Post

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: 85χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο Φίλυρο

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

22.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Άνοιξαν τον τάφο της μητέρας τους και ήταν άδειος

17.06.2023
Λάρισα: Άγρια δολοφονία 35χρονης – Τη βρήκαν χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα

Λάρισα: Άγρια δολοφονία 35χρονης – Τη βρήκαν χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα

09.09.2022

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved