Empisteutiko.gr
04.07.25 || 13:45
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ερχεται το «πολικό εξπρές»: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Λέανδρος» -Τι λένε οι μετεωρολόγοι

14.01.2021
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

Η κακοκαιρία Λέανδρος φτάνει σήμερα στην Ελλάδα και φέρνει τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Το ψυχρό κύμα που θα κρατήσει σε τρία στάδια ως και την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα φέρει πολικές θερμοκρασίες, με την Πολιτική Προστασία να τονίζει πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες από την πλευρά των πολιτών.

Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, πρόσκαιρα ισχυρές. Στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ανάσταση με ομπρέλες, αλλαγή σκηνικού την Κυριακή του Πάσχα -Ποιοι θα σουβλίσουν σε υπόστεγα

Καιρός: Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα με θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ

03.07.2025
Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Atena -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, πότε έρχεται βελτίωση

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε Μακεδονία και Θράκη

28.06.2025

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας, πότε θα κάνει το εντονότερο κρύο
Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Λαγουβάρδο, ο «Λέανδρος» θα φέρει δύο κύματα χιονοπτώσεων:

«Η πρώτη φάση χιονοπτώσεων θα είναι από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έως και πολύ πιο έντονα το Σαββατοκύριακο» ανέφερε, σημειώνοντας πως στο δεύτερο κύμα περιλαμβάνεται και η Αττική. Τόνισε μάλιστα πως αναμένονται και διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες την Δευτέρα.

Η ομάδα του meteo.gr, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι «πολικές» τις προσεχείς ημέρες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταγραφούν διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

 

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από 400 μέτρα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία την Πέμπτη: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
ΕΛΛΑΔΑ 13|01|2021 | 20:32

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία σε Εβρο-Ροδόπη: 110.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει
ΕΛΛΑΔΑ 13|01|2021 | 15:53
Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, οπότε θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και εκ νέου από αργά το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί 7 τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον δύο) μέχρι 05 βαθμοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια εκ νέου θα ενταθούν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/poy-tha-htypisei-i-kakokairia-leandros-14-1-2021

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Φλωρίδης: Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ο Ανδρουλάκης ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει 25 χρόνια – Τρύπησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ από 10 μεριές
Επιλογές Συντακτών

Φλωρίδης: Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ο Ανδρουλάκης ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει 25 χρόνια – Τρύπησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ από 10 μεριές

04.07.2025
Η Μόσχα βομβάρδισε το Κίεβο μετά την απογοητευτική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν
Επιλογές Συντακτών

Η Μόσχα βομβάρδισε το Κίεβο μετά την απογοητευτική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν

04.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα στα Γιαννιτσά η κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα στα Γιαννιτσά η κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας

04.03.2023
Τροχαίο δυστύχημα στoν Πλαταμώνα: ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Νεκρός 19χρονος, 6 τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ του “Παπαγεωργίου” και σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο τραυματίες από το δυστύχημα στον Πλαταμώνα

23.04.2023

Κορωνοϊός: 2.727 νέα κρούσματα, 421 διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι

31.10.2021

ΤΑΣΗ_

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

11.06.2025
Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

11.06.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved